Vleesveesector wil geen strijd met melkveehouderij

De vleesveesector is bang dat het straks te weinig grond heeft om de koeien op te kunnen weiden. De sector maakt vaak gebruik van natuurgebieden en wil dat ik de toekomst blijven doen.


Wouter Hartendorf van LTO Vleesveehouderij noemt twee mogelijke gevolgen. 'Of we moeten vee wegzetten of de bedrijven moeten stoppen, omdat er geen grond meer is waar we vleesvee op kunnen houden.' Daarom praat LTO Vleesveehouderij met de terreinbeherende organisaties (TBO). 'Dit zou een probleem kunnen worden, maar dat willen we voor zijn. Contact met TBO is daarom belangrijk.'

Oorzaak ligt volgens Hartendorf bij de melkveehouderij die steeds meer grond wil hebben. 'De melkveehouderij trekt er ook aan met de grondgebondenheid. Die zijn ook bereid om meer te betalen per hectare, waardoor de vleesveehouder wordt uitgeschakeld en dat is jammer.'

Meer: nieuweoogst.nu/nieuws/2018/…
Grasbaal

Reacties

Koeien boertje
Als je in een akkerbouw streek woont moet je ook meer voor je gras betalen, gewoon Markt werking
+1
MARTIJN G
Zoogkoeien houden in Nederland zal marginaal worden. De nieuwe vleeskoe is een dubbeldoel koe die zowel melk als vlees produceert.
+1
Wilbert
@MARTIJN G met deze vleesprijzen is het aantrekkelijker om stieren te mesten dan jongvee op te fokken.
+2
de hoef
Er komt grond zat
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!