EU wil snel helderheid van de Britten

De Europese Unie wil snel helderheid van de Britten over de brexit-onderhandelingen. "Onze positie is helder en ik hoop dat nu de Britse positie snel duidelijk wordt, want het is alweer bijna een jaar geleden dat het referendum werd gehouden", zegt eerste vicevoorzitter Frans Timmermans van de Europese Commissie.
Volgens de Britse brexit-onderhandelaar David Davis beginnen de gesprekken over de scheiding volgende week, maar niet op maandag, zoals was gepland. In een interview vanochtend vertelde Davis dat wat hem betreft zijn land weer controle krijgt over de grenzen en de interne markt verlaat.
In Groot-Brittannië gaat het dan over een 'harde' of een 'zachte' brexit. Zacht is wel deelnemen aan de interne markt, maar niet de Europese regels en het Hof van Justitie erkennen.
Scheidingsprocedure
Frans Timmermans denkt dat het een onmogelijk verschil is. "Als je bepaalde regels overneemt, moet er ook iemand zijn die de regels controleert." De Nederlander in de Europese Commissie wil snel aan de slag.
De Europese Unie heeft wat hem betreft een helder standpunt. "We denken eerst aan de belangen van onze burgers. We willen geen ongelukken rond Ierland en er moeten heldere afspraken komen over de financiële verantwoordelijkheden ten opzichte van elkaar."
Dat is volgens Timmermans na de verkiezingen niet makkelijker geworden. "Maar de klok tikt en voor de scheidingsprocedure staat twee jaar. Aan het werk."
 EU wil snel helderheid van de Britten (nos.nl)

De Europese Unie wil snel helderheid van de Britten over de brexit-onderhandelingen. "Onze positie is helder en ik hoop dat nu de Britse positie snel duidelijk wordt, want het is alweer bijna een jaar geleden dat het referendum werd gehouden", zegt eerste vicevoorzitter Frans Timmermans van de Europese Commissie. Volgens de Britse brexit-onderhandelaar David Davis beginnen de gesprekken over de scheiding volgende week, maar niet op maandag, zoals was gepland. In een interview vanochtend vertelde Davis dat wat hem betreft zijn land weer controle krijgt over de grenzen en de interne markt verlaat. In Groot-Brittannië gaat het dan over een 'harde' of een 'zachte' brexit. Zacht is wel deelnemen aan de interne markt, maar niet de Europese regels en het Hof van Justitie erkennen. Scheidingsprocedure Frans Timmermans denkt dat het een onmogelijk verschil is. "Als je bepaalde regels overneemt, moet er ook iemand zijn die de regels controleert." De Nederlander in de Europese Commissie wil snel aan de slag. De Europese Unie heeft wat hem betreft een helder standpunt. "We denken eerst aan de belangen van onze burgers. We willen geen ongelukken rond Ierland en er moeten heldere afspraken komen over de financiële verantwoordelijkheden ten opzichte van elkaar." Dat is volgens Timmermans na de verkiezingen niet makkelijker geworden. "Maar de klok tikt en voor de scheidingsprocedure staat twee jaar. Aan het werk."

Nieuwsgrazer

De beste boeren staan aan wal

Hebben de trefwoorden timmermans , ierland , controle , verkiezingen , burgers , brexit , europese commissie , regels en europese unie geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de agrarische sector kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!