Boeren in Nieuw-Zeeland, investeren in Brazilië

Gedurfd:

Hans Geesink vertrok medio jaren negentig vanuit Meddo (Gld.) naar Nieuw-Zeeland. Daar melkt hij 700 koeien. Met anderen investeerde hij in twee Braziliaanse melkveeprojecten. Een impressie: melkvee100plus.nl/Artikelen/Buitenland/…

Deel dit topic

Reacties

nederlandse boer
Zijn inderdaad mooie locaties om met ca. 40 ton ds/ha grasgroei 'grondgebonden' te produceren en 100% 'weidemelk' (365 dgn/jr) te leveren. Met een grondprijs van 3000-4000 euro/Ha zit daar kostprijstechnisch wel toekomst in. Om dezelfde groei hier in ons landje te realiseren heb je 3-4 Hectare nodig. Omgerekend een investering met factor 70 voor de collega in Nederland!!!

Dapper om als nederlandse melkveehouder 'grondgebondenheid' te omarmen en toekomstperspectief te blijven zien.........!!

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's koeien , investeren , nieuw-zeeland , brazilië en geesink geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
1
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
0