Valtra A104 van BEboer

Valtra A104

BEboer
Iets te laat met de oogst van de snelle lente Rogge maar het jongvee moet ook iets eten. Had maar 5ha staan en wou 2w geleden niet enkel voor dit beetje de kuil klaar maken. Vorige week was het dan te nat... maandagochtend inkuilen icm een deel van het gras waar de draagkracht goed is.

Reacties

+1
BEboer

(klik om te vergroten)

Gras stond er op men magerste stuk grond super bij 👌

(klik om te vergroten)

Is dit wat ze verstaan onder "snelle" Lenterogge 🤣

(klik om te vergroten)

Stond op sommige plaatsen 1m20hoog die rogge
Baltus_steyr
Allemachtig, die zit niet ver van zijn bloei af? En laat je dit hakselen?
BEboer
@Baltus_steyr dit gaan we hakselen en ad onderkant of links of rechts onder id kuil lossen. Er staat hier en daar een aartje dus ik denk dat de voederwaarde vrij laag gaat zijn. Op deze manier kan ik makkelijk uitstorteren voor het jongvee zonder een extra kuil open moet. Het is een snelle lente Rogge van de witte producten heb geen kunstmest gestrooid enkel 40-45m3 laten injecteren 16 feb 😅
CaseCS130
@BEboer beste opbrengst, maar dat was ook wel een beste gift mest, dan moet het ook wel zonder kunstmest kunnen.
BEboer
@CaseCS130 waren droge percelen en schuim kriebelde aan de koeien hun poten 🤣
Baltus_steyr
@BEboer oja zo kan het ook. is wel een mooie structuurbron voor de koeien!Hier heb ik voor 1,5 week terug ook wat rogge mee ingekuild. Die was ook al behoorlijk lang en de onderkant werd ook al grof, die had geen week langer moeten staan.
Schluterfan
Heb mij laten wijsmaken dat snelle lente rogge snel in voedingswaarde zakt eens het in zaad komt zegmaar. Maar met de weersomstandigheden van dit jaar zullen er veel misgrijpen denk ik.
Baltus_steyr
@Schluterfan is snelle lente rogge dan zoveel anders als normale rogge? 😁
Als je er veel voedingswaarde uit wilt halen moet je hem vroeg maaien(voordat die onderin grof/hard word en of lang of je moet hem deegrijp als gps oogsten lijkt mij. Maar dan ben je volgensmij weer te laat met mais poten....

TractorFan kan jouw hulp goed gebruiken

Op TractorFan helpen gebruikers elkaar met het oplossen van technische vragen met betrekking tot Valtra. Ook staan er nu al 77 foto's van de Valtra A104. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Met jouw kennis en inzicht kunnen we ook deze site nét dat beetje beter maken. Help je mee? Maak dan ook een (gratis) account aan!

REACTIES
3
PUNTEN
11
WEERGAVES
13
MEER FOTO'S
MEER INFORMATIE