Case IH Luxxum 110 van Herbert

Case IH Luxxum 110

Herbert
Foto van een Case IH Luxxum 110. Het eerste tankje van het jaar direct maar met de Luxxum geprobeerd. Helaas bij 1 tankje gebleven aangezien de verdeelmolen niet mee wil werken. Rechtstreek aangestuurd werkt het, dus ben bang dat het volgordeventiel kuren heeft. Iemand ervaring mee?

Reacties

2850Johndeere6R
Je molen doet het aan de trekker wel maar als de wagen er tussen zit niet begrijp ik?
arjanvw
Loopt de nippel van de hydrauliek koppeling je niet te plagen?
Herbert
@arjanvw heffen zakken en klep open gaat even snel als altijd. Ook verschillende ventielen van de trekker geprobeerd. Lijkt mij ook sterk dat het met de luxxum te maken heeft.
arjanvw
@Herbert je hebt niet 2 koppelingen op je volgorde ventiel zitten waar je de slangen van je bemester/verdeler insteekt?
+1
Herbert
@2850Johndeere6R ik heb achteraan de tank voor het volgordeventiel wat kranen zitten om de klep rechtstreeks aan te sturen met het ventiel van de steunpoot. Daarvoor loopt een extra leiding naar achter. Als je die open zet tijdens gebruik van het normale ventiel, dus geen olie op de steunpoot, gaat de verdeelmolen draaien en de bemester omhoog. De verdeelmolen zit dus iig niet vast.

(klik om te vergroten)

+1
arjanvw
@Herbert bedoel de 2 bovenste koppelingen die zijn van je verdeler. Zeg niet dat dat het probleem is, maar wij hebben dat een keer gehad en heb van beide slangen/koppelingen het vrouwtje en mannetje vervangen en daarna geen problemen meer.
Herbert
@arjanvw lijkt mij ook sterk, zijn nooit los geweest. Verdeler draait ook wel met een omweg via die kranen. Bedenk mij net dat de bemester een maand ofzo in de hef heeft gehangen dit winter. Heb niet in de gaten gehad dat bij het afkoppelen van
de tank de bemester schijnbaar niet helemaal goed heb laten zakken. Hing nog net 5 cm hoog. Zou zo'n volgordeventiel het niet kunnen hebben een maand op druk te staan?
+2
Deutz-Fahr-Rijder
@Herbert hangt bij ons al zolang ik weet gewoon omhoog met de bemester erin dus lijkt me geen probleem.
+1
CaseCS130
@Herbert hef omhoog maakt niks uit. Onze staat altijd omhoog, geeft nooit problemen met ik denk hetzelfde volgorde blok. Is de kortste klap niet even de maxxum er voor, dan kun je trekker uitsluiten.
Verder niet teveel liters en goede drukloze retour zoals hieronder al gezegd.
Herbert
@CaseCS130 de maxxum ervoor maar even proberen de komende dagen👌
Hobby boertje
@Herbert staat je trekker op genoeg liters? Hier een ook keer gedonder gehad, graslandbemesten ging goed maar met bouwlandbemesten wou hij af en toe de bemester niet op tillen. Dat was goed opletten dat hij wel omhoog ging voor je begon te sturen😅. Later met maaien zelfde verhaal bij een koude trekker geen problemen, met warme trekker kreeg hij de maaier maar half omhoog. Bleek achteraf dat iemand de ventielen lager had gezet daarna werkte de bemester ook gewoon weer goed🫣.
Herbert
@Hobby boertje daar heb ik vanalles al mee geprobeerd. Ook verschillende ventielen
Wouterdeutz
Hydro liters niet te hoog? 40l per min moet genoeg zijn, bij teveel liters wordt de druk hier ook hoger en gaat het volgorde ventiel de heletijd wisselen van draairichting
Herbert
@Wouterdeutz ook die had ik al 50% gesmoord met een 80l pomp. Stationair deed tie ook niks
2850Johndeere6R
Hoe is je drukloze retour geregeld? Terug de trekker in via de power beyond? Of via een rechtstreekse nippel?
Herbert
@2850Johndeere6R aparte nippel rechtstreeks retour. Maargoed, die zat al aangesloten en daarmee wil de verdeler wel draaien dus het moet wel in het volgordeventiel zitten lijkt mij. Qua hydrauliek weinig verstand van dus trek niet ff zo'n blok uit elkaar voor zover dat al kan.
casejxu
Alles der af en 1 smoring terug😝 heb zelf alleen het wisselventiel van snijmolen laten zitten.

