Agm Voermengwagen van tommy6610

Premier 110

tommy6610
Foto van een Agm Voermengwagen. Komend half jaar voeren met een nieuwere versie

Reacties

+1
CaseCS130
Waarom een half jaar?
tommy6610
@CaseCS130 Lely Vector systeem gekocht maar oude zelfrijder is afgebrand😬 Deze huren we nu tijdelijk
CaseCS130
@tommy6610 ai dat is vervelend. Naja, als die goed verzekerd was kun je daar weer wat van de lely vector mee betalen.
J asper
Mooie wagen!
new holland koen
Zo een heb ik nog mee gevoerd op stage, de 200 versie dan.
Heeft mij niet overtuigd van het zelfrijder principe tegenover onze eigen Marmix wagen en Ahlmann. Kan ook door gebrek aan ervaring ermee komen. Hij mengde wel heel mooi en snel.
+1
Ruben-Wind
@new holland koen heeft m’n oude baas ook, veel mee gehad. Staat nu als reserve en voert met 5 jaar oudere getrokken wagen en shovel
ronald-deutz-fahr
@Ruben-Wind begrijp ik dit goed? Zelfrijder als back up?πŸ˜…πŸ˜…

Ps
Alleen een hond heeft een baas hΓ¨ πŸ˜…
+1
zettelmeyer
Quote Reactie van @ronald-deutz-fahr:
Alleen een hond heeft een baas hè

En als je een hond van een baas hebt dan?
+1
ronald-deutz-fahr
@zettelmeyer overal is werk tegenwoordigπŸ˜‰
Als er gedaan word alsof ik veel verdien doe ik alsof ik hard werkπŸ€ͺ
+1
Ruben-Wind
@ronald-deutz-fahr ja, ik had in 1 week tijd en de vijzel vast en de opvoerband toen was ik er flauw van en had ik de getrokken wagen maar weer gepakt. Is die inmiddels ook wel 5 jaar geleden.
+1
BEboer
Zou het mengresultaat niet tegenvallen als je dit gewend bent tov de vector? Ik heb altijd de indruk dat die vijzel zeer traag draait.
+1
zettelmeyer
@BEboer heb nog nooit goed mengresultaat van zo'n ding gezien
Terwisscha
@zettelmeyer Is dat niet gewoon een instelling die dan aangepast moet worden? Met melkrobots kun je toch ook de afname grens aanpassen als een koe bijvoorbeeld traag melkend is. Dan moet in het geval van niet goed mengen dus de mengtiid aangepast worden.
cb6520
@Terwisscha meer omwentelingen mengt veel beter. En dat kost heel erg veel stroom dus dat zal wel een reden zijn dat het niet gedaan word
Terwisscha
@cb6520 Waarom mengt dat beter? Wordt het product dan beter gesneden? Ik heb niet zoveel verstand van dat mengenπŸ™ˆπŸ™ˆ
zettelmeyer
@Terwisscha sta je wel eens in de keuken? Mixxer van moeders draait ook erg snel ofnie? Daarnaast mengt meer gewicht/inhoud beter als zon klein bakje omdat er dan meer druk opt voer komt.
Terwisscha
@zettelmeyer haha nee. Maar die tijd komt nog wel eensπŸ™ˆπŸ™ˆ
J asper
@cb6520 Ik zit niet in die vectors en heb er ook geen belang bij, maar inprincipe kan die toch gewoon mengen aan de snoer. Ipv accu?
+2
zettelmeyer
@J asper wel wat voor jou zon vector. Heb je nog meer tijd om bepaalde mensen te irriteren πŸ˜‚πŸ€£πŸ€£
+1
J asper
@zettelmeyer Voor die bepaalde mensen kan het toch niet uit, die kan al voeren in een paar minuten zonder gasolie. Hier gaat er helaas wel elke dag een peut gasolie door en een boel tijdπŸ˜‚
+1
ronald-deutz-fahr
@J asper niet denken dat je alles beter weet hΓ¨, 23 jarig broekie πŸ€ͺ
J asper
@ronald-deutz-fahr
Quote:
23 jarig

Helaas alweer verleden tijd.
+3
deerejohn
En nu zit je mooi nog een half jaar in de cabine . en dan aan de schep in de voerkeuken
+1
assink
Vind dat vector systeem niet gek, alleen die voerkeuken met die grijper vind ik maar niks. Smeert behoorlijk als ik de filmpjes zie.
Dan zie ik liever een systeem met bunkers, maar dat zal dan wel weer duurder zijn?
BEboer
@assink jaar of 7 geleden bedrijf bezocht die dat had van Gea die zei dat het even duur was als een nieuwe zelfrijder. Maar ik vraag me af als je toch met je verreiker die bunkers moet laden kan je het toch zowel in een mengwagen scheppen? Deze boer had ook een voergang van 2 of 3meter en zei dat hij zo veel bespaarde op stallenbouw. Maar wat als dit voersysteem NT meer bevalt? Dan zit je daar mooi met je smalle voergang waar je met niks deftig bij kan πŸ˜…
J asper
@BEboer Volgensmij het het voordeel voornamelijk meerdere keren per dag voeren, makkelijker meerdere rantsoenen en stroom ipv diesel.
rommert14
@BEboer zo denk ik er ook over, wij hebben op de nieuwe locatie ook een voersysteem die automatisch lost elke 3 uur, maar het komt regelmatig voor dat hij een paar keer overslaat, en wij zijn er niet de hele dag. We kunnen het er ook niet uithalen want dan moet je de hele stal aanpassen.
EA_MF
@rommert14

Zoiets dr in maken, kun je ook met een gewone mengwagen op lossen dacht ik.
rommert14
@EA_MF zou ook nog kunnen inderdaad
GerbertXL
@EA_MF ik zag zoiets pas bij een geitenboer. Wel gewoon een doorgaand bandje geloof ik, en nog wel een stukje smaller. Prachtig voor elkaar, hij had de losplaats voor de voermengwagen buiten en een afstandsbediening in de trekker. Voordat ie ging voeren kruiwagen eronder en bandje terugdraaien om het restvoer weg te halen, ik werd er jaloers op 👌
dx11
Quote Reactie van @BEboer:
Deze boer had ook een voergang van 2 of 3meter

On Denemarken zie je dat vaak. Meestal kun je met een smalle trekker en voermengwagen net over de voergang. Ipv een bandje of losdeuren aan de zijkant zitten de losdeuren dan achterin de ronding van de bak zodat hij het voer aan bijde zijkanten recht achter de wagen neer gooit
BEboer
@dx11 Devos heeft ooit zo een mengwagen op maat gemaakt op het principe dat jij zegt. Maar je kan achteraf wel met niks meer door de voergang rijden.
NH-Ford
@assink Bunkers zijn inderdaad duurder, grootste voordeel van de Lely, en de grootte Trioliet vind ik dat je alles in gesneden blokken klaar zet, lijkt me minder broeigevoelig etc dan los gestort in bunkers.
deerejohn
Klopt maar met het omhoog doen van het snijmes valt er los naar beneden , en dat is na 1,5 dag mest, en als je dan 2 keer in de week uithaalt ,

TractorFan kan jouw hulp goed gebruiken

Op TractorFan helpen gebruikers elkaar met het oplossen van technische vragen met betrekking tot Agm. Ook staan er nu al 14 foto's van de Agm Voermengwagen. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Met jouw kennis en inzicht kunnen we ook deze site nΓ©t dat beetje beter maken. Help je mee? Maak dan ook een (gratis) account aan!

REACTIES
7
PUNTEN
16
WEERGAVES
1.428
MEER FOTO'S
MEER INFORMATIE