DDB: Plan RFC lijkt niet gericht op leden, maar op verhogen eigen winstOriginele beschrijving

Via een slim geformuleerde publicatie maakt Royal FrieslandCampina (RFC) op 16 april 2018 haar
plannen bekend voor wat men “een duurzamere, marktgerichte coöperatie” noemt die “het melkaanbod
in balans wil brengen met de marktvraag en de effectieve verwerkingscapaciteit”.
 DDB: Plan RFC lijkt niet gericht op leden, maar op verhogen eigen winst (melkveebedrijf.nl)

Via een slim geformuleerde publicatie maakt Royal FrieslandCampina (RFC) op 16 april 2018 haar
plannen bekend voor wat men “een duurzamere, marktgerichte coöperatie” noemt die “het melkaanbod
in balans wil brengen met de marktvraag en de effectieve verwerkingscapaciteit”.

fries8

Vochtmeters voor brandhout

Hou die grappen maar voor je, deze vochtmeters zijn echt alleen voor brandhout.

Advertentie
Bezoek website

Reacties

+6
Detukkeroettwente
Klopt men MOET orde op zaken stellen , over de rug van de leden, en maar gogelen met getallen, o ja niet te vergeten co 2/ co3/ co4 / co5 . duurzaamheid ook zo n lulverhaal .
+3
weurding
@Detukkeroettwente winst voor de onderneming vloeit ook terug naar de leden 😀
George
Quote Reactie van @weurding:
winst voor de onderneming vloeit ook terug naar de leden

Zie jij je geld daar eens weg te krijgen. 😄
+5
Detukkeroettwente
RFC doet aan cinees boekhouden, eerst een getal onder de streep zetten , en de getallen daarboven aanpassen zodat de berekening klopt.En als het dan niet klopt , gaan ze gewoon een dubbeltje minder uut betalen per liter, want niks doen is geen optie hebben de hoge omes gezegd, bah bah bah wat een bakvolk.!!!
+2
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Detukkeroettwente:
RFC doet aan cinees boekhouden, eerst een getal onder de streep zetten , en de getallen daarboven aanpassen zodat de berekening klopt.

Lijkt de mestwet wel!
+2
putjesschepper
Niet alleen bedoeld voor de winst.rfc heeft topline geïntroduceerd onder druk van jumbo omdat ze niet onder willen doen voor Albert heijn. Met de zogenaamde teveel melk kunnen ze topline financieren omdat jumbo in tegenstelling van ah niks ervoor willen betalen.tevens komt eigenvermogen door dit plan ook weer wat op adem.
+2
cs-agrar
Quote Reactie van @putjesschepper :
Met de zogenaamde teveel melk kunnen ze topline financieren omdat jumbo in tegenstelling van ah niks ervoor willen betalen

Zouden andere leveranciers wel instemmen met een zgn "topline" en dan zonder meerprijs?
hans1980
@cs-agrar of de niet top-line minder door melkprijs differentiatie
Erg slecht maakt van niet topline 2e keus melk terwijl het zeker net zo goed of beter is!

Mafketels in bestuur maken er een potje van ze zouden de markt op moeten (wereldwijd met onze melk niet verwerkte buitenlandse melk) maar nee alle energie gaat in het boertje pesten met nog meer extra voorwaarden en doorgeslagen milieu wetten als CO2 footprint (waarvan berekeningen meer dan rammelen)

De rabo staat vanaf dag 1 uitzinnig te juichen, dat kan maar 1 ding betekenen RFC zit in zwaar weer en zit onder curatele Rabobank

Stop die onzin stop de niet groeiende boer te pesten, werk aan de RFC fabrieken en afzet kanalen!
+2
KOC1981
@hans1980 Hans, de niet groeiende boer wordt met dit plan geenszins gepest, juist beschermd.

Uitgangspunt van bestuur is dat er binnen fosfaatrechten nog flink meer melk geproduceerd kan worden (gebeurt nu niet, maar ik heb geen glazen bol dus ga niet zeggen dat het niet kan). Die extra liters moet je wel in de bulk steken, en brengen ze niet de garantieprijs op en eten dan de winst op van de nietgroeier. en je wil die winst hebben om te investeren in de markt om het percentage toegevoegde waarde omhoog te brengen. (wat mij betreft voer je ledenbewijzen in zoals vroeger bij Campina om dit te tackelen, dan blijft het geld ook op naam bij de groeier en belast je ook de nietgroeier minder)

De Top-zuivel of zoiets zie ik zelf los van het andere voorstel en is gewoon onderdeel van de Race to the top ipv de Race to the bottem. beide een straatje zonder eind, A-Ware/AH komt met iets en wij moeten daar over, want wie koopt anders nog Campina melk? en dan moet Bio weer extra dingen doen, want wat is het verschil nog met Bio,... en zo gaan we de komende jaren elkaar in de verzadigde Nederlandse/Europese markt aftroeven. Punt is dat hier gewoon te veel melk zit met veel te veel verwerkers (zeker in Duitsland) en slechts enkele inkoopcombinaties als klant. dus ze spelen ons altijd tegen elkaar uit. of op prijs of op duurzaamheid
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

Hebben de trefwoorden frieslandcampina en rfc geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!