Rantsoen melkvee, MKS met gras

Hallo,

Heeft er iemand ervaring met MKS met gras voor hoogproductieve melkkoeien. We willen dit jaar de mais tot mks hakselen voor meer zetmeel en vem per kg droge stof. Wat zijn jullie ervaringen met alleen MKS met gras te voeren in plaats van snijmaïs? Of wat vinden jullie ervan?
Piet de Wit

Reacties

Boerma
Wouden wij vorig jaar proberen. Maar er groeide zo weinig gras dat we het maar gewoon gehakseld hebben. Zal dit jaar niet veel anders worden denk ik
jan w
Waarom zou dat niet kunnen, alleen MKS is wel broeigevoelig. Had het afgelopen winter willen proberen om een deel van de mais als MKS te hakselen en dan samen met versnipperde voederbieten in te kuilen. Alleen de mais was door de droogte te slecht.
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!