Valtra N113 van dirkie ten hove

Valtra N113

dirkie ten hove
2022 een droog rot zomer maar een geweldig najaar. Stalvoeren tot aan kerst?
+1
T60401
@dirkie ten hove je durft wel om zon snede te hebben staan. Als het nu volle bak gaat regen kun je er niet meer aan. Als het gras blijft staan zal de wei er ook niet beter op worden.
+3
newholland6640
@T60401

Niet te bang. Zode waar nog redelijk gras op staat heeft ook meer wortels
+1
newholland6640
@T60401

Niet te bang. Zode waar nog redelijk gras op staat heeft ook meer wortels
+1
dirkie ten hove
@T60401 Zo veel is ook voor de kwaliteit niet het meest gewenst, maar nooit op gerekend dat het nog zo lang zou groeien. Ook is nattigheid niet een enorm probleem zijn daar nog nooit om gestopt ondanks dat we op rivierklei boeren.

Reacties

+1
GerbertXL
Ik zag vandaag een perceel gras los liggen, wie weet nog een 7e snee 😅
+2
T60401
@GerbertXL hier in het zuiden zijn ze volop bezig. Kon vanmorgen precies zien hoe de opraapwagen over de weg gereden had. Lag een mooi spoor van water.
ben blij dat ik het mooi vers kan maaien voor de koeien en nu niet meer hoef te kuilen. Nu hebben we hartstikke mooi weer en dan lukt het nog niet om mooi droog gras te halen. Rond een uur of drie haal ik het en dan druppelt er nog wat water uit de kar als hij een haluurtje staat.
+2
GerbertXL
@T60401 ja drogen doet het echt niet meer. Ik heb een paar weken terug balen gemaakt maar dat zijn meer ballen als balen geworden.
huub
@GerbertXL daar kan je ook niet tegen persen. Als je dat spul inkuilt zakt de bult ook nog de helft.
NH-Ford
@huub Hier is afgelopen week toch nog aardig ingeruild en in balen gegaan. Zijn ook een aantal die op zwadmaaien, persen en direct beginnen met opvoeren in het ratsoen, zijn er best over te spreken.
huub
@NH-Ford het gaat wel, maar zelfs met de beste pers zakken de balen in elkaar. Als ze uit de pers komen zijn ze mooi strak maar na een tijdje zakken ze toch.
NH-Ford
@huub owja, zeker. Deze balen moet je ook niet stapelen. Maar inderdaad, mooi baalvorm houden ze niet.

TractorFan kan jouw hulp goed gebruiken

Op TractorFan helpen gebruikers elkaar met het oplossen van technische vragen met betrekking tot Valtra. Ook staan er nu al 57 foto's van de Valtra N113. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Met jouw kennis en inzicht kunnen we ook deze site nét dat beetje beter maken. Help je mee? Maak dan ook een (gratis) account aan!

REACTIES
1
PUNTEN
10
WEERGAVES
18
MEER FOTO'S
MEER INFORMATIE