Vlees met berengeur kan toch gevaloriseerd worden

De varkensketen heeft zichzelf de uitdaging gesteld om tegen 2018 te stoppen met castreren. Vanaf volgend jaar zullen vleesverwerkende bedrijven dus geconfronteerd worden met vlees van immunocastraten of intacte beren. Bedrijven die kiezen voor intacte beren, zullen af en toe een ‘stinker’ binnenkrijgen: vlees met berengeur. Door dit vlees in te mengen in andere bereidingen en op een bepaalde manier te behandelen of te kruiden, kan het toch gevaloriseerd worden. In de studie REDBOAR werken onderzoekers van ILVO en UGent aan een draaiboek voor slachthuizen, uitsnijderijen en vleesverwerkende bedrijven. “Zodat de sector de logistieke en economische implicaties van vlees met berengeur correct kan inschatten”, legt coördinator Lynn Vanhaecke (UGent) uit.
 Vlees met berengeur kan toch gevaloriseerd worden (vilt.be)

De varkensketen heeft zichzelf de uitdaging gesteld om tegen 2018 te stoppen met castreren. Vanaf volgend jaar zullen vleesverwerkende bedrijven dus geconfronteerd worden met vlees van immunocastraten of intacte beren.

Nieuwsgrazer

De beste boeren staan aan wal

Hebben de trefwoorden vlees , varkenshouderij , beren , studie , kruiden en mengen geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de agrarische sector kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!