De kracht van boerenverstand

€Omdat boeren tenslotte iedere dag met hun koeien werken ben ik van mening dat zij, beter dan wij, weten wat goed voor hun koeien is.” Jaco Geurts, Tweede Kamerlid en Woordvoerder Land- en tuinbouw voor het CDA staat achter de Nederlandse boeren.

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

Reacties

+3
BSboer
Helemaal eens met Geurts, heb mijn hele leven VVD gestemt en moet toegeven dat Landbouw bij de liberalen in verkeerde handen is. Eerder zadelden ze ons op met van Aartsen, daarna Brinkhorst, Dijksma en als totaal dieptepunt van Dam. Een ding hadden ze gemeen, geen ene jota verstand van Landbouw. De C heeft me altijd er van weerhouden om op CDA te stemmen, maar het is gewoon feit dat bij de christelijke partijen nog mensen zitten die wat met landbouw hebben.
janv
Helder stuk van Jaco Geurts,vooral de ijsselhallen zullen we nooit vergeten ,een stas die door boerin Eline Vedder flink op z,n nummer werd gezet.Eigenlijk werd het eens tijd om tegengas te geven aan de arrogantie van een man die beweerd er niet voor de boeren te zijn.
Als hij dat echt meende had hij gelijk op moeten stappen,maar daar heb je natuurlijk lef voor nodig...
Wat we nu nodig hebben is een persoon die het lef heeft om ook voor een minderheid op te komen ,de rug recht houd en de schouders er onder wil zetten.
Er is nu te lang gesold met de landbouw.
+1
ronny 2
@janvnee wij hebben te lang met ons late sollen en dat is onze eigen schuld.
+1
robbies
@janv met alle respect voor Eline, maar die verheerlijking van haar optreden heb ik nooit zo begrepen. Ze wilde duidelijkheid, maar volgens mij hebben we nu een half jaar later nog steeds niet heel veel meer duidelijkheid. Ook vind ik dat de woede zich deels richtte op de verkeerde persoon. Kees Romijn stond instemmend mee te knikken, maar is net zo schuldig. Die verdiende het eigenlijk net zo goed om voor het oog van zijn achterban eens goed op zijn nummer gezet te worden
janv
Quote Reactie van @robbies:
met alle respect voor Eline, maar die verheerlijking van haar optreden heb ik nooit zo begrepen. Ze wilde duidelijkheid, maar volgens mij hebben we nu een half jaar later nog steeds niet heel veel meer duidelijkheid. Ook vind ik dat de woede zich deels richtte op de verkeerde persoon. Kees Romijn stond instemmend mee te knikken, maar is net zo schuldig. Die verdiende het eigenlijk net zo goed om voor het oog van zijn achterban eens goed op zijn nummer gezet te worden

De stas moest de derogatie in brussel regelen,dat heeft hij bewust verzuimt te doen,daar kan je Kees Romijn niet van beschuldigen.
robbies
@janv LTO zou ervoor zorgen dat het P-plafond niet overschreden zou worden.
sorry

snif,snif

blij dat ze bij de lteu eindelijk ook een sita hebben
sorry
Laat ze maar snel de laarzen weer aantrekken anders kan ze ook kousen gaan stoppen
sorry
..........
+1
wally
Nou @janv ik vraag me af of van dam zich op zijn nummer gezet voelde.

Ik blijf erbij dat hij dubbele agenda heeft

hoofddoel : decimeren van nederlandse veehouderij
janv
Quote Reactie van @wally:
Nou @janv ik vraag me af of van dam zich op zijn nummer gezet voelde.Ik blijf erbij dat hij dubbele agenda heefthoofddoel : decimeren van nederlandse veehouderij

Hij was volkomen uit het veld geslagen,maar Eline heeft ,m nog gespaard:😀
+2
cs-agrar
Quote Reactie van @janv:
Hij was volkomen uit het veld geslagen,maar Eline heeft ,m nog gespaard

jaja, hij heeft jullie allemaal bij de neus genomen, want in zn praatje erna kwam er niets wat ook maar beetje antwoord gaf op Vedder haar vragen.
+1
janv
Quote Reactie van @cs-agrar:
aja, hij heeft jullie allemaal bij de neus genomen, want in zn praatje erna kwam er niets wat ook maar beetje antwoord gaf op Vedder haar vragen.

Dat zegt genoeg over die man..
+3
jan is hobbyboer
Dat nuchtere boerenverstand is bij veel boeren de afgelopen jaren toch behoorlijk ver weg geweest.
+1
Metal ap
@jan is hobbyboer kom het ooit nog terug denk je ?
+4
jan is hobbyboer
Quote Reactie van @Metal ap:
kom het ooit nog terug denk je

Meeste zijn boer af, zijn tegenwoordig ondernemer, dus ik vrees het ergste.
robbies
@jan is hobbyboer de meeste melkveehouders zijn geen ondernemers. Zijn we nooit geweest en zullen we ook nooit worden. We zijn voedselproducenten, maar dat vergeten we soms
+8
Wimblij
SGP of CDA zijn de enige partijen met dossierkennis van de landbouw en die ondernemers/werkgevers steunen. Altijd VVD gestemd. Maar die hebben agrarisch Nederland veel schade aangericht door landbouw te verkwanselen aan de PvdA.
+1
arie.j
Quote Reactie van @Wimblij:
Maar die hebben agrarisch Nederland veel schade aangericht door landbouw te verkwanselen aan de PvdA.

Hopelijk komt het CDA bij de regering, anders heb je behoorlijk kans dat de VVD dit keer landbouw weer eens aan een D66er laat , nou ja dat weten het welk weer, gejuich over Brusselse regels en natuurlijk voor minder toeslagen enz.
+1
buorman
Vanavond bij Pauw en Jinek weer een prima optreden van Eline Vedder en Dirk
+1
Koeienpraat
@buorman inderdaad!!! Gelukkig zijn er nog mensen in onze mooie sector die wel een punt duidelijk kunnen communiceren en met media om kunnen gaan!

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's koeien , tuinbouw , cda , boerenverstand en milkstory geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
21
DEELNEMERS
13
WEERGAVES
0