Fendt 930 van Gavrie Willemsen

Fendt 930

Gavrie Willemsen
Ik kwam net deze Fendt tegen op de FB pagina van de Belgische Fendt importeur Hilaire Van der Haeghe. Die zou 41.000 draaiuren hebben en is van 2003. Dat is toch een stevige 2150 uur per jaar gereden. Ik zou zulke trekker nog gerust durven kopen omdat je dan weet met zulke bult uren hij zeker uitermate goed onderhouden is geweest. Er zal zeker geen enkele dichting verduurd zijn omdat hij bijna nooit afgekoeld is. 🤪🤪

Reacties

+3
MaxxuM4ever
5-12 komt de Sint een dikneus bij u in de schoen brengen?
Gavrie Willemsen
@MaxxuM4ever ene gast van mij zeurt de oren van mijne kop om er ene te kopen
MaxxuM4ever
@Gavrie Willemsen ze zijn inmiddels bijna onbetaalbaar zeker als je er eentje wil met een schappelijk aantal draaiuren? Rijden er geen in de graangebieden in Frankrijk? Daar komen al die mooie 800 favorit’s ook vandaan die hier bij de lokale exporteur worden aangeboden.
+1
fresheliciouss
@MaxxuM4ever wij hebben nog een 930 lopen met 8000 uren en in nieuwstaat , nu ben ik wel benieuwd wat die waard is deze moment?
casejxu
@fresheliciouss 60.000+? Als ie nog heel netjes is?
+1
PieterA
@casejxu Zet hem voor dat bedrag maar op de dieplader naar @Gavrie Willemsen .
+2
B - W
@PieterA als Gavrie tegen sputtert, mag de dieplader wel hier heen komen
+1
J asper
@casejxu 80 is die ook zo weg 🙈
casejxu
@J asper @Gavrie Willemsen bizarre prijzen. Als snap ik wel waarom iemand m graag zou willen. Heb er 1 vakantie mee gereden maar vind t n geweldige trekker😅😅🤷
Gavrie Willemsen
@fresheliciouss zal rond de 100 a 110 zijn op dit moment
fresheliciouss
@Gavrie Willemsen 100?? als je 125 geeft heb je de aankoopprijs bijna terug
Gavrie Willemsen
@fresheliciouss ik zal er niet veel naast zitten. Trouwens 125 lijkt mij ruim weinig voor destijds een 930. Mijn 818 Vario zonder fronthef kostte 16 jaar geleden al 110.
J asper
Quote Reactie van @Gavrie Willemsen:
ik zal er niet veel naast zitten.

Is dat een bod???
rommert14
@J asper compleet van het padje af die bedragen
J asper
@rommert14 Zoveel geloof ik ook niet met 8000 uur
+1
fresheliciouss
@Gavrie Willemsen testijds was de uitdrukking een miljoen frank per trede.. 😄
sallander
@Gavrie Willemsen Heb hier 10 jaar terug wel eens bedragen gehoord van net onder de ton voor een kale 818
+1
Valtra man
@fresheliciouss de oude aankoopprijs speelt weinig rol hier. Tis de huidige nieuwprijs die de 2de hands prijs bepaalt. Nieuwe machines en trucks zijn tov december ‘21 tussen de 20 en 25% duurder geworden. Ik veronderstel dat landbouw ook die in die trend is gestegen 🫣
BEboer
Stond 5a6jaar geleden op de werktuigendagen als eerste vario met 30000uur volgens mij 👌
MaxxuM4ever
@BEboer dus over een jaar of 5 50.000 uur op de teller in dit tempo? Zou een mooie mijlpaal zijn
+1
2850Johndeere6R
Daar is goed op gepast dan zo op het oog ziet hij er ook nog netjes uit👌
+1
caseboy
Die heeft zichzelf in iedergeval al terugverdient
Jeroen 86
Is de fendt van geert Depuydt. Heeft nog zo een 900 met rond de 30 000 uren dacht ik.
+2
catfan55
Het blijft indrukwekkend zulke uren standen!

Hier in de buurt draaien ook een aantal voer trekkers met 25-38.000 uur op de klok. Zien er overigens niet meer zo heel netjes uit dan 😂
Gavrie Willemsen
@catfan55 een trekker verslijt van stil te staan. Niet van te rijden.
catfan55
@Gavrie Willemsen 100% mee eens!
+1
rommert14
@catfan55 hier draaien we nu ook dik 1600 uur per jaar met bijna de oudste trekker op het erf, nog 35 uur en hij tikt de 17000 aan, voeren is ook wel mooi werk voor een trekker mits je er goed volk op hebt zitten.
+2
catfan55
@rommert14 zeker weten! Er is hier 1 grote dairy met een aantal deeres (8220, 7810’s, 8245R) die in die 25-38.000 uur range. Goed onderhoud en constant werk / belasting zorgen er voor dat ze die uren halen. Trekker draaien iedere dag & staan swinters verwarmd binnen na het voeren.

