"We willen lokale brouwgerst en tarwe doen herleven"

Het Pajottenland stond ooit vol met brouwgerst en originele tarwelandrassen – met in hoofdzaak de Kleine Rosse van Brabant. Deze granen werden gebruikt voor dé terroirbieren bij uitstek: lambik, geuze en kriek. “Momenteel is minder dan drie procent van de granen, die gebruikt worden door Belgische brouwers, effectief van Belgische oorsprong”, verzucht Lucas Van den Abeele, coördinator van het granenproject van Brouwerij 3 Fonteinen. “En dat terwijl België het vierde grootste moutland ter wereld is.” Samen met 15 Brabantse landbouwers wil de brouwerij daar verandering in brengen.
 "We willen lokale brouwgerst en tarwe doen herleven" (vilt.be)

Het Pajottenland stond ooit vol met brouwgerst en originele tarwelandrassen – met in hoofdzaak de Kleine Rosse van Brabant. Deze granen werden gebruikt voor dé terroirbieren bij uitstek: lambik, geuze en kriek. “Momenteel is minder dan drie procent van de granen, die gebruikt worden door Belgische brouwers, effectief van Belgische oorsprong”, verzucht Lucas Van den Abeele, coördinator van het granenproject van Brouwerij 3 Fonteinen. “En dat terwijl België het vierde grootste moutland ter wereld is.” Samen met 15 Brabantse landbouwers wil de brouwerij daar verandering in brengen.

Nieuwsgrazer

De beste boeren staan aan wal

Hebben de trefwoorden tarwe , granen , brabant , belgie en lucas geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de agrarische sector kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!