Koolstofmaffia fraudeerde voor 385 miljoen euro

Dan is de "Tweelingfraude" maar peanuts vergeleken bij deze grootschalige emissierechten fraude:

In de Franse media wordt het wel de zwendel van de eeuw genoemd. Vanachter de computer werden honderden miljoenen verduisterd.

In Kyoto was afgesproken dat bedrijven emissierechten kregen: ze mochten voortaan een bepaalde hoeveelheid CO2 uitstoten. Wie minder de lucht in blies, mocht een deel van zijn rechten doorverkopen aan bijvoorbeeld een bedrijf dat meer vervuilde.

De bende van Melgrani kocht in het buitenland btw-vrije CO2-rechten op. Die rechten werden vanuit Frankrijk doorverkocht, mét de in dat land verplichte btw. De bende stak het btw-bedrag echter in eigen zak. Zo werd sinds 2008 voor 385 miljoen euro verduisterd, halverwege 2009 liep de bende tegen de lamp.

Deel dit topic

Reacties

Teunis D
Is wel een iets ander verhaal. Hier is gefraudeerd op grote schaal met BTW, maar er is niet meer koolstof de lucht in geblazen.

Bij de tweelingfraude is wèl meer fosfaat geproduceerd en de hele GVE-regeling is uiteindelijk in het leven geblazen om dit binnen de perken te houden.
+1
MARTIJN G
@Teunis D Doe je huiswerk maar eens over. Er is per "echte" melkkoe ook meer liters geproduceerd, dus fosfaat. Per GVE is dus wel meer melk geleverd.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's emissierechten en tweelingfraude geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
2
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
0