Ahlmann AZ 150 van johndeere6230

Ahlmann AZ 150

johndeere6230
Foto van een Ahlmann AZ 150, aangezien we de mais maar slecht koud konden houden, de kuil hoog zat was en we nog een stukje eiwit in het rantsoen konden gebruiken, er voor gekozen de kop boven de muur van de kuil af te schuiven en er een vracht bierbostel op te rijden. Kunnen we de rest van de winter hopelijk zonder broei/ schimmel voeren.

Reacties

+2
valtraaa
Geen zand op de kuil?
+2
johndeere6230
@valtraaa

Nee, halve vrachtwagenbanden. Zitten hier op de klei en zouden dan behoorlijk zand moeten aanvoeren om 3 silo’s ondergedekt te hebben, want dan willen we er ook een goede laag op hebben.
valtraaa
@johndeere6230 oke, hier zit een boer die af en toe de restjes wat mindere grond krijgt van een grondverzetbedrijf zo kun je ook op ten duur ook een mooi bultje bij elkaar krijgen.
+1
johndeere6230
@valtraaa

Dat klopt zeker ja, moeten ze alleen wel zanderig spul brengen. Die vette klei wordt je niet gelukkig van anders..
+1
zettelmeyer
Nog toevoeg middel door de mais gedaan? Zomers andere bult?
+3
johndeere6230
@zettelmeyer

Nee, had achteraf voor hetgeen boven de muur niet verkeerd geweest.

Zomers inderdaad andere kuil, maar ook die trekken we vaak terug en dan rijden we eind april een bunder of 7 1e snede erop, ruimte maken voor de weidegang, en dan vaak ook vracht bierbostel erop. Hebben we zomers maar 1 kuil los, werkt in onze situatie goed
+1
zettelmeyer
@johndeere6230 oke ik ben niet zon voorstander van om de bult vlak te trekken. Hier nu wel toevoeg middel door gedaan en de te droge mais en gps blijven steenkoud.
bluepower12
@zettelmeyer liever bult vlak trekken dan broei door lage voersnelheid. Heb je door de hele.kuil toevoegmiddel?
johndeere6230
@zettelmeyer

Wij liever ook niet, maar hebben er ook nog geen nadelige gevolgen aan ondervonden. Is altijd beter dan broeiende kuil voeren, we rijden er hier vaak daarna nog een sluitlaag overheen, vaak in de vorm van bierbostel/ proti+. Werkt in ons systeem goed, vooral door onze mengwagen, anders had een slurf mij net zo goed gepast.

Doen in het voorjaar met dat gras er overheen kuilen vaak wel toevoegmiddel. Houden we hem door de zomer heen wel goed koud mee.
bluepower12
@johndeere6230 laat je het dan ook weer dicht zitten als je het vlak gemaakt hebt?
johndeere6230
@bluepower12

Nee, oprit goed flauw houden en dan vlieg je door de eerste meters heen en heb je geen last van broei/ viezigheid. Maar goed, is verre van ideaal…

TractorFan kan jouw hulp goed gebruiken

Op TractorFan helpen gebruikers elkaar met het oplossen van technische vragen met betrekking tot Ahlmann. Ook staan er nu al 640 foto's van de Ahlmann AZ 150. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Met jouw kennis en inzicht kunnen we ook deze site nét dat beetje beter maken. Help je mee? Maak dan ook een (gratis) account aan!

REACTIES
2
PUNTEN
19
WEERGAVES
25
MEER FOTO'S
MEER INFORMATIE