Case IH Luxxum 110 van Herbert

Case IH Luxxum 110

Herbert
Foto van een Case IH Luxxum 110. Afgelopen week wat aanpassingen aan de luxxum gedaan. Setje spatbordverbreders gemonteerd, deze extra set led koplampen met dagrijverlichting opgebouwd en een wel heel lowbudget alternatief voor een hydraulische snelwissel op de voorlader gemaakt🤣. Werkt prachtig.
+1
RaHeados
@Herbert ideaal 👌. De extra lampen zien er ook netjes uit

Reacties

+1
jesperb
Toch handig zo’n Harry in je omgeving!! 😎😂
Herbert
@jesperb geluidje paste er mooi bij🤣
J asper
Gebruik je je ladewagen nog dat die daar zo staat?
Herbert
@J asper ja voer er nog steeds de koeien mee🙈 Had nog telkens de hoop wel weer te gaan stalvoeren in een droge periode of langdurige vorst maar het is er niet meer van gekomen. Tevens de krachtvoerbak ook nog niet op de bovenlosser gebouwd dus moet het wel zo voor de losse grondstoffen. Als het weer meewerkt ben ik met een maandje ook wel weer aan het stalvoeren
wilbertkw
Aan de rechterdeur een touw om weer te vergrendelen?🙂
+2
Herbert
@wilbertkw vergrendeling gaat automatisch als je wat oppikt
+1
wilbertkw
@Herbert dat is nog beter💪👌
Herbert
@wilbertkw ja dat heeft quicke beter voor elkaar dan stoll. Die heeft het ook wel maar dit systeem werkt mooier.
oanejorrit12
@Herbert Zou dat zelf bloed irritant vinden dat ie atijd dicht gaat🫣 pak vaak met de lepels ofzo los even een pallet ip ofzo, daarvoor hoeven ze niet vast. Dan zou je dus een keer extra moeten afstappen
Herbert
@oanejorrit12 tot een pallet zaagsel met vorkenbord en al zijwaarts omvalt.. dan vergrendel je de boel wel altijd daarna🙈 Nu hoef ik dus ook niet meer uit de trekker om te ontgrendelen.
oanejorrit12
@Herbert heb je ervaring?🤪
Ja is hier dan wel altijd “lage” dingen.
Maar pak ook wel eens een bak ofzo als ie in de weg staat, zou dan ook vervelend zijn dat ie vast zit
+2
Herbert
@oanejorrit12 ja dan kunnen 78 zakken aardig in de weg liggen op het erf🤣
+1
NH-Ford
@Herbert Werkt verrekte handig.
Bij een wat oudere Stoll lukt dat never met een touwtje🙈
Herbert
@NH-Ford weet niet hoe ze het nu hebben, maar bij mijn oude systeem was dit idd geen optie. Ook vaak zat lopen martelen om te ontgrendelen als er wat spanning op die as zat. Dit werkt met een hefboom dus je trekt ze er veel makkelijker uit als het stroef gaat.
zettelmeyer
Quote Reactie van @Herbert:
vergrendeling gaat automatisch

Zolang het duurt😅 hier doet ie niks meer zonder hulp
Herbert
@zettelmeyer kun je die bussen ook smeren waar de as door gaat? Daar zat het probleem bij mn stoll altijd als het niet meer wou. Deze heeft daar vetnippels op zitten
case 745 xl
Ik heb een hydraulische snelwissel op mijn stoll dat vind ik helmaal niks. Zodra je de knopjes los laat gaan ze direct weer dicht. En dan zit soms de vergrendeling achter de bak.
+1
Herbert
@case 745 xl dan kon dit nog wel eens mooier werken ja. Om het mooi weg te werken zou een remkabel oid ook wel een oplossing zijn.
+1
case 745 xl
@Herbert idd mooie bowdenkabel
hobbyboer
Quote Reactie van @Herbert:
Om het mooi weg te werken zou een remkabel oid ook wel een oplossing zijn.

En misschien wat dichterbij in de cabine?
Herbert
@hobbyboer ja precies, die kun je dan wel ergens de cabine in laten komen. Wel ff zien hoe dat dan moet met aan en afkoppelen van de voorlader.
+1
Pieter Buren
@case 745 xl hoe werkt dat eigenlijk bij stoll? Zit er een apart knopje voor de snelwissel op de joystick? Wij hebben handmatige snelwissel. Willen de ontgrendeling nog wel eens hydraulisch maken.

