zitmaaiers Stiga van hooidonk

Met je kanon op het gazon, deel 33

hooidonk
Nogmaals iedereen dank voor de adviezen voor de bladveger.
Vandaag heeft hij bij ons z'n eerste proefrondjes gedraaid. Eerste ervaring is positief, het blad was eigenlijk te nat, maar toch ging het meeste wel mee.

Reacties

+2
Andre150
Mooi man, veel succes
hooidonk
@Andre150
Dankjewel!
+1
Fast Eddy
Mooi spulletje. Veel werkplezier ermee.
+1
hooidonk
@Fast Eddy
Dankje, Edwin!

Grasmaaier is ook een 'nieuwe' aanwinst, met Hatz dieseltje! 💪🏼
+1
john deere 7810
@hooidonk

mooie maaiers. motorsteunen goed in de gaten houden. willen nog wel een scheuren. en je veer van maaidek is niet goed afgesteld als ik het goed zie.
+1
bluepower12
@john deere 7810 klopt veer staat te strak
hooidonk
@bluepower12
Uh, veer staat toch te los? Maaidek komt op de foto nauwelijks los van de grond.
bluepower12
@hooidonk ik zie nu inderdaad dat je 'm omhoog hebt
+1
hooidonk
@john deere 7810
Oei, dat heb je scherp gezien! Hij staat inmiddels al iets strakker.

Bedankt voor de tip van de motorsteunen! Zijn er nog meer dingen die ik na moet lopen? Ik heb hem als opknapper gekocht, hij rookt heel erg. Dus ik moet er toch nog voor het nieuwe maaiseizoen mee aan de gang.
Ik wilde ook gelijk het maaidek laten stralen en schoperen. Galvaniseren durf ik niet aan, bang dat ik hem krom terug krijg.
+3
Fast Eddy
@hooidonk

Kijk voordat je veel tijd in het maaidek steekt even naar de prijs van een nieuwe.
De hovenier waar ik gewerkt heb versleet 2 maaidekken op 1 maaier.
+1
hooidonk
@Fast Eddy
Dat viel mij inderdaad ook op, toen we rond gingen kijken voor deze maaier. Het mechanisatiebedrijf hier in de buurt stelde voor het maaidek van de oude Stiga over te zetten en enkel de machine zelf te vervangen.
Blijkbaar zien hun dus de machine als een soort werktuigdrager en het maaidek als het meest gebruikte werktuig.

Ik haal het dek eerst eens uit elkaar en dan de kosten eens vergelijken met een nieuwe. Een nieuwe is denk ik niet verzinkt, dus blijft wat gevoeliger voor roest. Ik ken wel mensen die dat zelfs hun nieuwe dek hebben laten verzinken.
Hannesman
@Fast Eddy hoeveel uur maak je dan wel niet met zon maaier?
+1
Fast Eddy
@Hannesman

1 dag in de week een hele dag maaien.
hooidonk
@Fast Eddy

Dat is de moeite.

En waar ging zo'n dek dan uiteindelijk op kapot? Helemaal doorgesleten of de bewegende delen? Bedrijfsmatig maak je wel andere afwegingen natuurlijk.
Fast Eddy
@hooidonk

Draaiende delen. Het maaidek zelf was/is wel van goede kwaliteit. Was een Stiga Park Pro 16 op benzine. Met 1 meter maaidek met mulch messen.
+2
john deere 7810
@hooidonk

Loopwielen maaidek goed smeren, schanierpunten maaidek in de wielen goed smeren en in de gaten houden met slijtage, stuurkettingen netjes op spanning houden. En je kleine v snaar van pto is zwakste punt als het zwaar wordt.

Bij blokjes wil koppakking nog wel eens lek gaan als er wat kapot moet gaan.

Als je hem elk jaar netjes bij houd heb je er jaren plezier van. Maaidek zou ik niet te veel werk van maken, kan niet uit tegen een nieuw dekje
hooidonk
@john deere 7810
Okee, top!
Ik hou je lijstje bij de hand.

En dingen zoals de stuurbekrachtiging, 4wd, elektrisch inschakelen maaidek en de hydraulische heffen, hebben die nog speciale aandacht nodig?
+1
john deere 7810
@hooidonk

nee weinig, olie aan peil houden, en hydroliekfilter af en toe vervangen. hydraulisch is er nagenoeg nooit wat mee. evenals elektrisch inschakelen. niks mee doen indien het kapot is.
hooidonk
@john deere 7810
Okee, dat is fijn om te horen!
De prijs van de onderdelen van stiga zijn me niet altijd meegevallen.
+1
bluepower12
@hooidonk maaidek geregeld schoonmaken en als ie begint te roesten in bitumen zetten
hooidonk
@bluepower12
Ja, zo deden we het tot nu toe. Pa haalde hem elk jaar uit elkaar en zette hem van onderen in de taaie troep. En na elke maaibeurt opklappen en schoonmaken.

Heb ook wel gezien dat ze een gardenakoppeling in het dek maakten. Tuinslang er op en poosje laten draaien, dan floddert tie redelijk schoon van onderen.
+3
mdoornekamp
@hooidonk
Quote:
met Hatz dieseltje

Loopt zo'n maaier dan net zo te stampen als mijn Wacker trilplaat?
hooidonk
@mdoornekamp
😅
Ik dacht dat die functie er inderdaad wel op zit, maar heb het nog niet gevonden. Ik heb het instructieboekje nog niet helemaal uit, dus verwacht het nog wel te vinden. Ook het gat voor de slinger zit ergens verstopt.
+1
Towaberg
Netjes zo👍
+1
Hannesman
@Fast Eddy hoeveel jaar met 1 maaidek dan? Maai zelf nog wel meer. Elke 5 jaar/ 600 uur zoek ik een nieuwe uit.
Fast Eddy
@Hannesman

De maaier was er al voordat ik er kwam werken. Ik denk dat hij 5 jaar ermee doet. Inmiddels hebben ze al jaren een zero turn maaier.

TractorFan kan jouw hulp goed gebruiken

Op TractorFan helpen gebruikers elkaar met het oplossen van technische vragen met betrekking tot zitmaaiers. Ook staan er nu al 43 foto's van de zitmaaiers Stiga. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Met jouw kennis en inzicht kunnen we ook deze site nét dat beetje beter maken. Help je mee? Maak dan ook een (gratis) account aan!

REACTIES
4
PUNTEN
22
WEERGAVES
26
MEER FOTO'S
MEER INFORMATIE