Zelfbouw woeler van BEboer

Zelfbouw woeler

BEboer
Komend voorjaar wat kopakkers en slechte plekken eens een kriebeltje gaan geven.

Reacties

tractorquintentje
Niet overwogen om voor 2dehands te gaan? Kan uiteindelijk weinig mee gebeuren bij een 2dehands machine lijkt me?
Daar gaat de valtra wel werk mee hebben denk ik.
valmet6400power
@tractorquintentje
En misschien eentje met een rol erachter, zo’n smalle werkbreedte wil wel happen als je pech hebt. Onze 3 poot Evers was ook met rol.
+1
BEboer
@valmet6400power was eerst de bedoeling om met rol te doen maar constructeur zei dat het niet nodig zou zijn met 3 tanden. Deze rijd in de buurt
. @tractorquintentje Ik heb in de zomer een subsidie aanvraag gedaan op verschillende machines, na goedkeuring mocht ik die kopen. Vooral op machines voor niet kerende bodembewerking (schijveneg, eco ploeg, diepwoeler, vleugelschaarcultivator enz enz) en ecologisch beheer (klepelmaaier, houthakselaar, mechanische onkruidbestrijding, enz enz) krijg je mooie duit dan moet je gewoon nieuw kopen.
valmet6400power
@BEboer
Ah okee! Als jij dezelfde grondsoort hebt als op de video dan is het gauw goed!
johndeere6230
@valmet6400power

Wil net zeggen, wat een grondje. Hier mag er wel richting de 200 pk voor en dan is het nog hangen en wurgen wil je hem tot de balk er door trekken
+1
RaHeados
@johndeere6230 en als die er in zit nog de kunst om vooruit te komen 🙈
+1
valmet6400power
@johndeere6230
Ja inderdaad 😂
Maar het is ook wel vaak een beperking dat ik van mening ben dat iets "niet kan" maar dat is dan op onze grond. Op zand (noem ik het) kunnen er dingen die bij ons niet kunnen, qua vermogen of qua bewerkingen. Dus dat is wel een goede reflectie hier op de site..
+1
BEboer
@valmet6400power boer in het filmpje is overgegaan naar een Fendt 514 trekt hem nu zeker zonder problemen. We kunnen ook onze andere tractor gebruiken die gaat richting de 130 pk. We gaan het zien of het gaat lukken.
contitour
@BEboer Dat lijkt wel een zandbak....., hier heb 200 pk+ nodig om met een 3 tand 80 cm diep er doorheen te komen (klei). Mijn Ford 8210 redde het eigenlijk niet.

Wel mooi gemaakt, Chapeau
Renze
@valmet6400power hoezo happen ? Dan rij je te hard. Vroeger woelde ik op grond met oerlagen erin met n 3 tands Evers met n 50pk Zetor ervoor. In de 1 had ik af en toe dat de tarwestoppel begon te slepen onder t frame. Als je tijdens t woelen ineens de hef omhoog deed terwijl de beitels zich onder n oerplek trokken, trok ging de trekker (inclusief voorlader) rechtop staan, en kwam pas naar beneden als je van t gas af ging.

Als het gewicht van de onhooggetilde grond niet door de trekker maar door een rol gedragen werd, had je domweg niet genoeg grip.

De huiskavel was klapzand, daar haalde ik de 9 tands vastetand tot de balk door, dieper zat alleen geel zand dus was met de beitels net onder de bouwvoor cultiveren voldoende om de hele bouwvoor te verkruimelen
johndeere6230
@Renze

Dat is precies wat die later zegt, op de klei hoef je een hoop dingen niet te proberen. Vroeger wilde m’n opa de doorsteek sporen van het hakselen nog wel eens lostrekken met een 1 poot. Ging op plekken 80 pk ook plat voor, klei is totaal niet te vergelijken met zand.
valmet6400power
@Renze
Of we 4 reden of 2 maakte niet uit voor het happen. Of het met een bunkerrooier gemiddeld vaster zit en dan de poot in het onbereden stukje dan getild wordt geen idee. Maar wij hebben er toen een rol achter gehangen en daarop laten lopen en grip genoeg. En meteen van het happen af.
Denk dat overdwars op het gerooide wel beter gaat qua happen maar dat is en geen rijden en dan krijg je schotsen..
+1
Baltus_steyr
Hier een evers 3 tand. Met de steyr 9094 haalde ik altijd de middelste poot eruit. Dan trok die op die 2 poten er vrij mooi diep erdoor heen. Met een derde poot wilde dat vaak net niet en was ik het mooie effect ook kwijt. Nu met de cvx gaat met 3 poten best mooi!!
ZetorTwente
Hier woelen we met een knoche vaste tand, voorste rij tanden eruit, blijven er 6 over. Meestal met 140pk ervoor maar 100pk op 35-40cm diep gaat ook alst droog is en je niet al te hard rijd. Slippen is een groter probleem dan 't vermogen.

TractorFan kan jouw hulp goed gebruiken

Op TractorFan helpen gebruikers elkaar met het oplossen van technische vragen met betrekking tot Zelfbouw. Ook staan er nu al 47 foto's van de Zelfbouw woeler. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Met jouw kennis en inzicht kunnen we ook deze site nét dat beetje beter maken. Help je mee? Maak dan ook een (gratis) account aan!

REACTIES
3
PUNTEN
25
WEERGAVES
0
MEER FOTO'S
MEER INFORMATIE