Avr Spirit van MaxxuM4ever

Spirit 9200

MaxxuM4ever
Foto van een Avr Spirit 9200.
Na 37 seizoenen is de krakei bij ons met pensioen. Nu mag deze rooier het een tijdje gaan laten zien. Wat een reus als je ernaast staat en alles groot en dik. Met zijn 11.000 kg wel wat zwaarder dan de krakei denk ik maar de kippers hoeven nu niet meer mee het land in.
+1
Jannes7000
@MaxxuM4ever kost een paar centen maar dan heb je ook wat. Hij zal je goed bevallen. 👍

Reacties

Tjerk
Veel plezier ermee 😀👌🏻
Mauritsdb
Succes! Hier ga je wel plezier van hebben!
+2
Fast Eddy
Veel plezier ermee. Echte kleigrond rooier heb ik mij laten vertellen.
valmet6400power
Mooi ding!! Veel oogst plezier ermee!
zettelmeyer
Mooi ding daar mag de maxxum voor werken!!
Fendt_John Deere
Mooie machine, daar zal je een hoop plezier van hebben. Binnen 3 weken hebben wij ook de eerste AVR machine 💪🏻
PieterA
Mooie machine 👌
stannetje96
Mooi ding! Gaan jullie alles op brede banden rooien?
MaxxuM4ever
@stannetje96 nee, komt nog 12.4 smalle banden om de trekker maar die waren er nog niet. Dat gaf toch best wat beschadiging met doorbreken volgens de buurman (en jouw oude buurman) die dat wel deed met de fendt voor zijn grimme SV260.
Maar alle kans dat als het natter wordt brede banden eronder komen omdat het op de smalle niet meer gaat dan. Hij heeft wel wiel aandrijving maar het is een heel gewicht op die smalle trekker achterbanden zo meteen denk ik.
Fendt926Driver
@MaxxuM4ever mooi machientje.
Kodt ook nog wel een stuiver.
Op een andere foto zei jij iets over een bunker die die machine wel had maar die van jullie niet.
Heeft dat te maken met bedrijfsvoering of aardappel soort of prijs technich?
Krakei ingeruild of in een hoekje in de schuur voor noodgevallen
MaxxuM4ever
@Fendt926Driver nee, de krakei gaat weg, mijn broertje is niet zo van het bewaren en zoveel schuurruimte is er ook niet in de winter. Met deze machine kun je je zelfs in je eentje redden. Dat was de grootste rede om over te stappen op een andere rooimachine. Met een beetje aandacht en onderhoud had de krakei het ook wel weer gered maar daar moet de hele dag iemand naast rijden met de kipper.
+1
Mauritsdb
@Fendt926Driver als je deze bunker omhoog doet om te lossen gaat de vulband steil omhoog. Je kunt dus niet rooien en lossen tegelijk. Die andere bunker staat vast op het chassis en heeft een losse losband ernaast. Voordeel is dat je dan kunt blijven rooien en dus meer capaciteit haalt. Er zijn ook boeren die geen kippers in het veld willen en dan is deze bunker prima en ook nog een fractie groter en goedkoper.
Fendt926Driver
@Mauritsdb nou snap ik wat het verschil is tussen die bunkers.
Dank je
stannetje96
@MaxxuM4ever ja zeker met die kleine partijtjes kan het met brede banden wel een chaos worden. Als het nat wordt heb je waarschijnlijk al wel een aantal paden er in liggen.
De rooier blijft wel op breed?
MaxxuM4ever
@stannetje96 ja deze banden zaten eronder, als het echt slecht bevalt wellicht voor volgend jaar rijen cultuur aan de ene kant voor Sinterklaas vragen.
valmet6400power
@MaxxuM4ever
Wij gaan ook de inbraken doen met de trekker op smalle banden en daarna weer op brede banden. Anders rij je elke 1.5 meter met in ieder geval een bult gewicht op je achterbanden dat is ook niet erg bevorderlijk qua verdichting lijkt me 😬
MaxxuM4ever
@valmet6400power nee, over een paar jaar doen wij het wellicht ook wel weer anders. De luxe van 2 trekkers voor de rooier hebben we niet, dat kunnen we die oude maxxum’s niet meer aandoen denk ik en niet alle piepers naast het erf zodat je ff snel banden kunt wisselen.
De 12.4 is ook een compromis band die wat breder inzetbaar is met bijvoorbeeld kunstmest strooien. Een 13.6 of wellicht zelfs 14.9 zou een mooiere band zijn voor alleen aardappels rooien wellicht. Die kan ook wat lager in druk.
JD3010
@MaxxuM4ever Je hebt geen smalle wielen overwogen met een hoge sectiebreedte? 105? Of is die er niet
+1
MaxxuM4ever
@JD3010 het zijn wel VF banden, zal ff kijken als ze eronder zitten. Die hebben een wang hoogte van 105 toch?
PieterA
@JD3010 Zeker is die er wel. En dan nog met VF-techniek. Wij hebben Alliance 320/105R50. Ik weet niet wat de druk op zo'n band is met zo'n rooier?
JD3010
@PieterA Maar eigenlijk is dat dan geen 12.4 meer maar dan de 320 met de nieuwe benaming. Ik heb even gezocht maar zijn er ook in de 46 inch velg
PieterA
@JD3010 12.4 inch is toch ongeveer 32 cm?

