John Deere 6230 van johndeere6230

John Deere 6230

johndeere6230
Foto van een John Deere 6230, nu we nog goed konden rijden afgelopen week de 6de en (hopelijk) laatste snede gemaaid. Ook de 3de snede luzerne gemaaid. Toch nog weer 22 balen van krap 4 bunder. Met +- 200 (losse) kuubs gehakseld product en 38 balen (1e en 3de snede samen) Al met al geen verkeerde opbrengst voor het eerste jaar.
nvl79
@johndeere6230 hoe heb je de luzerne dit jaar bemest?
johndeere6230
@nvl79

Vorig jaar na de mais, vaste mest erop, Japanse haver met zomerwikke ingezaaid. Van het voorjaar nog akkers erin geschoven en door het natte voorjaar pas rond 20 mei gezaaid. Toen direct beregend, voor de 2de keer beregenen 50kg kas erbij gestrooid en na de 1e snede half juli 10m3 drijfmest erop gereden.

Reacties

johndeere6230
.

(klik om te vergroten)

Stond er mooi egaal op nu, is in 4 weken gegroeid

(klik om te vergroten)

Bij het gras met 1,5 baal per ha geen top opbrengst, maar land mooi heel en mooi suiker en geen roest in het gras zitten
+1
Valtrapowerr
@johndeere6230 buitengewoon toch! Ziet er top uit πŸ‘ŒπŸ»
rommert14
Poah 6 snedes, ik ben al trots dat wij dit keer de 5e snee gehaald hebben πŸ™ˆ
johndeere6230
@rommert14

Als je heel eerlijk bent is het alles bij elkaar ook maar 5 redelijke opbrengsten, 3de snede was verdroogd, zaten we op 1 baal per bunder en deze laatste snede was ook niet heel extreem. Maar hadden het er liever nu af, zodat het wat kan hergroeien en je nu goed kon rijden
+1
rommert14
@johndeere6230 hier ook hoor, eerste en tweede snede waren verdroogd, is ook wat een inhaalslag gelukkig maar de latere snedes zijn ook niet de beste en extreem nat hier.
bluepower12
@johndeere6230 ja je kan nu nog netjes op het grasland komen . Over een paar weken kan het zomaar anders zijn
johndeere6230
@bluepower12

Precies en mag van mij best wat gras staan voor de winter, heb het idee dat je in het voorjaar sneller gras hebt/ kunt rijden dan
Zetor140hd
@rommert14 wij hebben de 4de snee
aan de kuil zitten maar wij weiden de koeien ook
Fendt612e
Luzerne schijnt ook heel gezond voer te zijn, maar het heeft ons te veel nadelen om het hier te proberen, wat is jullie ervaring?
johndeere6230
@Fendt612e

Ja idd, nadelen in de zin van?

Is hier het eerste jaar dat we het telen, dus zoveel ervaring hebben we niet. Zaaizaad is wel duur en onkruidbestrijding is praktisch onmogelijk. Verder zijn we wel enthousiast, groeit een pak met weinig bemesting en wat je zegt, mooi voer. Het is alleen nogal plannen wanneer je er op gaat, aangezien je geen zode hebt (ver)smeer je direct en dat zul je wel terug kunnen zien denk ik, hebben wij nog niet gehad tot nu toe. Kan er verder weinig over zeggen
Fendt612e
@johndeere6230 klopt. Je kunt het niet inkuilen met de rest van het gras, dus apart

Bemestings normen zijn lager dus meer afvoeren
En qua droogte gevoeligheid/kgds valt het ook niet helemaal mee op zand grond

Maar ik leer graag bij want binnenkort hebben we geen derogatie meer en valt Engels raai telen ook niet mee.
Dus mais telen en …?
johndeere6230
@Fendt612e

Hoezo zou je het niet tegelijk met het gras kunnen inkuilen? Eind mei/ begin juni is 1e snede normaal gesproken, tegelijk met 2de snede gras. 2de snede zal idd een uitdaging worden en 3de snede is weer aardig gelijk normaal volgens mij.

Ja als de derogatie weg valt dan is het zeker een interessant gewas. Alleen veel luzerne telen is in mijn ogen met het klimaat hier toch wel een risico, kruidenrijk/ klaver met gras zie ik dan meer in.
+1
J asper
@johndeere6230
Quote:
Ja als de derogatie weg valt dan is het zeker een interessant gewas.

Als je er geen mest plaatsings ruimte op hebt schiet je er toch niks mee op? Als je er wel volledige plaatsings ruimte op had was het wel een mooi gewas erbij, kon je het grasland toch nog wat blijven bemesten.
johndeere6230
@J asper

Heb mij er niet in verdiept eigenlijk, was voor mij niet bekend dat er helemaal geen plaatsingsruimte op was. Voor km ook niet dan? Want als dat wel zo is, dan slaat het natuurlijk nergens opπŸ˜…
johndeere6230
@J asper

Dat is niet veel nee…
bluepower12
@J asper maar je hebt er toch wel 170 kg n plaatsingsruimte op?
J asper
@bluepower12 Hoe ik het begrijp helemaal geen plaatsings ruimte vanaf tweede jaar. Groene braak zit ook geen plaatsings ruimte op dit werkt net zo ga ik vanuit.
bluepower12
@J asper dat zou niet zo mooi zijn. Zou er niet een verschil zijn tussen gebruiksruimte dierlijke mest en stikstofgebruiksruimte? Maar dan mag je het niet op de luzerne aanwenden dus wel wat raar

Als je helemaal geen ruimte op luzerne hebt, kan het niet uit toch als je met €20/kuub mest rekent
J asper
@bluepower12 Ik weet het ook niet zeker, maar zoals ik het lees kan ik er niks anders van maken dan dat je er geen mest op mag plaatsen. En het dus Idd een duur gewas is.

De rest van die tabel gaat ja ook over plaatsings ruimte uit dierlijke mest dus zou het raar vinden als het niet zo zou wezen.

TractorFan kan jouw hulp goed gebruiken

Op TractorFan helpen gebruikers elkaar met het oplossen van technische vragen met betrekking tot John Deere. Ook staan er nu al 454 foto's van de John Deere 6230. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Met jouw kennis en inzicht kunnen we ook deze site nΓ©t dat beetje beter maken. Help je mee? Maak dan ook een (gratis) account aan!

REACTIES
3
PUNTEN
16
WEERGAVES
23
MEER FOTO'S
MEER INFORMATIE