Als je niet van dieren houdt, houd je geen dieren

€Vroeger stond onze staldeur voor iedereen open. Als burgers eieren kwamen kopen en me niet zagen, liepen ze gewoon de stal in om me te zoeken. Tegenwoordig kan dat niet meer. Vanwege alle regels en noodzakelijke maatregelen rond veiligheid en hygiëne zijn de stallen gesloten. Met als gevolg dat mensen niet meer zien en ook minder goed begrijpen wat er binnen gebeurt. Daarom is het zo belangrijk dat we dit uitleggen. Zo vaak als het maar nodig is. We hebben geen geheimen.”

Dialoog

De missie van Simon van Loon gaat verder dan zijn eigen boerenbedrijf. Als bestuurslid van LLTB Weerterland komt hij al jaren op voor de belangen van agrariërs in de gemeente Nederweert. Daarnaast denkt hij samen met de gemeente, collega-ondernemers en burgers mee over een zo goed mogelijke invulling van het buitengebied en werkte hij mee aan het succesvolle natuurherstelproject bij Sarsven-de Banen dat landbouw en natuur met elkaar verbindt. Maatschappelijk betrokken als hij is, zoekt Simon voortdurend de dialoog met de buitenwereld. “Dat is en blijft écht nodig want er leven nog genoeg misverstanden over de agrarische sector.”

Deel dit topic

Reacties

Dre van Helmond
Daar in Nederweert zijn ze goed bezig om de kloof tussen boer en burger te dichten.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's platteland geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
1
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN