Massey Ferguson 6290 van EA_MF

Massey Ferguson 6290

EA_MF
Bassin is voor het nieuwe jaar nog net ver genoeg klaar gekregen om dr mest in te rijden.

Nog even met de mesttank heen en weer pendelen, zodra het droger is gaan we een ondergrondse leiding aanleggen om de mest vanaf de stal direct het bassin in te pompen.
oanejorrit12
@EA_MF netjes zo!
Straks dan ook weer leeg laten lopen in de stal? Zodat je met er met een zuigarm of zn aansluit haak zo kunt vullen? Of zit dat beiden niet op de tank?
Anders zou je er nog elke tank vol uit moeten voor de afsluiters๐Ÿ˜›

Hebben dat hier wel met de mest silo, dunne fractie van de scheider gaat daar in, en kunnen hem leeg laten lopen in de jongvee stal.
@oanejorrit12 hoe is dat eigenlijk met gescheiden meststromen. Ontmengt die dunne fractie ook nog erg in zon silo? Of heb je een redelijk constante mest zonder het inhuren van een extern mix bedrijf?

Ja dat is het nadeel van externe opslag vindt ik zelf, je moet altijd de afsluiters dicht doen met mestrijden.
+1
oanejorrit12
@Deutz 8006spezial geen idee of het ontmengt 😛 zit een vaste mixer in de silo, als we m leeg laten lopen mixen we eerst even. Komt zoals het nu gaat alleen maar dunne fractie in, voorheen was winters elke 6/8 weken de put vol dus pompten we het in de silo. Zoals het nu gaat blijft het put niveau aardig gelijk.
@JD 6110 jongveestal is ook niet hele dikke mest hier
JD 6110
@oanejorrit12 das mooiwerk die dikke jongvee shit daar mee opmengen. Mix je de dunne fractie eerst nog in de silo voor je hem terrug laat lopen de stal in ?
+1
Klussera
@oanejorrit12 tegen woordig maak je een los laad put in talud gewoon een betonnen bak vaak een betonnen rioolbuis met t stuk en afsluiter waar zuigarm in kan
+2
EA_MF
@oanejorrit12 dat gaat helaas niet, bassin ligt goed een meter lager dan de stal. Bedoeling is juist om alle mest vanuit het bassin uit te rijden, heb er een 8โ€ afnamestation aan zitten.

Wil nog even aan de knutsel met een hydraulische slangaansluiter aan de tank en de afsluiters aan het bassin radiografisch (hydraulisch) bedienbaar maken.

Reacties

+1
BEboer
Hier jammer genoeg wachten tot vdzomer om te plaatsen ik krijg iedere dag wat meer stress als ik tussen de spleten kijk van de roosters ๐Ÿ˜…
Baltus_steyr
@BEboer oh oh, en wanneer mogen jullie mest uitrijden? Kun je niet ergens een kelder huren?
BEboer
@Baltus_steyr 16 feb denk wel dat ik net toekom maar vanaf komende week zullen we met dat schuim gekloot zitten.
JD 6110
@BEboer doe je ook mest scheiden ?
BEboer
@JD 6110 nee hebben gewoon wat meer koeien als initieel gepland en die mestkelder groeit precies niet mee ๐Ÿ˜‚
casejxu
@JD 6110 wij wel. Sinds dit jaar weer wat actiever. Niet om boxen strooisel te maken maar om ruimte en hele mooie vaste mest te creรซren. Scheiden met een keydollar trirod
Baltus_steyr
Quote Reactie van @casejxu:
keydollar trirod

das een mooie rustige mestscheider. Hoe breng je de mest bij de scheider?? Hoeveel kuub kan die daags verzetten?
+1
BEboer
@JD 6110 nee gewoon matje met vlaslemen erop diepstrooisel is zeker en vast beter maar arbeid is hier de beperkende factor ah worden... Ook is het keep it simple methode
+2
casejxu
Quote Reactie van @BEboer:
keep it simple

Das zeker niet slechter!
+3
bart99
Het was een hele strijd gisteren maar het resultaat mag er zijn Erik!๐Ÿ˜œ๐Ÿ‘Œ
BEboer
@bart99 met hoeveel personen waren jullie om de folies te plaatsen?
+1
bart99
@BEboer 20+ man volgens mij, maar dat kan @EA_MF vast precies vertellen. Handen heb je niet snel genoeg met dit werk haha
+1
EA_MF
@BEboer alles bij elkaar waren we met 25 personen en 2 rupskranen om de folies dr in te trekken. Je hebt inderdaad gauw handen tekort met dit werk, zeker in de omstandigheden die we gisteren hadden.
BEboer
@EA_MF ok bedankt voor de tip wij gaan volgend jaar ook 1 plaatsen van 2160m3 we hebben 1 van 600 van 20j oud en weet dat we toen al met veel waren om dat te plaatsen. Nu gaat die van 600 weg en komt er een nieuwe van 20 x 70
Fendt612e
Groot bassin zag ik op wat fotoโ€™s๐Ÿ‘๐Ÿผ
+1
EA_MF
@Fendt612e 2500m3 is die, grootste wat met een melding kan.
johndeere6230
@EA_MF

Dan kan een eventuele uitbreiding van de stal in de toekomst met kleinere put/ dichte vloer toe?
EA_MF
@johndeere6230 als het goed is heb ik nu in maart nog een kleine 500 kuub over. Heb niet perse de illusie om meer te gaan melken, maar dat zou kelderloos kunnen idd.
johndeere6230
Quote Reactie van @EA_MF:
Heb niet perse de illusie om meer te gaan melken

Nee precies, dat scheelt al een beste slok op de kosten. Zeker als je de afstort/ put elektrisch kunt afpompen op een keer, heb je er ook geen werk aan.

TractorFan kan jouw hulp goed gebruiken

Op TractorFan helpen gebruikers elkaar met het oplossen van technische vragen met betrekking tot Massey Ferguson. Ook staan er nu al 1275 foto's van de Massey Ferguson 6290. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Met jouw kennis en inzicht kunnen we ook deze site nรฉt dat beetje beter maken. Help je mee? Maak dan ook een (gratis) account aan!

REACTIES
3
PUNTEN
27
WEERGAVES
20
MEER FOTO'S
MEER INFORMATIE