Valtra T214 van Valtra man

Valtra T214

Valtra man
De eerst ha’s zijn geploegd met de t214 direct. Enorme rustige trekker, die de 5 schaar opmerkelijk vlotter hanteert dan de 8950. Vooral het hefvermogen valt me positief op aan deze trekker, waar de 8950 opmerkelijk lang deed over het laatste stukje hefweg, moest ik daardoor steeds wachten om de draaifunctie vd ploeg te starten. Op deze trekker is dat absoluut geen probleem.
Ik reed met de 8950 vaak 8,5km/h omdat dat goed uitkwam met het toerental van de derde powershift. Hier reed ik 7km/h maar had toch sneller het veld afgewerkt.

Reacties

+4
Valtra man
Verbruik valt erg mee. We werken zo’n 26cm diep in mooie leemgrond. Ik ben denk ik nooit boven de 1600 toeren geweest, dat helpt natuurlijk.

(klik om te vergroten)

+2
Fast Eddy
Ga je het onland ploegen nog proberen? Of moet dan de GPS in orde gemaakt worden?
+1
Valtra man
@Fast Eddy ja zeker. De GPS hangt er al weer in. Enkel de stuurhoeksensor nog wat aanpassen en we kunnen weer rechte baantjes trekken.
Nu waren er wel een boel dingen nieuw voor mij in deze trekker tov de 8950, dus zowieso goed om daar eerst op te focussen.
mdoornekamp
Nieuwe voorbanden erom?
Valtra man
@mdoornekamp voor en achter meteen vernieuwd na aflevering, was ook erg nodig. BKT V-flecto’s zijn het geworden.
mdoornekamp
@Valtra man
Quote:
bkt

Ok. 650 en 540 toch
Valtra man
@mdoornekamp ja absoluut. Vind ik meer dan breed genoeg voor wat ik doe. De trend is hier al jaren 600 vooraan en 650 achter. Maar dat hoeft niet op onze percelen.
ljdekker
Mooi ding. Heb hier sinds een paar dagen een t234
Valtra man
@ljdekker proficiat, gezien het een t234 is neem ik aan dat je een active of versu hebt?
ljdekker
@Valtra man nee het is een direct met smart Touch.
+2
Valtra man
@ljdekker ok, vrij gelijkaardige trekkers dus deze 2. De T234 is gereduceerd in standaard vermogen naar 220pk tov de versu/active. Vandaar mijn denkwijze.
Hoe is jouw ervaring? Even tevreden als ik of ben je ook al aanmaakhout aan het sprokkelen om hem op te stoken zoals @StijnTheDeereDriver 😛
+1
mdoornekamp
@Valtra man
Quote:
gereduceerd vermogen

Ja klopt. Zelfde zie je bij de nieuwe Q serie. Een 265 is daar eigenlijk al de max
ljdekker
Heb een t215 op demo gehad, maar die viel tegen dus gevoelsmatig heeft een 234 meer. Chippen ben ik zelf niet zon fan van dus leek ons dit qua pks een goede keuze. De ingeruilde deutz gaf 170 pk aan de aftakas
Valtra man
@ljdekker ik heb in aanloop vd aanschaf ook even op een T5 serie gereden. Die schakelde wel beduidend sneller tussen de groepen. Qua vermogen heb ik het niet kunnen vergelijken, maar deze T214 heeft wel pk’s onder de kap. Bij de volgende beurt maar eens aan de waterrem hangen.

TractorFan kan jouw hulp goed gebruiken

Op TractorFan helpen gebruikers elkaar met het oplossen van technische vragen met betrekking tot Valtra. Ook staan er nu al 90 foto's van de Valtra T214. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Met jouw kennis en inzicht kunnen we ook deze site nét dat beetje beter maken. Help je mee? Maak dan ook een (gratis) account aan!

REACTIES
5
PUNTEN
28
WEERGAVES
12
MEER FOTO'S
MEER INFORMATIE