Ford 4130 van Kidd

Ford 4130

Kidd
Ford met een Fiat motor, de ultieme Frankenstein gebouwd in Mexico voor o.a. de Amerikaanse markt.
3010 stond er helaas niet tussen dus ik heb hem bij 4130 gezet.
..Kwam je toch van een koude kermis thuis als je de oude 3910 daar op inruilde😅
+1
wim-same
@Kidd Is een Fiat motor dan slechter dan een Ford motor ?
+1
Towaberg
@wim-same dat is een hele goede vraag Wim!
Kidd
@wim-same Een Ford 3 cilinder is vele malen taaier dan een Fiat motor.
wim-same
@Kidd Ford motoren hebben allemaal dezelfde slag, de boring is bij iedere Ford motor verschillend. Dus hebben Ford motoren ook heel verschillende motor eigenschappen, en karakters.
wim-same
@Kidd Ford motoren hebben allemaal dezelfde slag, de boring is bij iedere Ford motor verschillend. Dus hebben Ford motoren ook heel verschillende motor eigenschappen, en karakters.
+3
RPCounty
@wim-same de 3 cylinders hebben 3 maten slag en 2 maten boring.....de 4 cylinders 2 maten slag en 2 maten boring. Dus variatie zat😅🤣
+1
wim-same
@RPCounty Dus over taaiheid kan een ieder dan zijn oordeel vellen.
+3
DANOONTJE POWERR
@wim-same waarschijnlijk doen de Ford rijders er elke dag een liter motorolie bij en dat loopt verkeerd bij een Fiat motor... 🤣
+2
wim-same
@DANOONTJE POWERR dan zit bij een Fiat het carter aan het einde van de week wel vol. ha ha. Maar bij een Ford kan je dan wel zien waar hij gereden heeft. Dat is wel weer makkelijker bij "opsporing verzocht ".
+6
RPCounty
@wim-same dat kun je bij n fiat ook. Dan volg je gewoon de brokstukken van de roest die overal af brokkelt🤣🤣🤣🤣
+4
DANOONTJE POWERR
@RPCounty dan is dit dus de ideale combinatie ipv een Frankenstein 😉
+5
RPCounty
@DANOONTJE POWERR de Fiat motoren zijn tot 1992 qua kwaliteit superieur aan de Ford motoren. Maar toen Ford met de Powerstar kwam hadden ze een motor die zich gewoon met de beste kon meten. Ik zeg altijd dat tegen de tijd dat ze t onder controle hadden kapten ze dr mee🤣🤣 en werd t New Holland. Dat Ford motoren altijd lekken en olie zuipen is echter een fabel. Het gros is gewoon net zo dicht als elk ander merk de uitzondering daar gelaten. Maar dat heb je met andere merken dito. Het grote probleem is altijd de roestduivel geweest die zich vanuit de binnenkant van het blok een weg naar de cylinderbus vreet.....
wim-same
@RPCounty Lucht gekoelde Same motoren, maar ook Deutz motoren gingen ook vaak lekken bij de klepstoter stangen omdat ze veel te warm werden, en de rubberen dichtingen verharden.
RPCounty
@wim-same dat bedoel ik. Ik heb bijna 30 jaar in luchtgekoelde Deutz motoren mn tijd door gebracht en daar was olielekken onder rond de cylinderbussen ook geen zeldzaamheid
wim-same
@RPCounty O.K. Maar niet van de Fiat motor. Plaatwerk van Fiat en ook van Same is slecht. Daar zullen we het gouw over eens zijn.
+1
DANOONTJE POWERR
@wim-same @RPCounty
Ach ja, elk merk heeft wel wat minpuntjes en dat lekken kun je Ford rijders vooral lekker mee op de kast krijgen.
Net als Fiat rijders met de roestbruine kleur en New Holland met zn Tupperware. 😁
Maar de 4 cilinder Fiat blokken waren nog steeds superieur in de TL tot ongeveer 2002 dacht ik...
+2
RPCounty
@DANOONTJE POWERR ja die liepen toen naast de TS met de powerstar motor samen in de zelfde lijn. Zo konden ze beide kampen rustig houden😅
+1
Kidd
@wim-same Fiat motoren zijn kwalitatief inderdaad nog iets onverwoestbaarder dan Ford motoren, maar zodra ze onder de 2000 toeren komen is het feest ook direct afgelopen.
Mijn 4000 was met een asbak minder veel taaier dan de 640 van het werk, die ook nog 3 pk in het voordeel was.
DANOONTJE POWERR
@Kidd lamenielache!
Mijn 88-94 met turbo trok zelfs nog tot 1400 toeren als een leeuw en mijn 60-90 3 cilinder was amper stil te krijgen.
Mijn 1300 trekt zelfs stationair nog door.
wim-same
@Kidd Maar dat is met een SAME motor ook zo boven 2000 toeren heel veel kracht, daarna weg. Een MF 590 O.A. kan afzakken tot 1500 toeren, en blijft vast houden, Maar nu als toerental belangrijk is. B.V. voor een hakselaar ?

Reacties

Kidd
@DANOONTJE POWERR Ik heb toch andere ervaringen. @wim-same Ook met Same heb ik andere ervaringen, trekken als een leeuw

TractorFan kan jouw hulp goed gebruiken

Op TractorFan helpen gebruikers elkaar met het oplossen van technische vragen met betrekking tot Ford. Ook staan er nu al 9 foto's van de Ford 4130. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Met jouw kennis en inzicht kunnen we ook deze site nét dat beetje beter maken. Help je mee? Maak dan ook een (gratis) account aan!

REACTIES
1
PUNTEN
14
WEERGAVES
23
MEER FOTO'S
MEER INFORMATIE