Buro de Vries Omrop Fryslan

Even een Fries onderonsje;

It foel my fannemiddei op dat de deputearre Johannes Kramer fan de profinsje wol sa goed mei de saken op de hichte wie as Trienke Elshof fan de lto;
Fanof ungefear 19.25
omropfryslan.nl/utstjoering/…

Deel dit topic

Reacties

sorry
Trienke...en .... zwarte pieten....
sorry
En nog wat over de pas ......johannes kramer redde de boel
Coen
@sorry , wat een zeer slechte beurt van onze voorzitter van LTO-Noord 😞 😞
+1
buorman
Dat bedoel ik mannen, de deputearre wie goed mei de saken op de hichte, en wist it ek goed dudelik te ferwurdzjen.
+1
dijkstra uit w
Ik vindt het inderdaad wel heel jammer dat een LTO voorzitter niet kan uitleggen wat er nu allemaal mis kan gaan, en dood leuk roept dast alle afgegeven vergunningen niet in de problemen komen. Hoe naïef, er dreig met het uiteenspatten van de Pas legalisatie een enorme opgave voor de veehouderij, om nog binnen de toelaatbare milieu stikstof normen te kunnen produceren .Imers elke boer in een straal van X aantal km heeft volgens de uitspraak van het hof nu wel een vergunning nodig voor weiden en bemensten van landbouwgrond.
En met de vooraf al opgesoupeerde ruimte in de Pas is daar bar weinig ruimte meer voor dunk mij. Rest niets anders dan de huidige vergunning te herzien en zo ruimte te creëren om percelen überhaupt te kunnen wieden / bemesten.

Mocht de raad van State toch het licht hebben gezien, en nu pas in ziet dat het stikstofspook niet bestaat, is er nog hoop..
buorman
@dijkstra uit w
Hoe de raad van state eea gaat duiden, en hoe vervolgens de provincies hier mee om gaan, is weer afwachten.
Maar de m.o.b. heeft een los eindje gevonden, en reken maar dat ze gaan peuteren om nog meer kapot te maken.
Wel mooi dat dan de gedeputeerde er even op wijst dat eea haaks staat op wat de samenleving graag wil, nl koeien in de wei ipv achter gesloten deuren en luchtwassers

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
6
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0