Geiten verhogen kans op longontsteking

Niet alleen de geiten krijgen de schuld:

HELMOND/DEURNE - Wetenschappers rekenden een jaar lang alle gegevens over de gezondheidseffecten van de veehouderij door. Eerdere conclusies blijven overeind. Sterker nog, ze zijn harder onderbouwd.

Omwonenden van stallen voor varkens, kippen én geiten hebben vaker longontstekingen dan gemiddeld. Van de 1.650 ziektegevallen per 100.000 mensen zijn er ruim tweehonderd te verbinden met stallen binnen een straal van een kilometer. Dat is ruim zeven procent meer ziektegevallen.

Deel dit topic

Reacties

cs-agrar
Meeste omwonenden van stallen zijn (ondertussen) welgestelde ouderen in het buitengebied, daar wordt zo'n kans ook niet minder van...
brabo
Niet iedereen is blij met geiten

bndestem.nl/breda/…

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's geitenhouderij en qkoorts geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
2
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN