Dewa kipper van caseboy

Dewa kipper

caseboy
Foto van een 4 assige Dewa kipper van Raemdonck grondwerken op de werktuigendagen Oudenaarde 2013

Reacties

Abarth500
Daar moet toch een aardige krachtpatser voor staan!?
+1
caseboy
@Abarth500 er stond een 7280R voor
@Abarth500 of een Deutz natuurlijk 🤭
+4
MaxxuM4ever
Ik durf de weddenschap wel aan dat deze over een paar jaar voor een fractie van de nieuwprijs te koop staat ergens.
Experts kom er maar in maar dit ziet er niet zo wendbaar en economisch uit.
WaterDeutzer
Quote Reactie van @MaxxuM4ever:
ziet er niet zo wendbaar en economisch uit

Hydraulisch geveerd met stabilisatie, electronisch-hydraulisch gestuurd. Ik denk economisch een tegenhanger van Volvo knikdumper met Beco oplegger.
+3
MaxxuM4ever
@WaterDeutzer die rijden er ook niet zoveel toch? Van Bruggen heeft er wat van zeker?
Die beco staat wel op een stuk grotere banden als ik me goed kan herinneren.
WaterDeutzer
Quote Reactie van @MaxxuM4ever:
die rijden er ook niet zoveel toch?

Weet ik niet, maar denk 't ook niet. Die Beco heeft wel grote wielen, maar toch maar 2 assen.
+2
caseboy
@WaterDeutzer als ik op de site ban Beco kijk geven die aan dat zo'n oplegger een laadvermogen van 80 ton heeft, die zullen dan nog wel een slag groter zijn als deze.
WaterDeutzer
Quote Reactie van @caseboy:
een laadvermogen van 80 ton heeft, die zullen dan nog wel een slag groter zijn als deze.

Nou, deze Dewa heeft voor driekwart wel 100ton op z'n assen en de rest op de trekker. En als ik deze bak bekijk zou daar best 80ton in weg kunnen. Die Volvo-Beco combi, daar heb zo m'n twijfels met stabiliteit vanwege enorm hoog zwaartepunt. Dat zit bij deze Dewa goed.
+2
Mario-fransen
@WaterDeutzer we hebben 5 vd opleggers bij de firma, en inderdaad veel grotere wielen eronder. De gewicht verdeling met de Assen lijkt me om het even bij de opleggers draagt ie op het tandemstel vd dumper. En niet op de trekhaak van een trekker, als ik de kieper zo bekijk heb ik me twijfels met de inhoud die jij inschat.
De gewalste wanden nemen al wat volume weg maar de breedte x lengte denk ik ook dat ie kleiner is. Maar natuurlijk het blijven foto’s moeilijk te vergelijken.
Of de opleggers stabiel zijn, je kunt er behoorlijk scheef met kiepen door dat er een teflon vloer er in zit en het materiaal er werkelijk uit schiet. En omdat ze vlug kiepen en het materiaal achter de hoge achteras weg schiet is er veel risico weg.
Hier op mijn account heb ik vd winter een foto met filmpjes geplaatst, kun je het eens op je gemak bekijken.
+1
MaxxuM4ever
@Mario-fransen teflon in de bak zeg je. Hoe zit dat erin en op wat voor materiaal? Staal of RVS bakbodem?
+3
Mario-fransen
@MaxxuM4ever ja is een kunstof bak als het waren dat in de stalen kieper ligt, aan de bovenzijde aan de wand een strip er overheen. Als het waren zit ie erin gespannen. Als je de filmpjes ziet die ik geplaatst heb in dit topic zie je de zwarte teflon zitten. Dit is zeer glad en helpt dat het materiaal er makkelijk en zeer snel uitschuift. tractorfan.nl/picture/1495792/…
WaterDeutzer
Quote Reactie van @Mario-fransen:
Hier op mijn account heb ik vd winter een foto met filmpjes geplaatst

Mooie filmpjes! Maar voor zwaar werk in terrein vind ik de oplossing van BAS trucks & AJK afschuifbak (pusher) een prachtig product. Ook met hydrovering- & vaste assturing. Wel 'beperkt' tot 55ton payload: basminingtrucks.com/trucks/…
+2
Mario-fransen
@WaterDeutzer ja klopt mooie oplossing, ik heb er voor jaren terug veel mee gewerkt en nu ook weer op een groot project in Limburg.
( bij jou wel bekend geloof ik)De gewone kiepers worden alleen in de grind gebruikt en hebben vast materiaal onder de wielen nodig.
De pusher’s heerlijke dingen waren dat! Een genot voor de bulldozer machinisten toen ze er reden. Gemiddeld 7 min nodig om z’n lading er uit te pushen, kwam je echt tot rust van als machinist. Zeker als er nog een 40 andere transporten ( dumpers)rijden en zien hoe zo’n ding hun stort bezet word gehouden.
Die dingen gaat goed met grind of zand, maar grond is net stopverf drukt tegen de wanden die zetten uit en trekken krom waardoor de vracht er niet meer uit wil en de Pusher blokkeert.
Verder kunnen ze niet scheefstaan moeten harde onder grond onder de wielen hebben ect ect. Dus heb er genoeg mee gewerkt om daar een andere blik op te hebben.
+4
bart-spies
@WaterDeutzer Wat een Volvo-Beco combinatie voor heeft op een trekker kipper zijn vooral de aangedreven assen. Mocht het terrein slechter worden heb je bij een volvo veel gewicht op de aangedreven assen liggen.
+1
mf 35x
Wij moeten vergunning aan vragen als we over de 50 ton totaal gaan😀
WaterDeutzer
Quote Reactie van @mf 35x:
Wij moeten vergunning aan vragen als we over de 50 ton totaal gaan