Het is zeker mogelijk maar voor ons hier wel “lastiger” gezien het klimaat. Voor ons als loonwerker staat het spul 6 maand per jaar stil in temperaturen tot -50 en draait 6 maand per jaar in temperaturen tot +40. Veelal niet de meest bekwame chauffeurs die er op zitten etc 😅
+3
houthandel1056
Niet afgekoeld? 2150uur per jaar is niet heel bijzonder toch? Dat die dat zolang volhoud natuurlijk wel 💪
+1
hermanjohndeere
@houthandel1056 52 weken in het jaar 41 draaiuren halen de meeste machines niet hoor. Maar het is inderdaad wel te doen.
+1
houthandel1056
@hermanjohndeere meeste machines niet. Maar een dikke trekker in het loonwerk zal dat makkelijk halen.
hermanjohndeere
@houthandel1056 dan moet die in het loonwerk en grondverzet rijden. Der zijn maar weinig trekkers bij een loonwerker die 1000 uur halen. Laat staan 2000
J asper
@hermanjohndeere Dan hebben die loonwerkers daar wel weinig werk, dacht dat de meesten wel over de 1000 uur gingen int loonwerk.
PieterA
@J asper Wat moet een agrarisch loonwerker nou heel de tijd met die trekkers doen dan? Ze zijn niet vaker dan de trekkers van boeren op het veld en erfklusjes hebben ze niet.
+1
RaHeados
@PieterA bij een boer zelf is t n paar dagen achter elkaar voor bepaalde dingen, voor loonwerkers zijn dat meestal weken als t weer het toe laat
PieterA
@RaHeados Kuilen is vaak 4x een week; maïs 3 weken. Een akkerbouwer zaait en oogst maar 1x per jaar. Daar is het vaak nog moeilijker om aan de uren te komen.
hermanjohndeere
@J asper als je alleen puur loonwerk doet zijn het de piektijden dat de trekkers uren maken. Maar dat is 2 weken achter elkaar. Dus laten we zeggen 140 uur. DAt keer 5 snedes is nog maar 700 uur. Dan nog een paar weken mais en je hebt net 1000 uur. En dan rekenen ik denk ik al vrij ruim. Als je alles met 1 trekker zou kunnen doen gaan de uren wel omhoog. Maar je kunt niet maaien en voor de wagen te gelijk. Dus omdat je eigenlijk te veel trekkers hebt maken ze minder uren.
Gavrie Willemsen
@hermanjohndeere op andere foto’s die ik zag hangt er een 3-assige haakarm achter. Hij zal wel volop ook in het transport ingezet worden.
Fendttrisixfan
@Gavrie Willemsen ja doet veel transport met containerhaak, maar deze gaat nu op pensioen normaal
mf6495driver
@Gavrie Willemsen
Volgens mij is Geert depudt ook vooral actief in het grondverzet en maar weinig in het agrarisch loonwerk. Ik heb die trekker hier vroeger in de streek veel weten rondrijden omdat een chauffeur hier in de buurt woonde, en dat was altijd met een gronddumper er achter.
Fendttrisixfan
@mf6495driver deze heeft veel rond gereden om oud ijzer weg te voeren ook
+1
MaxxuM4ever
@hermanjohndeere vergeet sleepslangen niet, dat gaat geregeld met 2 chauffeurs 24/7 vooral in het voorjaar als er bij akkerbouwers en veeboeren mest gereden kan worden. Hier had de 820 van de loonwerker ook 10.000 uur in 5 jaar dacht ik toch @Pieter514 ?
hermanjohndeere
@MaxxuM4ever @J asper ja sleepslang trekkers maken over het algemeen wel weer meer uren. Maar kijken naar men eigen werk. Daar doen we het mesten met 2 3wielers. 1 trekker voor de ploeg, 1 voor de zaaimachines, 1 voor de transporttank. De trekker voor de ploeg doet ook kilveren en aanrijden en die maakte meeste uren van alle trekkers ongeveer. De rest verdeeld heel makkelijk over andere trekkers. Dan tikken de uren nog niet zomaar aan. Natuurlijk is dat per bedrijf wel verschillend en als je krapper in trekkers zit ben je meer aan het omkoppelen maar maken ze ook meer uren.
J asper
@hermanjohndeere Ze hebben er trekkers bij lopen die alleen al meer dan een maand aan kilveren zijn 😅 dan tikken de uren wel door.
hermanjohndeere
@J asper ja klopt. Maar vaak zijn het maar een paar trekkers die het meest gebruikt worden. Lang niet alle trekkers doen dan. En als ze dat wel redden is het alleen maar mooi.
J asper
@hermanjohndeere De oudsten met meer dan ruim 10000 uur het wat rustiger aan en de jongeren volle bak.
Pieter514
@MaxxuM4ever klopt inderdaad de 820 en 718 hadden dat toen wel ja maar nu halen ze de 2000 per jaar niet meer hoor zijn ondertussen paar trekkers bijgekomen😛
J asper
@hermanjohndeere Mesten bouwland klaar maken spuiten enzovoort, nog werk zat.
+1
mdoornekamp
Ik reed met de 6155R gemiddeld 1300 uur/jr. De oudere trekkers veel minder. Maar nu met de nieuwe 6R ernaast zal ik ook wel afzakken naar 1000
PieterA
@mdoornekamp Je kunt nu toch ook meer klanten tegelijk helpen? En minder vaak nee hoeven zeggen. Een 2e Lemken 5-schaar er bij.
mdoornekamp
@PieterA
Quote:
meer klanten tegelijk helpen

Ja klopt. Ik heb opzich machines genoeg

TractorFan kan jouw hulp goed gebruiken

Op TractorFan helpen gebruikers elkaar met het oplossen van technische vragen met betrekking tot Fendt. Ook staan er nu al 5786 foto's van de Fendt 930. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Met jouw kennis en inzicht kunnen we ook deze site nét dat beetje beter maken. Help je mee? Maak dan ook een (gratis) account aan!

REACTIES
8
PUNTEN
49
WEERGAVES
2.363
MEER FOTO'S
MEER INFORMATIE