Schone lucht veroorzaakt opwarming

Op GeenStijl is momenteel ook een topic over stikstof. Hier onder een reactie: 'Dit staat op de site van het KNMI: Misschien heeft u zelf al gemerkt dat het tegenwoordig minder vaak mistig is dan vroeger. Dat klopt inderdaad. Het beeld wordt bevestigd door een analyse van waarnemingen in Nederland en omgeving.

De afgelopen 30 jaar is het aantal dagen met mist of nevel in grote delen van Europa gehalveerd. Een belangrijke oorzaak is het schoner worden van de lucht sinds de jaren 1980. Ook de toename van westenwind in de winter speelt in ons land een rol. De afname van mist is goed nieuws voor het verkeer. Niet alleen het wegverkeer, ook vliegvelden worden door mist gehinderd. Naast de directe effecten heeft nevel ook invloed op het klimaat. Mistdruppeltjes houden zonnestraling tegen, zodat het overdag koeler blijft. De afname van nevel en mist heeft daarmee een bijdrage geleverd aan de snelle opwarming in Europa sinds de jaren 1980.

HET WORDT WARMER OMDAT DE LUCHT SCHONER IS!!!'

Deel dit topic

Peter23

Reacties

adriaan33
En hebben we veel minder regenachtige dagen zoals in de 60er jaren vorige eeuw.
George
Quote Reactie van @adriaan33:
de 60er jaren vorige eeuw.

Ik als 1968er kan me dat niet herinneren. 😄
+1
adriaan33
@George als 1952er herinner ik mij het maaikneuzertijdperk begin 60er jaren, eind mei/begin juni eerste snede inkuilen en met dragline 1 meter zand op kuil en toen kwam winter 63....., in 1964 eerste opraapwagen om voordroog tussen de buien weg te slepen. Gelukkig toen geen buienradar
anonymous_238
Help!!!! We gaan aan eigen succes ten onder
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!