Welk deel is Willens en Wetens onjuist opgelegd, tijd voor actie

Veel mestboetes in 2018 zijn opgelegd terwijl RVO wist en weet dat de uitgangspunten waarmee de berekening is gemaakt niet klopt.
Houtsma Bedrijfsadvies heeft voor de eerste groep RVO hierop aangesproken en aangegeven dat de boete vernietigd moet worden.

Deel dit topic

Reacties

spotmelker
RVO houdt zich nogal strikt aan de wet en die zegt dat je moet rekenen met de best beschikbare gegevens. Dan kan het gebeuren dat ze de voorraden uitrekenen op basis van een controversiële mestanalyse. En dan zit je in de prijzen. Vervolgens mag je dan eerst betalen voordat je bezwaar aan mag tekenen.
@spotmelker
Als de uitkomst niet bestaat is een wet leuk. De werkelijkheid gaat voor alles.
Bij ons komen zelfs (volgens de wet!) boetes langs op basis van uitsluitend gebruik van stikstof uit dierlijke mest met weinig of soms zelfs helemaal geen fosfaat. Daar zette de rechter gelukkig een streep door.
De veehouders die dat niet tijdig hebben gezien zitten wel met een fikse boete.
Wij zijn nu bezig om ook voor veehouders die het hoofd in de schoot hebben gelegd en al hebben betaald hun geld terug te halen.
Adaptief boeren
Risico gebieden, de Peel, de Gelderse vallei en Twente, daar is het vaker niet helemaal safe
@Adaptief boeren
Dat dat risico-gebieden zijn klopt, zo blijkt ook uit stukken van LNV.
Dit betekent niet dat de boetes die daar neerdwarrelen allemaal terecht zijn.
Onterechte boetes komen ook terecht buiten deze gebieden.
Gelukkig heeft de rechter onze methode om deze boetes te weerleggen geaccepteerd.
kanniewaarzijn
"Terwijl RVO wist en weet dat de uitgangspunten waarmee de berekening is gemaakt niet klopt".

Dat is op zichzelf al treurig genoeg. Nog erger is, dat ook het ministerie en zelfs de "recht"erlijke macht dit wist en weet. Toch gewoon doorgaan op de ingeslagen weg kan m.i. maar op één ding duiden: CORRUPTIE!!!
@kanniewaarzijn
Gelukkig is de hoogste rechter (CBb in Den Haag) op dit punt om.
Corruptie heb ik nog herkend, wel veel angst bij RVO om de werkelijkheid te erkennen.
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Houtsma Bedrijfsadvies:
op dit punt om.

Ik vermoed dat jullie redenen hebben gevonden om individuele bedrijven hun gelijk te laten halen. In dergelijke gevallen kan het systeem in stand blijven. Wij hebben ons altijd sterk gemaakt om de ondeugdelijkheid (met als gevolg de strijdigheid met internationale verdragen) van het systeem onder de aandacht te brengen en aanhangig te maken. Dan wordt het verhaal bij de "recht"erlijke macht wel even anders; als je zou beseffen wat er allemaal loskomt als dit boven water komt, dan snap je meteen waarom de "recht"erlijke macht zich in allerlei bochten wringt om de overheid gelijk te geven. Waarmee uiteraard niet gezegd is dat dat terecht is!

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
7
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0