John Deere 7310R van catfan55

John Deere 7310R

catfan55
Foto van een John Deere 7310R, Penta er achter, silage sides er af. Deze gaat samen met de andere 350km naar het zuiden naar een grote feedlot mest stockpilen de komende 2 weken. Deze feedlot heeft zelf 2 vrachtwagens met spreader boxen, maar in het voorjaar kunnen ze niet vroeg het land in dus mogen wij komen met de kiepers om het in het veld te stock pilen. Hun strooien het dan in het najaar uit en rijden dan nogmaals de feedlot leeg. 2x per jaar ronde schoonmaken dus. Hun laden dit jaar zelf met de kraan. Vorig jaar was ik er met onze Volvo om te helpen met laden.
We doen ook alle silage voor deze klant. Beetje ver weg maar mooie klus! Goede town dicht bij, goede hotels, goed eten. Willen de jongens altijd graag heen.

Reacties

+2
mdoornekamp
Mooie combi. Rijd je daar gewoon met de trekker heen? Of op de dieplader
+5
valmet6400power
@mdoornekamp
Echt onvoorstelbaar, dat een loonwerker in Groningen bij een klant in Maastricht te werk gaat of andersom. Maar bij @catfan55 is 100 km wat hier 10 km is qua afstanden 😃
+1
catfan55
@valmet6400power we zijn in het verleden nog wel veel verder gegaan
catfan55
@mdoornekamp we rijden er gewoon heen, 7 uur rijden met het hele spul
PieterA
Altijd netjes op de foto. Goede reclame!
Ik zie nog een cilinder op het kopschot; wanneer gebruik je die?
Nog geen tijd gehad voor een nieuwe raamsticker?
+1
catfan55
@PieterA dank je! Het spul kost genoeg dus we houden het graag netjes.
nee niet aan toe gekomen 😅 was te koud om buiten te plakken en de werkplaats te vol om hem alleen voor een sticker even binnen te zetten. Wat in het vat zit verzuurd niet, ik heb de sticker klaar liggen
+1
catfan55
@PieterA de cylinder is om het kopschot los te doen met los maaien & door steken met mais choppen
RVM
Zijn deze wagens niet gedwongen gestuurd of hoe verklaar je de stand van wielen ten opzichte van de trekker?
johndeere6230
@RVM

Zijn daar vaak meelopend gestuurd, dus waarschijnlijk achteruit er neer gezet
+5
Siete
@RVM
Niet alleen @catfan55 spoort niet, de wagen ook niet 😇
+1
catfan55
+1
catfan55
@RVM deze zijn meelopend gestuurd op de voorste & achterste as. Dus wat @johndeere6230 zegt: met achteruit rijden op slot
JoramH
Wat voor tarieven moet je dan wel niet rekenen met die voorrijdafstanden en hotel-verblijfskosten voor de jongens die daar aan de gang zijn. Moet dan ook nog wat overblijven om af en nieuwe hertjes op stal te zetten.
Fendt612e
@JoramH sprak laatst een uit alberta, 3 strooiers met grote shovel koste bijna 1000 euro of dollar, dat weet ik niet
JoramH
@Fendt612e Andere kant alles gaat aan de andere kant in het groot dus verdiensten ook. Is er ook meer budget voor de loonwerker.
Fendt926Driver
Quote Reactie van @Fendt612e:
3 strooiers met grote shovel koste bijna 1000 euro

