Openbaar forum

Ik kom uit de melkveehouderij, maar werk niet meer in de sector. Interesse blijft natuurlijk; maar wat ik me al langer afvraag. Dit forum is openbaar, maar ik zie soms informatie geplaatst worden waarbij ik mijn vraagtekens heb of dat wel zo verstandig is om te plaatsen op een openbaar forum. Iedereen die wil meelezen, kan meelezen. Verstoppertje spelen hoeft zeker niet, maar sommige opmerkingen is (onterechte-onbedoelde?) olie op de vuurtjes van milieudefensie, nvwa, partij voor de dieren, de overheid; misschien iets om eens bij stil te staan?

Deel dit topic

Reacties

Erik 1979
Ben ik mee eens. Benzine brand harder. En eens flink laten uitbranden.
+1
Jannus
Info hier uit halen als onwetenden en geen onderzoek doen zal vroeg of laat het mes op de keel zijn voor degenen die dat doen.

Vertelde het al een keer,degenen die alsmaar blijven wijzen zonder te onderzoeken worden een keer teruggefloten en hoe harder er geschreeuwd word hoe onmachtiger men gaat worden.
+2
nora
Kunnen zeggen wat je denkt kan regelmatig een opluchting zijn en daar kan een forum ook prima toe dienen. Maar misschien is het een idee om het forum achter een wall te plaatsen en aanmelders/forumleden te checken voor ze aan de discussie kunnen deelnemen? Nu loop je als sector het risico dat uit de forum door anderen (ngo's, consumenten, mensen van buiten de sector) een keer onjuiste conclusies getrokken worden of geciteerd wordt uit dit forum. Andere forums zitten ook regelmatig achter een wall en zijn dan vaak lang niet zo politiek beladen.

Ik bedoel dit alleen als tip, heb hier verder geen enkel belang bij.
Jannus
@nora Ik denk dat openheid juist de kracht kan zijn om bepaalde dingen hier te plaatsen ook al geschied dat anoniem,wetgeving zit meestal zo krom in elkaar door onmacht van onze belangen behartigers die geen juiste politieke keuzes maken door gebrek aan juiste juridische adviseurs (Annie Schreier stelde dat al)

De overheden vinden dat leuk want waar gekibbeld wordt is een spanningsveld en daar gebuerd een activiteit die geld op kan brengen= belasting,zie kunstmesttax
+1
Herbert
@nora misschien nog niet zo'n verkeerd idee. De basis van de I&R fraude, dat met de tweelingen melden, was hier op het prikkebord als eerst genoemd volgens de media. Het was hier maar als ideetje maar kwam dus later keihard terug.
Jannus
Quote Reactie van @Herbert:
dat met de tweelingen melden, was hier op het prikkebord

storm in glas water
Herbert
@Jannus achteraf ja, maar in het begin niet.
matt
@Herbert kun je zien dat ze toch meelezen...
Jannus
Quote Reactie van @Herbert:
achteraf ja,

Beetje goed nadenkend kun je daar op de lange weg niet mee uit de voeten want het systeem is vrij dichtgetimmerd,een enkeling zal het wagen maar zoals blijkt waren het er niet veel
+1
Harry K
@nora Goed bedoeld, maar zo'n Wall is nooit dicht te houden, en dan ben je nog verder van huis. En nee, dat lukt ook niet met KVK-, Sofi- of RVO-nummers.
+2
nora
@Harry K Dan wordt het misschien toch belangrijk om een moderator aan te stellen. Sommige opmerkingen hier maken - al zijn ze nog zo waar ! - de sector onnodig kwetsbaar voor media-aandacht.
Harry K
@nora Dr zit hier een moderator op: Co.
nora
@Harry K ik bedoel 1 die modereert 😉
cjw73
@nora ach als iets hier besproken wordt komt het ook wel op andere manieren in het openbaar. Want oa het tweeling verhaal had ik al veel eerder gehoord dan dat het hier aan de orde kwam. En in de media komt het sowieso wel, linksom of rechtsom.
Flinstone
Neem maar van mij aan dat iedereen die wat melkvee heeft hier meekijkt!!
Politici,beleidsmedewerkers, quotumhandelaren, allemaal kijken ze mee!!
Daarom staan de meesten hier anoniem en sturen zo soms de discussie!
Als de handel van P-rechten inzakt dan komt altijd een zekere duntelaar hier ff de boel op stelten zetten! Vervolgens kopen een paar boeren wat rechten en de handel zet de rechten weer wat hoger in de markt!
Zakken gaat langzaam maar het komt
sorry
@Flinstone je hebt nog wat nodig?
Flinstone
@sorry heb je fout!! Niks nodig veel te duur!
sorry
Quote Reactie van @Flinstone:
Niks nodig veel te duur!

als je het niet nodig hebt is het niet te duur...
+1
Duntelaar
@Flinstone De handel is momenteel nagenoeg stilgevallen. Dit wordt veroorzaakt door de afwachtende houding van kopers in een dalende markt. Nu is het wachten op het omslagpunt.
+3
ted9
@Duntelaar dat t nog goedkoper word bedoel.
+1
Flinstone
@Duntelaar hebt zeker niks te doen maar dat bedoel ik nou met sturen!!
😂😂😂😂😂
Jannus
Quote Reactie van @Duntelaar:
afwachtende houding van kopers in een dalende markt

Het is net een versnellingsbak,opschakelen gaat snel vooruit maar achteruit gaat niet zo snel.
demelkboer
@Duntelaar als je alleen maar reacties post op topics omtrent de prijs van fosfaat rechten is het wel moeilijk om jou niet te zien als belanghebbende voor een fluctuerende prijs( lees makelaar)
vrije boeren
@Duntelaar Wacht maar totdat bekent is hoe hoog de boetes zijn
Jannus
Quote Reactie van @Flinstone:
Daarom staan de meesten hier anoniem en sturen zo soms de discussie!

Zie het meer als het prikkelen van de menselijke (boeren) tekortkomingen die we allemaal hebben ,

en op emoties kun je geen bedrijf opbouwen
Flinstone
@Jannus klopt, wat dat betreft zijn boeren ook net mensen alleen wat fatsoenlijker!
Tenminste het taalgebruik overschrijdt hier zelden de grens en dat is op FB en andere sites wel eens bar en boos!
Jannus
Quote Reactie van @Flinstone:
alleen wat fatsoenlijker!

Denk dat menig prikker dit wel kan waarderen en dus is er niets mis met een openbaar forum want als je goed je best doet dan heb je niets te verbergen,er zit een kanttekening aan en dat is dat we als ondernemers soms erg creatief met wetgeving om moeten gaan om te blijven bestaan en botst wel eens met de man die elke maand braaf zijn salaris bijgestort krijgt en niet al teveel hoeft na te denken over hoe dat tot stand komt,maar wel een mening heeft over hoeveel die boeren wel niet verdienen om even astronomische bedragen neer te tellen voor gebakken lucht zonder zich er van bewust te zijn dat de bankier op de bok zit en de man met paard in het 1-span staat hoe zwaar de wagen ook is beladen.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nÊt dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
27
DEELNEMERS
13
WEERGAVES
0