Case IH JX 1090 U van casejxu

Case IH JX 1090 U

casejxu
Foto van een Case IH JX 1090 U met joskin kieper. 2 kiepers autobanden van de kuil afgevoerd. Die zijn nu allemaal weg👌

Reacties

Rondeutz06
Waar breng je ze naartoe?
+1
casejxu
@Rondeutz06 RCA. Is in alkmaar.
+1
Albert Peters
Financieel behoorlijk lichter geworden
+1
casejxu
@Albert Peters 244€/1000kg ex btw
+1
2850Johndeere6R
@casejxu Thuis afgehaald was ik €240 de ton kwijt. Die zijn afgelopen woensdag opgehaald waren wel 2 vrachtwagen containers vol
+1
casejxu
@2850Johndeere6R dan zitten we niet ver van elkaar. Denk dat ik net geen volle 40m3 zou hebben dus dan word t al weer duurder
+3
Albert Peters
Valt mij niet tegen
Ik heb ooit een 10 m3 container met tractor en truck banden afgevoerd en betaalde toen ong 1000 euro
13 jaar geleden
+1
willem d
@Albert Peters Albert, de recycling van truck- en trekkerbanden is veel duurder. Bovendien wordt er voor personenwagenbanden(ook caravanbanden) sinds een aantal jaren al bij aanschaf een verwijderingsbijdrage in rekening gebracht. Zo bezien is het bijzonder, dat er nu nog zoveel betaald moet worden.
DualPower
Wat gooi je nu dan op de kuil ipv banden? Wij hebben er tegenwoordig zandslurven met zand of grind bij, maar ik pak toch liever de banden...
+1
casejxu
@DualPower zwaar zeil boven op. Rondom slurfen en om de paar meter een rij vrachtauto banden van links naar rechts. Die banden bevallen opzich nog wel namelijk
+1
dx11
@casejxu en waarom bevielen de gewone banden niet meer?
+3
casejxu
@dx11 zie ze maar eens netjes kwijt te raken als ze niet op de kuil liggen. Vaak een plek voor ongedierte en onkruid. Veel handwerk. En ze werden slecht waardoor je als je goed gooide het plastic stuk gooide.
+1
rommert14
@casejxu is inderdaad een drama die dingen, ik mis ze niet 🤣
+4
casejxu
@rommert14 wij zijn heel blij er vanaf te zijn
+1
RaHeados
@casejxu wij hebben ze wel, is altijd gekloot met opruimen liggen uit de weg tot dat je moet gaan kuilen en wand plastic gaat hangen. Zolang er geen water in staat wil t wel, slechtes ook gelijk er uit anders gooi je t plastic kapot idd.
Ben blij dat wij de kuilen niet vierkant dicht leggen maar gewoon verspreid overal wat om de bescherm kleden vast te houden.
+1
rommert14
@RaHeados beschermkleden vast houden met autobandjes? Hier in dk drukt de wind ze zo op 1 rug en je plastic is weg, hier altijd de kuilen vlak vol.
2850Johndeere6R
@rommert14 Hier in Noordholland net zo hoor.
RaHeados
@rommert14 ja plastic rond om lucht dicht met zand slurven en zakken. Dan bescherm kleden er over en banden er op. Gaat eigenlijk altijd goed, wij doen ze ook overlappen(ongeveer kleine meter) hoe t beste uit komt met de wind en daar een hele rij over de overlap.
Ik zal straks wel een foto plaatsen er bij.
RaHeados
@RaHeados 2 foto's

(klik om te vergroten)

2 kuilen van de achter kant, van hier komt de wind

(klik om te vergroten)

Van de linker kant komt de wind, dit is op een stuk waar de kleden wat overlappen.
+1
2850Johndeere6R
@casejxu Hier net zo weg met die zooi. Ze liggen altijd voor je poten, als ze je vast pakt ben je net zwarte piet(mogen we dat nog zeggen?), Het trekt ongedierte aan en 9 van de 10x liggen ze in de winter opslacht tussen de brandnetels enzo. Bij ons geeft het in ieder geval een opgeruimd en tevreden gevoel
+1
dx11
@casejxu hier was pa dr op t laatst ook klaar mee, maar ik heb ze weer volop in gebruik. Is hier echt de makkelijkste en goedkoopste manier van afdekken
rommert14
@dx11 straks in 1 keer door naar een afdek systeem op de nieuwe silos toch? 🤪
+2
dx11
@rommert14 Nee, zoals het nu gaat bevalt mij wel. Zou dat geld dan liever in andere dingen steken
casejxu
@dx11 begonnen met 8 pallets gekregen zandslurven. Dus echt geïnvesteerd in ander systeem valt wel mee
dx11
@casejxu hier ook wel flink wat grintslurven gekocht, die kosten vallen wel mee idd. Super om de kuil rondom dicht te leggen, maar om de bult bovenop dicht te leggen zie ik nog niet meteen voor mij
casejxu
@dx11 wij gebruiken idd de slurven rondom. En bovenop zware zeilen met enkele vrachtwagenbanden. Leggen eerst rondje slurven rondom op de 2 lagen plastic en dan nog 2e rondje slurven rondom op de zeilen
+4
zettelmeyer
@casejxu wat een gekloot allemaal... gwn grond er op en klaar
+1
dx11
@zettelmeyer is met afstoppen wel het makkelijkste ja
+1
casejxu
Quote Reactie van @dx11:
makkelijkste

Echt niet. Alles om onze kuilplaten is verhard of bomen... dus zo makkelijk is het zeker niet🤣
+2
EA_MF
@dx11 met afhalen ook hoor 😉

(klik om te vergroten)

+2
casejxu
@zettelmeyer moet er niet aan denken🤣
RaHeados
@zettelmeyer en plastic kapot na een keer open maken, kan je het plastic niet het gebruiken en met lasagne kuilen lijkt het me helemaal niks. Daarnaast moet je ook plek rond de kuil hebben om het zand er op te krijgen....
+1
EA_MF
@RaHeados plastic hergebruiken is niet nodig als je zand op de kuil maakt. Dan is 1 laag icm onderfolie voldoende 👍 kuil open maken, plastic afsnijden en in de container 😃

Je moet inderdaad bij de aanleg van je kuilplaten dr wel wat rekening mee houden dat er een kraan tussendoor kan en je genoeg grond hebt om aan beide kanten een kuil onder te spitten.

Lasagnekuil leg ik tussendoor dicht met grindslurven en een paar gesneden vrachtwagenbanden, pas als de kuil definitief dicht gaat komt dr zand op.
@EA_MF
Quote:
Lasagnekuil leg ik tussendoor dicht met grindslurven en een paar gesneden vrachtwagenbanden, pas als de kuil definitief dicht gaat komt dr zand op.

Waarom is in de zomer met banden en slurven afdekken voldoende, (tijdens inkuil proces)… en in de winter niet?
Vind hier juist hoe voller de silo, hoe makkelijker het afdekken word, en hoe beter het dus kan 😅
zettelmeyer
Quote Reactie van @ronald-deutz-fahr:
(tijdens inkuil proces)

