#Fosfaatrechten voorraad of bedrijfsmiddel

Het is nog niet duidelijk of de Belastingdienst fosfaatrechten ziet als voorraad of als bedrijfsmiddel. Dat maakt vooral voor een verkopende partij veel uit. Tot nu toe ziet de Belastingdienst rechten die per 1 januari 2018 worden verkregen en meteen naar een andere veehouder gaan, als voorraad. Dat betekent dat de verkoper hiervoor geen herinvesteringsreserve kan vormen.

Bij een herinvesteringsreserve hoeft de verkoper de boekwinst over de rechten niet in de fiscale winst op te nemen, als hij die investeert in een ander bedrijfsmiddel. Hij bespaart dan direct belasting over die boekwinst.

Als dat niet mogelijk is, kan een verkoper zijn fosfaatrechten beter ook na de jaarwisseling nog een bepaalde periode gebruiken of verleasen. Als hij ze dan later verkoopt, ziet de Belastingdienst de fosfaatrechten wél als bedrijfsmiddel.
De vraag is alleen hoe lang die periode moet zijn. Het is belangrijk dat daarover snel helderheid komt. Zolang die er niet is, kan een veehouder proberen om afspraken te maken met de Belastingdienst.

Meer: nieuweoogst.nu/nieuws/2017/…

Deel dit topic

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
0