Ahlmann AZ 45 van new holland koen

Ahlmann AZ 45

new holland koen
Foto van een Ahlmann AZ 45 en AZ 14.
Net even een moment genomen om de hefhoogte van de 2 te vergelijken. Ik vermoedde al dat het weinig zou schelen en nu weet ik het zeker.
Bij de AZ 45 zit het mes van de bak op 305 cm met een vlakke bak en bij de AZ 14 is dit 340 cm. 35 cm verschil dus. Valt mij mee voor 2 Ahlmanns die meer dan de helft schelen qua eigen gewicht.
De 14 is een stukje stabieler op maximale hoogte, maar dat is logisch. Deze doet dan ook altijd het zware werk op hoogte. Toch is het makkelijk dat de 45 ook zo hoog komt, dan kunnen we er in geval van nood altijd mee voeren.

Reacties

+1
DANOONTJE POWERR
Tik m aan ouwe!
+1
new holland koen
@DANOONTJE POWERR Als je ze lang genoeg zo laat staan op een gegeven moment wel ja😜
Fendt926Driver
Hebben ze beide ook dezelfde snelwissel?
+3
new holland koen
@Fendt926Driver Nee totaal verschillend, dat is wel jammer. De az 6/85/95 die er tussenin zit heeft weer een andere snelwissel.
Wel mooi dat de snelwissel van de 14 nogsteeds gebruikt wordt op de nieuwe as1600 en van de 45 op de as600. Dus bij vervanging is dat geen probleem. Al mag ik hopen dat we ons daar de komende jaren nog niet druk over hoeven te maken...
+1
BEboer
Mooi dat je een backup hebt, zou me hier ook pak geruster voelen moest ik dat hebben maar dure hobby zo iets extra staan voor het geval dat...
+1
Deutz-Fahr-Rijder
Geen centen maar spullen bij de firma zie ik wel weer👌👌
+5
BEboer
@Deutz-Fahr-Rijder dat weet je niet, ze hebben mss 2 shovels om het geld zo hoog mogelijk op te drukken dat de poort van de schuur nog dicht kan 😂
+1
new holland koen
@BEboer Dat zal het zijn ja😂😂
Nee de kleine is er later een keer bij gekomen voor het lichte werk in en om de stal waar de grote te zwaar en lomp voor is. Samen goed voor zo'n 750 uur per jaar.
+1
Deutz-Fahr-Rijder
@BEboer ja dat wist ik eigenlijk wel, maar ik wilde Koen niet verraden...😜
+1
new holland koen
@Deutz-Fahr-Rijder Moet er eerst nog maar eens zo'n hoge schuur gebouwd worden met een degelijke deur😜

TractorFan kan jouw hulp goed gebruiken

Op TractorFan helpen gebruikers elkaar met het oplossen van technische vragen met betrekking tot Ahlmann. Ook staan er nu al 111 foto's van de Ahlmann AZ 45. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Met jouw kennis en inzicht kunnen we ook deze site nÊt dat beetje beter maken. Help je mee? Maak dan ook een (gratis) account aan!

REACTIES
4
PUNTEN
32
WEERGAVES
25
MEER FOTO'S
MEER INFORMATIE