Ā€˜Meer vette happen, minder comazuipersā€™

Een 'vette bek halen' na het stappen is bekend gedrag. Maar hoe komt het dat de trek in junkfood zo groot is na alcoholinname?

ā€œObesitas en alcoholisme (ā€¦) zijn mogelijk qua gedrag met elkaar verbonden omdat het schrokken (ā€˜bingingā€™) van smakelijk voedsel, zoals eten met veel vet, en stevig alcoholgebruik ('comazuipen') hetzelfde neurocircuit gebruiken,ā€ ontdekten Amerikaanse onderzoekers. Daarover bericht ScienceDaily.
 ā€˜Meer vette happen, minder comazuipersā€™ (foodlog.nl)

Een 'vette bek halen' na het stappen is bekend gedrag. Maar hoe komt het dat de trek in junkfood zo groot is na alcoholinname? ā€œObesitas en alcoholisme (ā€¦) zijn mogelijk qua gedrag met elkaar verbonden omdat het schrokken (ā€˜bingingā€™) van smakelijk voedsel, zoals eten met veel vet, en stevig alcoholgebruik ('comazuipen') hetzelfde neurocircuit gebruiken,ā€ ontdekten Amerikaanse onderzoekers. Daarover bericht ScienceDaily.

Nieuwsgrazer

De beste boeren staan aan wal

Hebben de trefwoorden eten , voedsel en trek geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de agrarische sector kunnen deze site nƩt dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!