A.u.b het is geen dierziekte en geen griepOriginele beschrijving

Om in 2001 het mkz-virus in te dammen, waren strenge maatregelen nodig.

Deel dit topic 19 jaar geleden: dat ándere besmettelijk virus (boerderij.nl)

Om in 2001 het mkz-virus in te dammen, waren strenge maatregelen nodig.

Reacties

+6
Er is geen enkele overeenkomst die zinvol is om nu uit de kast te trekken door dit artikel te plaatsen
Snap wel dat er weinig agrarisch nieuws is maar schrijf dan maar gewoon fff niet
Het artikel maakt zaken wakker die nutteloos of schadelijk kunnen zijn
+4
grös
@Christo3.0extendedversion
Het is "Boerderij", het agrarische sensatieblad, vergelijkbaar met Story, Privé, maar dan voor de boeren, men smult daar van de stikstof-soap e.d.
De eigenaar is ook geen agrarische uitgeverij, maar een die allerlei vakbladen verzamelt.
+3
Gezonder vee door onkruid te voederen
Was het blad en de redacteur maar gezond
Daar heeft de sector belang bij
Het blad boerderij leeft van reclame inkomsten en zuigt op die manier samen met de periferie de sector leeg als een soort grote bloedzuiger
Wanneer de laatste druppel bloed uit het slachtoffer gezogen is rest een dood slachtoffer
Of zoals Rutte zegt: we moeten de kip met de gouden eieren niet slachten!
Leegknijpen mag schijnbaar wel💩💩💩💩💩

(klik om te vergroten)

+1
Stroman
@Christo3.0extendedversion Vroeger waren agrarische redactieleden ook echt verbonden. Nu lijkt het wel of er een aantal mislukte gossipjournalisten zichzelf bij gebrek aan vacatures op het randje van werkloos zichzelf aansluiten bij Boerderij.
Arum
@Christo3.0extendedversion speciaal samengesteld voor ronald-
+1
Elvis
@Christo3.0extendedversion je wilt zelf melkkoe zijn van de periferie met je robots, hoge produktie en intensieve bedrijfsvoering. Kan beter alles inzaaien met die saladebuffetten en 24 uur gaan weiden
grös
@Elvis
Heb ook zoiets doorgezaait, na de droogte, ook op dooie plekken samen met rietzwenk, vooral op de verdroogde plekken komt er nauwelijks wat van terecht, op de lagere (vochtigere delen) zie je wat cichorei, smalle weegbree, en op het hoge schrale land nog steeds dooie plekken en stikt het weer van de verkeerde onkruiden, muur vooral en dingen die ik nog nooit eerder gezien heb, maar niks van dat hele kruidenmengsel terug te vinden..
+1
grös
@Elvis
Maar met een dalende melkprijs wou ik ook geen intensieve hoog-productieve bedrijfsvoering hebben, zo goedkoop mogelijk melk maken van ruwvoer, daar houd je het heel lang mee vol.
Elvis
@grös 2015/16 werd ik doodziek van dat gedram van de voerfabrieken ( vooral agrifirm) om maar zoveel mogelijk brok er doorheen te douwen voor nog meer liters
bio boer
@Elvis dan heb je een verkeerde voorlichter ook wel eens zo 1 gehad die ik nu heb van agrifirm heeft er voor gezorgd dat ik juist minder brok voer
grös
@bio boer
Die van jou zal wel bio zijn? Kwam hier ook wel eens een van AF, jochies komen net van de HAS dus weten álles, en dan gaan ze een paar jaar als voervoorlichter aan de gang, volgens hem gingen je koeien meer ruwvoer eten als je meer brok ging voeren, nou geloof je het zelluf, en altijd dat gelul over "je moet omzet maken", voor wie moet ik omzet maken? Om de kosten te verdunnen? Nou als ik meer liter zou willen melken dan kreeg ik ook véél meer kosten, en vooral werk, nu heb ik bijna nooit de veearts, geen dure mengwagen, nooit melkziekte, en ze kalven ook voor 95% vanzelf.
+1
Stroman
Voor de betrokken boeren en naasten ligt deze periode en gebeurtenissen nog steeds erg gevoelig. Totaal misplaatst om ook maar een poging te doen om te vergelijken.
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!