Per uur??
Of per ha of tonnages??
Fendt612e
+1
catfan55
@Fendt612e volgens mij is dat gewoon een broodje aap verhaal van het desbetreffende persoon. Klinkt wel leuk natuurlijk zo’n verhaal maar daar geloof ik niks van. Ik spreek een aantal loonwerkers daar regelmatig en weten van elkaar redelijk war we rekenen. Zover mij bekend is er geen loonwerker die dat rekent, en als hij dat deed had hij geen of heel weinig werk want iedereen om hem heen is veel goedkoper 😅 zelf met 1000ca$ per uur zit je er nog best ver naast met een crew van 3 strooiers & shovel
Fendt612e
@catfan55 aha
Het was ook tijdens de apreskie in Oostenrijk, dus kan ook sterke kroegpraat zijn
+2
catfan55
@Fendt612e ik weet het wel zeker 😂
Fendt612e
@catfan55 leek me ook al veel maar wat is een realistischere bedrag?
catfan55
@Fendt612e in ieder geval geen 1000$ per uur 😂 Ik ga geen uitspraken doen over wat men daar rekent, dat is niet aan mij om zo op internet te zetten.
+1
Fendt612e
@catfan55 wat geheimzinnig
+3
JoramH
@Fendt612e Ik snap het wel. Mooi zo laten. Het is toch nooit goed en de bedragen zijn zo afhankelijk van zoveel verschillende factoren dat het toch nooit goed vergelijkbaar is.
+5
catfan55
@Fendt612e ik zie de meerwaarde niet om dat zo op internet te klappen. Jij deelt ook geen financiën hier, waarom zou ik dat wel doen?
Alles is hier anders, dus alleen naar een uur prijs kijken met een Nederlandse bril op geeft een vertekent beeld
+2
Siete
@catfan55
Groot gelijk!! Snap ook niet waarom zo iets als geheimzinnig bestempeld wordt. Sommige dingen kun je beter voor je houden. Om redenen die @JoramH ook al noemt bijv.
+2
Fendt612e
@catfan55 ik noemde alleen een bedrag en dat vond jij blijkbaar lachwekkend, dus vandaar niemand had er een oordeel over
+2
Ruben-Wind
@Fendt612e loonwerker waar ik 5 jaar terug zat zat toen op 750$ voor 3 houle tanks met pomp. Flink bedrag vond ik toen. Maar zal daar wel normaal zijn. Is ook maar 500€
+1
catfan55
@Ruben-Wind voor 3x 300pk trekkers + 3x 36.000L tanks. En een trekker plus pomp. Dat valt nog hard mee als je ziet wat er per uur gebeurd
Ruben-Wind
@catfan55 ja mijn reactie klopte ook niet helemaal, bedoelde het veel geld maar voor 500€ krijg ik dat spul al lang niet meer op de dam. Deden toen vaak genoeg 100 kuub per uur, zit je op 1,66€. Hier is het dubbele normaal. Maar daar zal inflatie ook wel zijn toegeslagen.
CaseCS130
@Ruben-Wind Ja die factor 1,5 verkijk je je al snel op als Euro gebruiker. 1000 cad dollar is maar 684 euro. Gedeeld door 3 trekkers en een shovel zit je op 171 per stuk. Dan moet je nog 350km rijden, hotelkosten, misschien een service auto mee.
1000 dollar misschien nog wat veel, maar voor de helft rijden lijkt me ook geen vetpot.
Ruben-Wind
@CaseCS130 voor dat geld krijgen we hier soms niet eens een opraapwagen…
+2
Fendt612e
@CaseCS130 dat was ook precies m’n gedachte, maar we zullen er nooit achterkomen😜
Siete
@Fendt612e
T zit je wel dwars zeker. Of was je van plan te emigreren? Anders heb je d'r toch zo wie zo niks aan die info?
Ruben-Wind
@Siete hij vraagt toch gewoon? Onze melkprijs staat ook op internet. Ik praat ooo met Nederlandse collega’s over geld, ook hier terwijl ik nooit in Nederland koeien zou willen en kunnen melken
+1
Siete
@Ruben-Wind
Maar dat is je eigen keuze.
Niks mis mee. Maar als iemand kiest om zo iets niet hier te delen moet dat toch ook kunnen?
Ruben-Wind
@Siete klopt, moet ieder zelf weten. Maar omdat jij er nog even weer over begint.
Siete
@Ruben-Wind
Volgens mij ben ik niet de gene die nog ff een por geeft. Ik reageer er wel op. Dat klopt
Fendt612e
@Siete staat n knipoog achter #grapje
+3
catfan55
@Ruben-Wind ik praat er ook wel over, en wil mensen rustig uitleggen hoe dingen in z’n werk gaan. Maar niet open en bloot op internet, daar trek ik de lijn voor mijzelf.
+1
Siete
@CaseCS130
Geloof mij maar dat @catfan55 ook niet aan vrijwilligers werk doet. 😉
Niet alle info verschijnt altijd op internet.
varken
Quote Reactie van @Siete:
dat @catfan55 ook niet aan vrijwilligers werk doet.

Als hij dat wel doet, kan hij ook wel hier komen
+2
CaseCS130
@Siete Nee dat snap ik, snap ook wel dat hij liever hier geen bedragen noemt. Geen enkel punt. Maar vond het wel leuk om even terug te rekenen.
+2
Eite62
@JoramH Als je ziet met wat voor materiaal ze daar werken zal het tarief wel goed wezen. En zulke grote klanten willen een loonwerker die betrouwbaar is en met goed materiaal en personeel komt. En niet vergeten het is een keer erheen rijden en je kunt elke dag bijna alle uren factureren . Als je om de dag weer naar een andere klant moet rijden heb je ook veel verloren reistijd. De afstanden zijn daar wat anders dan hier. Het lijkt veel de reis er heen maar daar moet je niet te veel naar kijken
+3
wart
@Eite62 Inderdaad 2 weken werk, reken maar 12 werkdagen? Is 1,16 uur reistijd perdag met terugweg er bij in gerekend. Dat rijden de meeste loonwerkers hier op een dag ook wel gemiddeld.. en ook vaak "onbetaald"
Mooi klussen toch in deze voor jullie nog rustige periode @catfan55

TractorFan kan jouw hulp goed gebruiken

Op TractorFan helpen gebruikers elkaar met het oplossen van technische vragen met betrekking tot John Deere. Ook staan er nu al 158 foto's van de John Deere 7310R. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Met jouw kennis en inzicht kunnen we ook deze site nét dat beetje beter maken. Help je mee? Maak dan ook een (gratis) account aan!

REACTIES
4
PUNTEN
42
WEERGAVES
11
MEER FOTO'S
MEER INFORMATIE