Deutz Onbekend van KlaasM

Deutz Onbekend

KlaasM
Deze combi komt hier vaak langs. Vandaag even naar de weg gedraafd voor een foto. Is van een man die voor z’n hobby een boel brandhout verzaagd. De voorraad stammen heeft hij niet thuis liggen en zo haalt hij telkens een vrachtje op

Reacties

+5
draaipiet
Mooie combi met een paar beste stammen
+4
Towaberg
@draaipiet dat vind ik ook, mooi treintje zo👌
+3
WaterDeutzer
Quote Reactie van @Towaberg:
mooi treintje zo

Keurig met verlichting balk.👌đŸģ
+3
a3vandiejen
Mooie combinatie zo.
+2
MF 2725
Mooi hobby materiaal.
+2
WaterDeutzer
Als ie de remventielen op zwenkmotor openzet kan hij de grijper op de stammen leggen.😉
+2
MF 2725
@WaterDeutzer Wij hebben ook zo'n soort kraantje gehad (Icar Bazolli B1) zwenkvergrendeling was een pen-gat verbinding. De bovenwagen kon je met hand omduwen. Zat niet echt een zwenkrem op.
In dit geval denk ik, dat de botenwagen gewoon meedraait in de bochten.
+3
WaterDeutzer
Quote Reactie van @MF 2725:
gewoon meedraait in de bochten

Nou, dan moet @KlaasM nog maar eens naar z'n buurman lopen en het ff voordoen. Wij hadden vroeger ook een O&K MH4 kraan achter een Veenhuis Dumper hangen met 'de bak in de bak'. De DX6.10 tikte de 50km/uur aan dus dat schiet op. Niet dat die 50 in deze combi gepakt werd...😉

(klik om te vergroten)

Veenhuis dumper met vangmuil en olieremaansluiting voor kraantjetrek.
+2
WaterDeutzer
Quote Reactie van @MF 2725:
zwenkvergrendeling was een pen-gat verbinding

Die pen is alleen voor transportstand. Tijdens zwenken moet je wel remventielen hebben anders zou je continue moeten tegenzwenken als je wilt stoppen met draaien. O&K had dat anders met een trommelzwenkrem op de tandwielkast. Met een voetpedaal moest je dan 'zwenkremmen'.
+2
KlaasM
@WaterDeutzer zou dit kraantje dat ook al hebben?
+1
WaterDeutzer
@KlaasM Kom je snel achter: als je topt met zwenken en de bovenwagen remt meteen af tot stilstand dan zitten er remventielen op. Als die gewoon doorzwenkt niet. Of de borgpen eruit en proberen met de hand te verdraaien. Zonder zwenkrem lukt dat.

TractorFan kan jouw hulp goed gebruiken

Op TractorFan helpen gebruikers elkaar met het oplossen van technische vragen met betrekking tot Deutz. Ook staan er nu al 378 foto's van de Deutz Onbekend. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Met jouw kennis en inzicht kunnen we ook deze site nÊt dat beetje beter maken. Help je mee? Maak dan ook een (gratis) account aan!

REACTIES
4
PUNTEN
23
WEERGAVES
0
MEER FOTO'S
MEER INFORMATIE