Elke 4 week kuilen dus dan blijft die open en dicht gaan. Maar de silo met zandslurven en plaat ook met grond. De 3 snedes op elkaar 50cm grond dr op dan consenveert die goed door
GerbertXL
@zettelmeyer Poehé, dan ben je wel een poosje aanhet scheppen als je er een halve meter zand bovenop wilt. Ik gooi er hooguit 20 cm op en dat is al een beste klus. Ik heb geen wanden dus het scheppen duurt wel wat langer.
zettelmeyer
@GerbertXL ja de jonge van abeos werd ook even stil dat die het zand zag om er af te spitten
+1
rommert14
@zettelmeyer daar keek ik vorig jaar ook raar van op wat de vorige eigenaar voor ons had achter gelaten, maar er komt wel een verdomd goede kuil onder vandaan.
J asper
@zettelmeyer Tijd voor een nieuw meetlint 😂 50 cm over de hele kuil donderen je muren om. Zoveel zand zit er niet achter
+1
zettelmeyer
@J asper die bult red dat niet helemaal klopt. Andere bult int land wel.
RaHeados
@EA_MF toch heb ik liever wat plastic langs de wanden denk ik 😁😅. En plek voor een kraan is er niet minishovel kan maar tussen een paar kuilen komen🙈.
+1
RaHeados
@RaHeados dit is wel per situatie verschillend natuurlijk. Hierbij spreek ik uiteraard voor onze plek.
J asper
Tussen door wil ook prima met zand, alleen niet zoveel en boven muurtje.
@dx11
Quote:
bult bovenop dicht te leggen zie ik nog niet meteen voor mij

Hier paar jaar zo gedaan, ik geef je gelijk. Het worden vieze natte zware dingen. Eenmaal boven de wand, minder last van, dan loopt het water Wel van de kuil af
we hadden elke 4-5 meter een rij overdwars
+2
Baltus_steyr
@casejxu nou om die redenen gebruiken we ze hier ook niet meer en ik mis ze ook niet!!. Ik heb nog een tiental banden liggen om met de lasange kuilen het nicosiel kleed op zijn plek te houden tussen het kuilen in. Daarna dik pak zand!
DualPower
Als de kuil definitief dicht gaat gaan we er met de greppelfrees langs, potdicht onderlangs en het water kan weg. Dan beschermkleden met banden rondom en op de overlappingen.
Slurven vind ik ondingen, we gebruiken ze alleen voor tijdelijk dichtmaken. Bij nat weer zijn ze zwaar, bij droog weer lekken ze, je moet ze vlak houden omdat de vulling anders aan 1 kant zit, je mag ze niet slepen want daar gaan ze kapot van. En als je daar een kuil luchtdicht mee wilt afsluiten moet je nog opletten wat je doet ook.
+1
casejxu
@DualPower daarom stappen we langzaam over op grindslurf. Die blijven met vorst ook langer soepel 👌
RaHeados
@casejxu geen last van een keer slepen dat ze zo open gaan? Nadeel vinden wij als ze kapot gaan heb je overal steentjes en op je plastic beschadigingen.
+1
casejxu
@RaHeados nee gaat tot nu toe goed. Grindslurven van ons zijn ook nog geen 2 jaar oud
+1
GerbertXL
@RaHeados je kunt er ook gewoon zand in doen. Ik heb dat gedaan omdat ik haast had en ik dacht, dat vervang ik wel een keer (nog niet gebeurt een jaar of 10 later). De zakken lekken veel sneller omdat het fijner is maar verder is het goed te doen. Grof zand was beter geweest, vloerenzand bijvoorbeeld.
Als ik de kuil tijdelijk afdek voor lasagnekuil strooi ik een klein beetje zand achter de zandzakken zodat het goed afgesloten is, bevalt prima, nooit schimmel op de rand.
De laatste keer dat ik schimmel had was toen mn'n neefjes op het kale plastic hadden rondgebanjerd...
RaHeados
@GerbertXL wij hebben ze met zand ja dat bevalt goed. Alleen grind lijkt me eerder open scheuren met een keer slepen vandaar de vraag.

TractorFan kan jouw hulp goed gebruiken

Op TractorFan helpen gebruikers elkaar met het oplossen van technische vragen met betrekking tot Case IH. Ook staan er nu al 413 foto's van de Case IH JX 1090 U. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Met jouw kennis en inzicht kunnen we ook deze site nét dat beetje beter maken. Help je mee? Maak dan ook een (gratis) account aan!

REACTIES
5
PUNTEN
27
WEERGAVES
21
MEER FOTO'S
MEER INFORMATIE