De blinde vlek van de Wageningse Universiteit

Er is iets loos aan de Wageningen Universiteit. Twee manieren van denken bestrijden elkaar. Dat zorgt voor blokkades in het denken en ons menselijk vermogen om de juiste keuzen te maken. Omdat de landbouwuniversiteit en haar aanpak hele samenlevingen beïnvloedt, heeft dat grote gevolgen. Er is een 'mentale sprong' nodig om dat te veranderen. Dat beweert Toon van Eijk, landbouwingenieur met veel ervaring in het toepassen van Westers denken in Afrika. Zijn tekst is niet gemakkelijk. Wie even doorbijt, ontdekt een nieuwe gedachte: Wageningen moet op zoek naar een derde weg. Daarin staan centraal ieders persoonlijke houding en de wil om samen waarden te ontwikkelen en van daaruit onze omgeving en landbouw vorm te geven. Het geloof dat alle heil als vanzelf uit de ontwikkeling van techniek resulteert, is gevaarlijk. Agro-ecologische ideologie is te beperkend.
 De blinde vlek van de Wageningse Universiteit (foodlog.nl)

Er is iets loos aan de Wageningen Universiteit. Twee manieren van denken bestrijden elkaar. Dat zorgt voor blokkades in het denken en ons menselijk vermogen om de juiste keuzen te maken.

Nieuwsgrazer

De beste boeren staan aan wal

Hebben de trefwoorden landbouw , vermogen , afrika , gevaarlijk , ervaring en heil geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de agrarische sector kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!