Deze is ontworpen voor off road.
+2
bart-spies
trekkerweb.nl/artikel/…
Als ik dit artikel mag geloven valt het allemaal wel mee. De 4 assen zijn om aan de wetgeving te voldoen. Hier in Nederland zou je met een Maxxim 340 hetzelfde gewicht over de weg mogen vervoeren zonder die laatste as.
Daarnaast is de waterinhoud van de bak ook gelijk, maar is de gehele kipper een stuk compacter. (DEWA 15 m3 Beco 17 m3)
Het is dus geen vervanger van de volvo oplegger, maar een legaal alternatief voor de belgische wetgeving om hetzelfde te vervoeren als dat hier in nl gebeurd met een 3-asser.
+1
WaterDeutzer
Quote Reactie van @bart-spies:
Als ik dit artikel mag geloven valt het allemaal wel mee

Je beschrijft 't goed, want er staat: 'gekeurd voor werftransport op 33ton'. Dat bepaal je als fabrikant zelf wel zolang jouw kipper aan de machinerichtlijn voldoet, staat er geen limiet op laadvermogen buiten de openbare weg. Interessant om te lezen over starreas besturing want in combi met de hydrovering is dit systeem van VSE welke op de Ginaf word toegepast.
Nog meer met de foto's op Trekkerweb: deze Dewa kan véél meer dan 33ton aan. Minimaal 100ton op de 4 assen.
De constructie van deze halfpipe bak is ook van een ander kaliber dan een gewone halfpipe.
+3
bart-spies
@WaterDeutzer Of het kan en of het gaat zijn ook 2 verschillende dingen. De randen zijn niet hoger dan dat ze zijn. Met 15 kuub inhoud, met een kop erop (SAE 1;2) 20, dan zit je met 2ton/kuub op 40 ton lading. Dat is nogal een verschil met de 100ton.
Daarnaast geeft BPW ook een maximale belading per as (als er bpw onder zit) van 13500 kg per as bij 25 km/h. dat 4 keer is ook nog geen 100 ton. (oplegdruk van max 4 ton helpt ook niet genoeg)
Het hele ding komt eigenlijk neer op een verlengde "normale" kipper, niet om iedereen onderuit te halen, maar meer om het geheel te relativeren.
WaterDeutzer
Quote Reactie van @bart-spies:
Daarnaast geeft BPW ook een maximale belading per as (als er bpw onder zit) van 13500 kg per as bij 25 km/h. dat 4 keer is ook nog geen 100 ton.

Inderdaad BPW, maar die levert wel degelijk standaard tot 20ton en optioneel 25ton tot 80km/uur. De wereld is groter dan Europa.😉
+2
bart-spies
@WaterDeutzer Tuurlijk is de wereld groter dan Europa, maar deze kipper rijd daar toevallig wel even. Zonder Europese goedkeuring op de assen mag dat gewicht niet ()keuring zit erop want hij is goedgekeurd voor gebruik op de weg), en met 65 km/h mogen deze banden ook maar 9 ton hebben (hogere snelheden niet gegeven). Hoe je ook blijft draaien, die 100 ton kan deze kipper constructief correct niet halen.
+1
caseboy
@Mario-fransen dat laadvermogen van 30 ton en inhoud van 15 kuub valt me echt tegen, als je hem zo ziet zou je verwachten dat er veel meer in gaat
+1
Mario-fransen
@caseboy ik heb dat artikel ook gelezen van trekkerweb, die @bart-spies doorstuurde. Ik denk dat het een beetje is zoals @WaterDeutzer zei, beetje richtlijnen voor op de weg.
Maar ook al er zitten er 4 Assen onder geloof ik nooit dat er die tonnages er ingaan, de kieper oogt me net iets groter dan een doorsnee 3asser.
Fast Eddy
@caseboy

Die mening deel ik ook. De Beco en Veenhuis dumpers die ik zo om ons heen zie rijden nemen meer mee dan 15 kuub.

TractorFan kan jouw hulp goed gebruiken

Op TractorFan helpen gebruikers elkaar met het oplossen van technische vragen met betrekking tot Dewa. Ook staan er nu al 99 foto's van de Dewa kipper. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Met jouw kennis en inzicht kunnen we ook deze site nét dat beetje beter maken. Help je mee? Maak dan ook een (gratis) account aan!

REACTIES
5
PUNTEN
27
WEERGAVES
7
MEER FOTO'S
MEER INFORMATIE