van MartenH

Kiepcilinder

MartenH
Weet iemand of een cilinder als deze vrij moet kunnen kantelen in de ophanging? De kipper wil slecht zakken maar de cilinder is goed… heb het idee dat hij een beetje mee moet bewegen,maar de beugels krijg ik alleen met een hamer in beweging…

Reacties

+1
Bas1046
Die moet wel kunnen bewegen inderdaad. Anders komt je cilinder stang onder spanning te staan. En kans dat die krom gaat. Of zoals nu, de bak zakt slecht of hellemaal niet
+2
basia
Ja , klopt wat Bas zegt ; cilinder moet kunnen scharnieren in de beugels ; met kippen verandert de hoek van de cilinder .
Op bovenkant zie ik smeergaatjes ; af en toe hier wat olie op doen .
Maar eerst de ophang/scharnier beugels weer mooi gangbaar maken
MartenH
@basia oke bedankt voor de info mannen. Nog tips om het weer ganbaar te maken?
+1
basia
@MartenH
Het snelst zou zijn ; de scharnieren heet stoken , dan zijn ze denk ik vrij gauw los .
Of met veel geduld beetje bij beetje heen en weer bewegen , dat ze los komen , zal roest tussen
zitten dat moet "oplossen" veel WD 40 gebruiken
+1
MartenH
@basia @Bas1046 heb de steunen warm gestookt en 3 m koker er aan en los gewrikt. Kipper werkt nu weer naar behoren. Bedankt!
Bas1046
@MartenH Kijk aan, mooi zo! Opgelost

TractorFan kan jouw hulp goed gebruiken

Op TractorFan helpen gebruikers elkaar met het oplossen van technische vragen met betrekking tot . Ook staan er nu al 1914 foto's van de . Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Met jouw kennis en inzicht kunnen we ook deze site nét dat beetje beter maken. Help je mee? Maak dan ook een (gratis) account aan!

REACTIES
2
PUNTEN
1
WEERGAVES
0
MEER FOTO'S
MEER INFORMATIE