46 inch is meer gangbaar voor zo'n trekker denk ik. De 50 inch is ongeveer net zo hoog als de 650/65R42. Ik wilde graag 54 inch, maar bij Deutz-Fahr moet je dan al naar ruim 200 pk en 9 ton eigengewicht. Dat is voor mijn toepassing net wat te gek vind ik. Ik heb nu 185 pk. Met 160 pk had ik ook uit de voeten gekund, maar die is bij Deutz-Fahr niet veel lichter, maar dan moest ik ook naar de 46 inch velg en dan had ik te weinig draagvermogen voor de tulpenplantcombinatie (12 ton op de achteras bij geheven machine en volgeladen met bollen)
valmet6400power
@MaxxuM4ever
Wij hebben hetzelfde probleem, tenminste in zoverre dat die Dewulf over LS beschikt en ook vereist en dat heeft de 8550 niet. Dus dan ben je ook gebonden aan 1 trekker voor de rooier. Maar een uurtje stilstaan om de banden te wisselen is dan ook geen ramp.

Anders was het een kwestie van trekkers wisselen, eerst de 142 op smalle banden voor het inbreken en dan daarna de 8550 ervoor op brede banden. Of op brede banden gaan spuiten, dan hebben wij in de consumptie helemaal geen probleem meer. Alleen dan raak je vrij veel land kwijt vinden we..
MaxxuM4ever
@valmet6400power als wij teelden zoals jullie met minder verschillende partijen zou ik daar ook voor zijn. Sochtends eerste schaft doorbreken en dan ff snel banden wisselen en dan de rest van het perceel op brede banden op lage druk rooien.
+1
bartjuh
@MaxxuM4ever ik reed eerder met doorsteken met een verstek rooier door 't sproeispoor... Geen geloot met smalle bandjes
Mauritsdb
@bartjuh opzetten door sproeispoor en dan 1 rij onder de trekker rooien. Terug de ander. Gaat opzich prima maar als het nat word krijg je wel uitdagingen denk ik?
Fast Eddy
@Mauritsdb

Een verstekrooier rooit toch naast de trekker?
+1
Pieter Buren
@Fast Eddy hij kan ook achter de trekker rooien. En daar tussenin. Dus 1 rug naast de trekker en 1 rug onder de trekker.
bartjuh
@Mauritsdb wij zitten hier op zand grond. Rooide dan de 2 rijen naast sproeispoor. Rooier rolde dan met 1 wiel over 1 rij maar daar ondervinden wij weinig last van. Later met de zelfrijder kon ik door de achterkant beetje naar links te laten lopen de 2 rijen van sproeispoor zelf rooien zonder echt ergens overheen te rijden. Die rooier liep op 3x 1mtr banden
MaxxuM4ever
@bartjuh spuiten gebeurt nog op smalle banden en dankzij de zelfrijder zijn die bijna niet terug te vinden met de oogst.
+2
jesperb
@MaxxuM4ever ik ben vandaag weer een dag in de aardappelen geweest dat bedrijf rooit met een SE 280 met een 724 ervoor, daar hebben ze 380 brede banden op de trekker omdat de voorheen smallere het gewicht niet kunnen dragen en ze veel te weinig grip geven.
+1
trean
@MaxxuM4ever bij mijn oude werkgever deden ze alles op smalle banden rooien, ook als het nat is, dat waren dan wel 380 banden, de wielaandrijving drukt je wel vooruit als het nat is,
Nadeel van rooien op brede banden als het nat is lijkt me dat je snel tegen de rug aan glijdt, de trekker zoekt dan toch de oude geulen op.
MaxxuM4ever
@trean die gaan dit jaar met een enduro rooien toch in plaats van de 2 getrokken grimme’s?
trean
@MaxxuM4ever klopt, daar rijdt nu een enduro
MaxxuM4ever
@trean zit je daar niet zo veel meer dan?
+1
trean
@MaxxuM4ever ik heb sinds half juli ander werk, ik ben fulltime op pad met een veegmachine, dus ik kom daar niet zo vaak meer

