Massey Ferguson 8S.225 van Gavrie Willemsen

Massey Ferguson 8S 225

Gavrie Willemsen
Toevallig belde de plaatselijke Fendt/MF dealer gisteren om dringend bij de importeur in Gembloux een demo MF 8S 225 op te halen om een goede klant uit de nood te helpen. Ze hadden mij een paar weken geleden beloofd om een MF 265 Vario in demo te geven. Ik ben erg benieuwd. Jullie weten onderhand wel dat ik er een “zwak” voor heb maar dat moet ik jullie niet meer vertellen. Op deze zat geen K80 en zelfs geen LoadSensing dus die zullen ze wel niet als demo sturen. Aandrijving was trouwens een Dyna 7.
Misschien komt die demo er wel sneller dan verwacht, zeker nu ze weten dat er iets blauw op mijn erf is geweest…. Uit goei fatsoen heb ik dat wel verteld aan een Mekanieker daar, beetje sneu moesten ze het van een ander te weten komen….

Reacties

+4
hooidonk
Oei oei oei, wat een mooie vracht!
Heb je er zelf nog mee kunnen rijden?

Mooi dat je ze zo hebt kunnen helpen!
+5
Gavrie Willemsen
@hooidonk heb even met een 265 Vario gereden maar dat geeft niet echt een indruk hè zo wat vooruit en achteruit rijden
+5
New Kobelco
@Gavrie Willemsen
Ik had deze gekregen.

(klik om te vergroten)

+3
hooidonk
@Gavrie Willemsen
Is inderdaad niet te vergelijken met het rijden voor een dumper, maar het geeft misschien al wel iets een eerste indruk.
+9
Gavrie Willemsen
@hooidonk vooral een enorm ruim zicht rondom, ongekend. En toch ook een beetje een modern “Schlüter-gevoel” met die aparte cabine 😅😅
+4
CaseCS130
@Gavrie Willemsen Ja tis mijn smaak ook wel. Zonde dat ze het niet doortrekken op andere kleinere series. Ze komen met allemaal nieuwe uit en die hebben de cabine ook grijs, maar niet de plaatsing en het zicht zoals deze.
+5
hooidonk
@CaseCS130
Ik denk dat het bij de kleinere series ook lastiger voor mekaar te krijgen is om dezelfde zichtlijnen te krijgen, omdat de verhoudingen van de trekker anders zijn.
Of je krijgt net zo'n ding als die Versatile die hier laatst op de site stond, waarbij de verhoudingen niet meer lekker kloppen.

tractorfan.nl/picture/1490846/…
+3
hooidonk
@Gavrie Willemsen

Ik proef inderdaad een kleine voorliefde. Ben benieuwd hoe het gaat als er een keertje eentje op demo komt!
+2
lucas712
@Gavrie Willemsen die vario rijdt wel erg mooi hoor. en trouwens dezelfde vario die in je 826 828 ligt.
Gavrie Willemsen
@lucas712 ik dacht dat het de Vario was die in de oudere 900 serie lag?
lucas712
@Gavrie Willemsen voor zover ik weet niet de valtra q serie zou em ook krijgen en bij fendt wordt deze vario straks niet meer gebruikt dacht ik
lucas712
@Gavrie Willemsen dacht dat de 800 een ml220 vario heeft met eigen achteras van fendt zonder gescheiden olie van de eindaandrijving. de 900 een ml260 maar ben benieuwd

TractorFan kan jouw hulp goed gebruiken

Op TractorFan helpen gebruikers elkaar met het oplossen van technische vragen met betrekking tot Massey Ferguson. Ook staan er nu al 46 foto's van de Massey Ferguson 8S.225. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Met jouw kennis en inzicht kunnen we ook deze site nét dat beetje beter maken. Help je mee? Maak dan ook een (gratis) account aan!

REACTIES
1
PUNTEN
35
WEERGAVES
13
MEER FOTO'S
MEER INFORMATIE