Goedkoop eten komt aan een hoge prijs

We zijn verslaafd aan goedkoop eten, en daar offeren we onze gezondheid en ons milieu voor op. Dat zegt Olivier De Schutter (49), ex-VN-rapporteur over het recht op voedsel. Het is volgens De Schutter tijd dat we tot het inzicht komen dat de maatschappelijke kosten van ons "destructieve voedselsysteem" vele malen hoger zijn dan de lage prijzen in de supermarkt. Enige oplossing: “We moeten af van het idee dat ons voedsel zo goedkoop mogelijk moet zijn”.
 Goedkoop eten komt aan een hoge prijs (vilt.be)

We zijn verslaafd aan goedkoop eten, en daar offeren we onze gezondheid en ons milieu voor op. Dat zegt Olivier De Schutter (49), ex-VN-rapporteur over het recht op voedsel. Het is volgens De Schutter tijd dat we tot het inzicht komen dat de maatschappelijke kosten van ons "destructieve voedselsysteem" vele malen hoger zijn dan de lage prijzen in de supermarkt. Enige oplossing: “We moeten af van het idee dat ons voedsel zo goedkoop mogelijk moet zijn”.

Nieuwsgrazer

De beste boeren staan aan wal

Hebben de trefwoorden milieu , supermarkt , gezondheid , eten , voedsel , malen en goedkoop geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de agrarische sector kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!