Gebeurt er wel iets achterop als je 'm bedien?
Herbert
@casejxu ja de hef en klep doen het wel, alleen de molen gaat niet draaien.
casejxu
@Herbert hoor je een raar geluid? Beetje klapperend/schokkend?
Herbert
@casejxu wel wat zo'n typisch smorend geluid.
@johndeere6230 nee had direct al in de gaten dat hij niet draaide. Luister eerst altijd ff voordat ik druk op de tank zet. @ronald-deutz-fahr ja daar zal het wel op uit draaien. Vanmiddag eerst nog maar een keer de maxxum ervoor proberen
+1
johndeere6230
@Herbert

Heel domme opmerking waarschijnlijk, neem aan dat je er naar hebt gekeken, maar wie weet. Is de verdeelmolen wel los? Mesjes niet vast geroest/ te strak aangedraaid met afstellen? Als die een typisch smorend geluid maakt… hoeft maar heel iets te zijn, maar kan die net niet door op gang komen natuurlijk…
Herbert
@johndeere6230 verdeelmolen heeft gister wel even gedraaid zonder problemen toen ik die kranen achter open zette voor handmatig de hef bedienen. Geen idee of het überhaupt normaal is dat die dan gaat draaien. Merk nu wel dat alle olie rechtstreeks in het volgordeventiel retour gaat via de drukloze leiding. Als ik de drukloze leiding niet aansluit op de trekker wil de olie geen kant meer op en hoor je de olie ook niet stromen.
johndeere6230
@Herbert

Hmm oké, dan is dat ook uitgesloten. Dan door die kranen te hebben bediend wellicht ergens anders wat afgesloten? Wel heel gek probleem zo…
+1
Herbert
@johndeere6230 zie onderste bericht. Het werkt weer. Oorzaak onbekend.
+1
Andre150
@johndeere6230 ja daar dacht ik ook aan
casejxu
@Herbert en eens een tik om het omkeerventiel geven?
+2
Herbert
@casejxu heeft er al 10 gehad🤣👌
+1
casejxu
@Herbert oh haha 😅😅 niet te hard hea. Pas als er een mug op je klot'n zit weet je dat geweld niet altijd de juiste oplossing is
ronald-deutz-fahr
@Herbert is het wat om bij de lmb even een drukmeter op te halen die je tussen ventiel en slang kan zetten op verschillende plekken?.. Kan je beetje dingen gaan uitsluiten..
johndeere6230
@Herbert

Ook niet zonder mest?
+5
Herbert
Maxxum er voor gehad. Zelfde probleem. Nogmaals verdeelmolen open gehad, kon hem met de hand rond draaien. 1 van de overdrukventielen in het volgordeventiel los gehad, niks aan gedaan, weer gemonteerd en het spul draait ineens weer🤷‍♂️ ook met de luxxum nu.
+3
casejxu
@Herbert zal een iets in of tussen gezeten hebben🤔 altijd lekker als het weer draait. Zeker als je naar buiten kijk😁
+1
Herbert
@casejxu jaa maar het is nog vochtig zat. Merk nu ook wel dat zo'n verdeelmolen nog wel wat vermogen vraagt🤣 wil allemaal net met de luxxum. Trekt ook wel zwaar op die natte grond.
+1
casejxu
@Herbert ja klopt. Hier ook hoor. Zoals t nu lijkt eind volgende week kunnen we zelf aan de gang. Hopelijk kan ik voor me vakantie nog even een zootje weg rijden!

Dat zwaar trekker ken ik wel. Al zal dat met 20pk extra wel ff makkelijker gaan!

TractorFan kan jouw hulp goed gebruiken

Op TractorFan helpen gebruikers elkaar met het oplossen van technische vragen met betrekking tot Case IH. Ook staan er nu al 8 foto's van de Case IH Luxxum 110. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Met jouw kennis en inzicht kunnen we ook deze site nét dat beetje beter maken. Help je mee? Maak dan ook een (gratis) account aan!

REACTIES
7
PUNTEN
36
WEERGAVES
18
MEER FOTO'S
MEER INFORMATIE