Mc-Cormick MC 130 van BEboer

Najaarswerkzaamheden

BEboer
Drukke week, zaterdag eerste maiskuil, zondag tweede deze lag ramvol waardoor we nog anderhalve hectare naast de grasbult hebben gelegd. Vandaag "laatste snede" erboven op, morgen laatste groenbemester zaaien als het niet teveel regent en wat achterstallig stalwerk inhalen 😅
BEboer
@BEboer sorry voor de slechte foto's geluk bij ongeluk mijn gsm een scherm is volledig gebarsten. Dus binnenkort hopelijk betere foto's😂

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

Reacties

Baltus_steyr
Werkt bij jullie de loonwerker op zondag gewoon door? Hier doorgaans in de buurt niet. En is dat wel praktisch om gras boven op mais te pakken? Zo kun je toch minder makkelijk sturen in het ruwvoer geven ad melkkoeien?!!
+1
BEboer
@Baltus_steyr loonwerker werkt hier iedere dag, ik probeer buiten het voor en het najaar hun niet lastig te vallen op zondag. Normaal was het de bedoeling zaterdag eerste keer en maandag 2e keer mais inkuilen. Ik zei aan telefoon de zaterdag als jullie liever op zondag rijden ook goed, zaterdag avond telefoontje we beginnen zondag kort voor de middag. Ik stel me flexibel op, want bel soms ook eens om gras te vervroegen als het bvb te hard droogt.

Wij hebben 5 sleufsilo's op een rijtje en hebben daar 2 jaar geleden dwars een wand voor gezet. Er is dus ong 20meter voor onze sleufsilo's beton. Omdat onze derde en vierde snede niet meer id sleufsilo kon hebben we dwars beginnen kuilen, resultaat nog ongeveer 10,11m om of sleufsilo te rijden. De eerste kuil is tot de nok gevuld, tweede kon nog iets bij maar ik kon niet volgen met aanrijden (ze waren net rond de deur ah rijden). Dus op het einde de dwarse Kuil 3/4 meter vebreed wat resulteerde dat de sleuf silo's niet meer toegankelijk zijn tot de dwarse kuil op is. Er ligt dus een 70 ton mais op 55 meter, grote kans is dat deze kuil grotendeels naar jongvee en droge koeien gaat en dat beetje mais gooien we wel bij waar nodig. (Ideaal is het niet maar we doen het werken 😅)
Baltus_steyr
@BEboer ja het is een beetje behappen zo. beter zo dan een droog niet groeizaam jaar!!
+1
BEboer
@Baltus_steyr idd zeer dankbaar voor dit jaar, in juni maïs moeten herzaaien wat verzopen was. In juli zitten panikeren dat alles verdroogde en achteraf toch een mooi jaar geworden. Nu de bieten nog en tzit erop, we leggen die kuil dwars omdat we nooit meer voer NT op beton willen hebben.

(klik om te vergroten)

Laatste krekel aangespannen, altijd mooi zicht veel voer op voorraad 😅

Net zoals de boer ieder jaar iets boller 😂
Baltus_steyr
Kuilen er mooi bij liggen zo! Wat voor plastic gebruik je? heb je ook nog onder plastic?
Hier dit jaar een kuil SealPlus Kuilfolie 80µm - Beige/Zwart op gedaan. Rondom dicht gelegd met zand en daarna nicoseil kleedje erover. Stond de eerste dagen helemaal bol van de gas, en het plastic is zo dicht dat het gas niet ontsnappen kan. Naar een aantal dagen trekt het gas weer de maiskuil in en gaat het proces weer verder. Nu zuigt het plastic ook weer vacuum. Me uitkuilen moet je een rug van matten of zandzakken maken zodat er geen lucht onder het plastic kan komen. Deze kennis van ons zweert erbij dat het goed werkt dus dit maar zo proberen. Anders bijna altijd onderfolie , dan zwarte en dan zand erop!
+1
BEboer
@Baltus_steyr één kant een wandfolie van 6 meter andere kant nieuwe folie van 12 meter als wandfolie daar komen we net mee toe. Leg hier en daar zandzak langs de muur andere kant eigenlijk niks. Bovenaan op de rand waar de 6meter wandfolie stopt leg ik rijtje zanzakken of autobanden afhankelijk wat ik voorhanden heb (dus tussen iedere spanriem 2 autobanden of 1 zandzak). Dus geen onderfolie wel oude folie erop als bescherming.

TractorFan kan jouw hulp goed gebruiken

Op TractorFan helpen gebruikers elkaar met het oplossen van technische vragen met betrekking tot Mc-Cormick. Ook staan er nu al 229 foto's van de Mc-Cormick MC 130. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Met jouw kennis en inzicht kunnen we ook deze site nét dat beetje beter maken. Help je mee? Maak dan ook een (gratis) account aan!

REACTIES
2
PUNTEN
12
WEERGAVES
17
MEER FOTO'S
MEER INFORMATIE