(klik om te vergroten)

zettelmeyer
Quote Reactie van @trean:
ander werk,

Wat dacht je nu met een echte trekker dr bij moet ik er maar weg?
+1
trean
@zettelmeyer zoiets ja, al hebben ze op het huidige werk ook een Valtra naast 2 fendtjes en een mc cormick, alleen daar is het de grootste,
Fast Eddy
@trean

Abbema Grou?
+1
trean
@Fast Eddy Nee Berdi Nagele
Fast Eddy
@trean

Elke dag roosters schoonmaken van de veegmachine.
+1
trean
@Fast Eddy klopt, bij elke lediging even schoon kloppen en aan het eind van de dag even 5 minuten met de hogedrukspuit.

Met dit weer ook elke dag even de radiateur even schoon blazen of doorspoelen
zettelmeyer
@trean waarom nu gekozen voor dit werk?
+1
Fast Eddy
@trean

Zoals het hoort. Goed bezig.
casejxu
Zoo wat een ding! Mooi man. Veel werkplezier gewenst!
+2
StevenBomers
Mooie rooier! Hoop dat jullie er veel plezier van hebben.👌

Mocht het onder natte omstandigheden niet meer willen zeven dan heb ik nog wel wat tips voor je👍
MaxxuM4ever
@StevenBomers dan houden we ons aanbevolen denk ik, een oogst als 2019 komt vast wel weer eens voorbij dat ieder oogstbaar uurtje nodig is om alles binnen te krijgen. Hopelijk blijft hij dan met zijn wielaandrijving mooi boven op rijden. De krakei was wel oud maar met zijn hydraulisch aangedreven matten aan te passen aan alle omstandigheden.
+1
StevenBomers
@MaxxuM4ever dat is mooi aan die 9200 dat die ook Hydro aangedreven is. Bij onze 2060 is dat niet zo helaas
+3
jesperb
Hier doen we met doorsteken ook de linker band van de rooier laten zakken in spanning tot 1 bar, de band vormt zich dan volledig om de rug. Met lucht op de trekker heb je die binnen een minuut weer op z’n normale spanning
+1
2850Johndeere6R
Poah pracht machine 🤩 veel plezierige rooiuurjes gewenst, misschien zie ik je nog wel rijden.
+1
MaxxuM4ever
@2850Johndeere6R kom je veel in de Wieringermeer? Wij hebben geen aardappels in de schermer/Beemster namelijk.
+1
casejxu
@MaxxuM4ever hij hangt er ook een beetje half tussen in🤪
+5
2850Johndeere6R
@casejxu halfje he🤪🙃 @MaxxuM4ever yup kom ik wel eens. We gaan in de oogst tijd wel eens een rondje Wieringermeer rijden mooi rijden en dom kijken 😉
+3
PieterA
@2850Johndeere6R Soort analoge TF: beetje dom trekkers kiek'n en slap ouwehoeren🤣
+3
Towaberg
37 jaar met dezelfde rooier, dat is een goede investering geweest in 1986!
+5
MaxxuM4ever
@Towaberg indertijd met 5 boeren samen gekocht en vanaf 2017 rooien we er alleen mee.

TractorFan kan jouw hulp goed gebruiken

Op TractorFan helpen gebruikers elkaar met het oplossen van technische vragen met betrekking tot Avr. Ook staan er nu al 21 foto's van de Avr Spirit. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Met jouw kennis en inzicht kunnen we ook deze site nét dat beetje beter maken. Help je mee? Maak dan ook een (gratis) account aan!

REACTIES
13
PUNTEN
36
WEERGAVES
18
MEER FOTO'S
MEER INFORMATIE