@Herbert, toen m'n vader nog een accordbok op de voorlader als snelwissel had, had hij ook een touwtje naar de cabine met aan het eind knoop en een stokje.

(klik om te vergroten)

Touwtje ging door het buisje links op de foto onder het cabineplaatje. Knoopje los en het touwtje kon er uit. Je zou ook nog een koppeling in het touwje kunnen maken met bijvoorbeeld een carabijnhaak oid.
Herbert
@Pieter Buren ja maar dat gaat niet lukken met de luxxum, de voorruit is 1 groot geheel. Dus moet dan door de vloer of motorkap/dashboard
case 745 xl
@Pieter Buren voorop de joystick zitten 2 knopjes de rechter is voor de extra functie. Druk je allebei in bedien je de snelwissel
Herbert
@case 745 xl heb je zo'n grote zwarte joystick/hendel met 2 rode knoppen?
case 745 xl
@Herbert grijze met zwarte knopjes
Pieter Buren
@case 745 xl o zo. Wij zijn van plan om één slang van de derde funtie een t-stuk tussen te zetten en een kogelkraan en dan een slang naar een enkelwerkende cilinder te maken die de vergrendeling ontgrendelt. Die bedien je dan met hetzelfde knopje als de derde funtie.
assink
@Pieter Buren
Dat kan dus wel zonder problemen. Maar zou voor een dubbelwerkende gaan, of je moet een cilinder met veer hebben.
Pieter Buren
@assink ja we willen eerst kijken of hij vanzelf weer teruggaat als je de andere slang bediend en die ene dus drukloos wordt. En anders zouden we het altijd nog dubbelwerkend kunnen maken.
+1
assink
Misschien met een elektrische actuator?
Ik heb bij onze shovel het gewoon met een hydraulische cilinder op de 3e functie gemaakt. 2 T-stukken er tussen.
Kogelkraan aan het t-stuk dat aan de stangzijde zit. Deze zet je dicht als je de slangen van je werktuig aan koppelt.
Dat is bij ons alleen bij de balenklem en palletvork met takkenklem.
Kan er wel eens een fototje van posten hier.
Herbert
@assink dat is ook wel een mooie oplossing.
+1
CaseCS130
@assink Zo heb ik het ook op de voorlader. Werkt perfect.
+1
casejxu
@CaseCS130 soms kom je hier idd prima ideetjes tegen. Wat me tegenvalt is dat de voorlader al 3jaar handje vast en los is😅
+2
jmos
@CaseCS130 en als je er slangen aan moet koppelen sta je er toch naast dan is het kraantje omzetten ook zo gedaan.
+1
casejxu
@jmos en 3weg kraantje aan de "losgaande" kant van snelwissel cilinder is voldoende
assink
@casejxu 3 weg is niet eens nodig. Bodem zijde van de cilinder mag wel onder druk staan toch?
+1
RaHeados
@assink zo is t bij onze shovel wel. Elektrische schakelaar met derde functie op borging in te trekken. Bak er aan en derde functie bedienen en de pinnen gaan naar buiten. Slangen er aan en dan de derde functie bedienen gaat prima. Zit geen extra kraan tussen.
+2
jmos
@assink 3 weg is niet nodig maar wel beter. Je derde functie en je snelwissel kunnen dan nooit tegelijk bediend worden mocht de kraan vergeten worden.
+1
assink
@jmos
Moet je wel de goede 3weg klep nemen met L boring. Is idd wel iets voor te zeggen.
LMB had alleen dit zo snel liggen.
Was nogal een geknutsel met verlopen van L8, L10 naar 1/4 duims en weer andersom etc. Denk dat een 3 weg klep dan ook nog wat compacter bouwt.

TractorFan kan jouw hulp goed gebruiken

Op TractorFan helpen gebruikers elkaar met het oplossen van technische vragen met betrekking tot Case IH. Ook staan er nu al 8 foto's van de Case IH Luxxum 110. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Met jouw kennis en inzicht kunnen we ook deze site nét dat beetje beter maken. Help je mee? Maak dan ook een (gratis) account aan!

REACTIES
5
PUNTEN
16
WEERGAVES
18
MEER FOTO'S
MEER INFORMATIE