Schrijver Haspel van Herbert

Waterpret

Herbert
Foto van een Schrijver Haspel. Ik heb mijzelf vanmiddag flink wat werk op de nek gehaald. 2e hands Schrijver beregeningshaspel voor een mooie prijs weten te bemachtigen. Staat al een aantal jaren stil, dus hopen dat het meevalt. De komende dagen maar eens gaan spelen en proberen.
Baltus_steyr
@Herbert ik hoop voor je dat de slangen nog een beetje dicht zijn. 😄
Herbert
@Baltus_steyr nu zijn ze nog wel dicht. Benieuwd wat er gebeurd als er een paar bar op komt🤣

Reacties

+3
Herbert
Een autodealer als zwager is wel makkelijk. Ging mooi zo, de verkoper had alleen een trekker met hef dus kon hem zo vanaf de achterkant erop lieren.

(klik om te vergroten)

johndeere6230
Hopen dat de slang niet verweerd is.

Ligt daar rechts nog een hoop werk, maar dat is geen werk met dit weer😂
Herbert
@johndeere6230 ja die slang is voor een gedeelte niet heel veel soeps meer. Scheelt dat het geen hogedruk systeem is dus kost de wereld niet verwacht ik. Dat hout zit ook nog wel wat werk in ja. Gelukkig een zwager die er hobby aan heeft
johndeere6230
@Herbert

Ohh, scheelt dat je er mee op het gras aan het werk gaat. Dan komt het uiteindelijk ook op z’n plek
+1
JD 6110
Deze heeft de pomp onder de haspel zitten toch? Heb je wel een bron?

Nu trek je dus een ronde straal rondom de puls van +- 350 meter ?

Altijd leuk dat je wat kunt doen met water, voel je je niet machteloos en heb je je best gedaan .

Andere kant, hier waren boeren met niks en die kopen ff een nieuw kannon met geluid arme pomp en nieuwe haspel met aanvoer slang.
Capaciteit is enorm ( grootste voordeel is toch door de maïs kunnen trekken ) kolf loze maïs kennen we nu wel de laatste jaren
+1
Herbert
@JD 6110 ja pomp voor onder het frame. Heb een 4kant blok gras van 9 hectare. Aan 1 kant loopt een beek dus daar kan ik nu nog ff water pakken tot er een verbod komt. Middenin aan die kant zit ook nog ergens een bron om mee verder te gaan. Kan natuurlijk wel met een transportslang oid werken om alles vanaf de bron te doen. Zo hoop ik te kunnen blijven stalvoeren. Ga niet het hele areaal doen zo. Dan ben je er snel zat van denk ik.
leonardvdm
Wel mooi zo achter t deutzie🤙💪
+1
Herbert
@leonardvdm dat dacht ik ook. Kan mooi zo. Er zit een electrische pomp bij om de boel eerst vol water te zetten, maar als dat tegenvalt kan ik mooi de voorlader er weer aan doen en een olievat oid vol water meenemen om de boel mee te vullen.
ljdekker
Als je er een extra snee gras door kunt halen ben je het werk snel vergeten. Hier hebben we geen beregening en daar ben ik blij van alleen voer aankopen heeft hier nu ook z'n intrede gedaan
MaartenMandemaker
@ljdekker Dan kun je de portemonnee ook trekken. Gisteren prijzen van mais en kuil gehoord. Enorm
ljdekker
@MaartenMandemaker ja dat klopt. Maar niet doen en zo zuinig met je eigen mais doen dat het gaat broeien is ook niet wat.
Herbert
@ljdekker het idee is om vooral te kunnen blijven stalvoeren. Het blijft hier in de droge zomers ook nog wel groen zonder beregening, dus hoop dat ik zo wel weer grasgroei heb. 9 hectare moet makkelijk bij te houden zijn zonder extra lange dagen denk(hoop) ik
+2
Baltus_steyr
@Herbert geen gekke redenering. Heb hier ook wat stukken met grasklaver(wat lager gelegen) en een hoger gelegen kruidenrijk grasland (vant najaar in gezaaid) die heb ik beiden met slootwater een keer beregent. Die staat er leuk op. Denk dat ik die vanaf volgende week kan beginnen met stalvoeren. Als ik de koeien zo een beetje ah voeren houdt samen met 2 kleine graskuiltjes hoop ik het een beetje door te kunnen trekken richting eing augustus om dan weer een grotere kuil los te maken.
Ik heb wel het idee dat lauw slootwater het gras beter en vlotter op wil groeien dan koud bron water....,
JD 6110
@Baltus_steyr klopt. Zeker koud bron water op de maïs vind de maïs niet lekker. Zeker met 30 graden buiten
+1
Herbert
Het gaat zoals verwacht nog niet helemaal vanzelf, maaar we draaien ondertussen op zo'n 75%. De helft van de sproeiers zijn aan vervanging toe wat ook al wel vermeld was bij de aankoop. Rot ijzer waardoor dankzij ijzerschilfers de sproeiers dicht gaan zitten. Maar mag niet klagen

(klik om te vergroten)

SJB533
@Herbert
Sectorsproeiers er vast tussen?
Herbert
@SJB533 de eerste 5 ja. Die kun je zo afkoppelen met gk koppeling

TractorFan kan jouw hulp goed gebruiken

Op TractorFan helpen gebruikers elkaar met het oplossen van technische vragen met betrekking tot Schrijver. Ook staan er nu al 2 foto's van de Schrijver Haspel. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Met jouw kennis en inzicht kunnen we ook deze site nét dat beetje beter maken. Help je mee? Maak dan ook een (gratis) account aan!

REACTIES
6
PUNTEN
14
WEERGAVES
14
MEER FOTO'S
MEER INFORMATIE