Romijn: Verdeeldheid sector is momentopname .

Deel dit topic

Reacties

jg
Gelukkig maar.
BoerBart
@jg Grondig heeft gedaan wat LTO niet kon. Hier mag Kees nog is over nadenken.
+2
jan.1
Quote Reactie van @BoerBart:
Grondig heeft gedaan wat LTO niet kon. Hier mag Kees nog is over nadenken.

Je zegt het precies goed,lto komt op voor alle boeren op en grondig maakte gebruik van de politieke wind op dat moment.Komen hopelijk andere tijden.
+3
cornelissen
@jan.1 Dat je je eigen latente ruimte kan gebruiken om vee te houden, lijkt mij niet meer als logisch.Is ook door een visie van lto /nzo onderstreept. Dat je als Lto nu het "roven"van latente ruimte verdedigd geeft natuurlijk verdeeldheid en zolang dit "roven" door Lto wordt verdedigd zal de verdeeldheid wel blijven.
jan.1
Quote Reactie van @cornelissen:
Dat je je eigen latente ruimte kan gebruiken om vee te houden, lijkt mij niet meer als logisch.Is ook door een visie van lto /nzo onderstreept. Dat je als Lto nu het "roven"van latente ruimte verdedigd geeft natuurlijk verdeeldheid en zolang dit "roven" door Lto wordt verdedigd zal de verdeeldheid wel blijven.

Wie heeft het hier over roven.?
cornelissen
Quote Reactie van @jan.1:
Wie heeft het hier over roven.?

Ik ,maar ik zet het tussen aanhalingstekens,want er wordt niet met een knuppel gewerkt, maar Lto regelt het via de politiek. Ik denk ,dat de brief van het ministerie van 3 maart 2016 aan de tweede kamer ook wel duidelijk is : . Extensieve , grondgebonden bedrijven hebben wel bijgedragen aan de nationale fosfaatproduktie,maar niet aan het nationale fosfaatoverschot (bladz. 7 ) Als het aan de staatssecretaris had gelegen werden zij in ieder geval voor een deel gecompenseerd. Lto heeft dit o.m. geprobeerd tegen te houden en mede bijgedragen aan het "roven"van latente ruimte. Overigens ook de staatssecretaris, want die wou ook maar voor een deel extra rechten geven op basis van de latente plaatsingsruimte.
+2
cjw73
@jan.1 lto komt op voor alle boeren? Laat me niet lachen, die komen alleen op voor de grote groeiers verder niks.
+1
George
Quote Reactie van @jan.1:
Komen hopelijk andere tijden

Nee dan zul je lang moeten wachten. HIG
+3
cjw73
Ja dat kun je wel stellen. Straks als er alleen de nog ideale lto mega boer over is, kijken alle koppen weer dezelfde kant op, meer meer meer.........
+2
dorpsrandhoeve
Ik geloof niet dit die verdeeldheid een momentopname is. Maar goed, de Nederlandse melkveestapel zou na het quotum ook niet zo gigantisch uitbreiden.
gerrie-hul
@dorpsrandhoeve Volgens mij is het van alle tijden Is geen moment opname Kijk maar hoeveel boeren er nog georganiseerd zijn Word jaarlijks minder Niet alleen door bedrijfs beëindigingen Maar wel door ontevredenheid
+3
cs-agrar
Quote Reactie van @dorpsrandhoeve:
Ik geloof niet dit die verdeeldheid een momentopname is

Tis uitspraak van Romijn he, dus tegendeel is waar
puntertje
Op het moment dat Keesje er zit hebben we wel hele hoge pieken....
hans1980
Tuurlijk kees die verdeeldheid is tijdelijk net als bij verlies van dierbaren is dat tijdelijk maar het gevoel van onmacht is niet minder
vrije boeren
@hans1980 klopt zij die de kop tegen de wind in hebben, wordt straks de melk niet meer opgehaald
@vrije boeren Ik heb geruchten gehoord dat bij de leden van de LTO de mest niet meer wordt opgehaald en dat de loonwerkers en distributeurs hier in de buurt bezig zijn de ledenlijsten van de lokale LTO-afdelingen op te vragen, zodat de mest van de melkveehouders die geen lid zijn van LTO tenminste nog geplaatst kan worden!
robbies
@Ян де веехоудер dat geloof je zelf toch niet
Robijn is/was een moment opname.Wat een filosoof !!!
+1
pieta
Quote Reactie van @Detukkeroettwente:
Robijn is/was een moment opname

Is een wasmiddel. 😁
+1
Noordoost
@pieta heerlijk zacht

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
20
DEELNEMERS
17
WEERGAVES
0