Componenten uit appel verlengen houdbaarheid vlees

Componenten uit appel(schillen) kunnen vleesbederf door eiwitoxidatie mogelijk afremmen. Tot die bevinding kwam ILVO-UGent-wetenschapster Tine Rysman. Het onderzoek past in twee belangrijke voedingstrends: enerzijds streeft men naar minder voedselverspilling en dus een langere houdbaarheid, anderzijds naar natuurlijke plantaardige hulpmiddelen die als functioneel additief voor vlees gunstige technische of gezondheidsbevorderende effecten hebben. Met de hulp van de Food Pilot in Melle fabriceerde Rysman een kookworst met drie procent gevriesdroogde pulp van appelschillen, maar rijp voor de markt bleek het idee nog niet.
 Componenten uit appel verlengen houdbaarheid vlees (vilt.be)

Componenten uit appel(schillen) kunnen vleesbederf door eiwitoxidatie mogelijk afremmen. Tot die bevinding kwam ILVO-UGent-wetenschapster Tine Rysman. Het onderzoek past in twee belangrijke voedingstrends: enerzijds streeft men naar minder voedselverspilling en dus een langere houdbaarheid, anderzijds naar natuurlijke plantaardige hulpmiddelen die als functioneel additief voor vlees gunstige technische of gezondheidsbevorderende effecten hebben. Met de hulp van de Food Pilot in Melle fabriceerde Rysman een kookworst met drie procent gevriesdroogde pulp van appelschillen, maar rijp voor de markt bleek het idee nog niet.

Nieuwsgrazer

De beste boeren staan aan wal

Hebben de trefwoorden vlees , additief en voedselverspilling geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de agrarische sector kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!