John Deere 6900 van Boersen

John Deere 6900

Boersen
Met de Home Made verzwaarde trekker alvast een uurtje aanrijden voordat het loonbedrijf de 2de snee thuis komt brengen.
Voor zover het mogelijk is zo lang mogelijk blijven rijden, zolang het werk bij de koeien maar door gaat.
Tijdens het kuilen blijven rijden en na die tijd nog een uurtje, dan mag er grond op en heb ik genoeg voer voor de winter.

Reacties

+1
neatocht
Vóór het kuilen al aanrijden? Dan breng je er juist zuurstof in waardoor je eerder broei krijgt?
Boersen
@neatocht niet als er direct daarna nieuw gras bovenop komt (denk ik)
Het laatste gras is met de 1ste snee minder goed aangereden doordat er toen 2 hakselaars op 1 shovel reden. Die schade nu wat in proberen te halen
+1
mdoornekamp
@neatocht ja dat verhaal hoor je wel vaker
Boersen
@mdoornekamp Maar je zou toch zeggen dat als de hele kuil nog zakken wil, er altijd zuurstof uit gaat?
neatocht
@Boersen

Er komt beweging in het product, en daardoor kan er veel zuurstof intrekken. Je kunt beter na de laatste vracht nog een (paar) uur narijden.
+2
Baltus_steyr
@neatocht dat verhaal heb ik hier ook een keer gehoord. Na de eerste keer is die hier ook nog vrij los. De oude garde wil hem altijd nog eerst aanrijden, ik heb gezegd dat dat niet hoefde en kreeg toen de baard er vanaf haha!!
+1
hoest
@Baltus_steyr als de bult al wat hoger is vindt ik het niet erg als hij ervoor nog even wat aangereden wordt. dan komt de eerst wagen toch makkelijker boven, maar dat kan ook toe met een paar keer op een neer rijden
Baltus_steyr
@hoest klopt. ik rij het spoor voor de wagen ook vaak even aan. dan komt ie er wat makkelijker op!
Boersen
@Baltus_steyr Hier alles met aangedreven wagens, geen problemen mee dus😉
Baltus_steyr
@hoest klopt. ik rij het spoor voor de wagen ook vaak even aan. dan komt ie er wat makkelijker op!
+1
Boersen
@neatocht Zou best wat ik kunnen zitten ja. Ik sta er altijd versteld van hoe veel je de bult nog in elkaar krijgt als je er na het kuilen nog een uurtje ann waagt. Ook tijdens het kuilen probeer ik zoveel mogelijk mee te rijden, helpt altijd iets.
+1
newhollandboer
@neatocht Jou verhaal klopt wel me oom is loonwerker en bij ons mocht hij niet eerder op de bult dan dat er een wagen is gelost van die keer kuilen waren de enige boer die dat wouden maar later op zijn studiegroep na gevraagt en toen te horen gekregen van een paar expert dar het verhaal wel klopte dat je er niet eerder op moet om aan te gaan rijden dan dat er een wagen is gelost van die keer kuilen.
+1
Hoeveel zakt die nu voor het kuilen? En hoeveel zakt die dan na de tijd na zoveel aanrijden?
Ik rij als de shovel klaar is altijd nog een halfuurtje met lege trekker heen en weer, puur dat het toplaagje vlak en vast ligt. De bult zelf verandert daar niet van. Geen idee of het helpt, maar het dekt wat makkelijker af als dje helemaal vlak is.

(klik om te vergroten)

Boersen
@ronald-deutz-fahr Als je niet van dat droge hooi spul hebt, krijg ik in bult van een kleine 2 meter hoog zo weer 20cm naar beneden.
Ik waag er vaak nog wel even een paar uurtjes aan. Winterdag heb je er het voordeel van.
Pieter Buren
@Boersen Kun je dan niet beter wat langzamer inkuilen? 2 hakselaars en snel inkuilen kost evenveel als 1 hakselaar en langzaam inkuilen lijkt me.
Boersen
@Pieter Buren Klopt helemaal. Dit was dan ook wel uitzonderlijk voor ons. We hebben nog wat land op afstand. De ene hakselploeg was met de huiskavel bezig, werd toen door de planner gebeld dat de andere hakselploeg klaar was bij de vorige boer en eigenlijk naast mijn land op afstand was... Of ze dat ook maar even mee konden pakken. Het begon al aardig laat te worden, dus het idee dat alles een paar uur eerder klaar was sprak mij wel aan. Helaas is daardoor het laatste wel behoorlijk minder aangereden

TractorFan kan jouw hulp goed gebruiken

Op TractorFan helpen gebruikers elkaar met het oplossen van technische vragen met betrekking tot John Deere. Ook staan er nu al 652 foto's van de John Deere 6900. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Met jouw kennis en inzicht kunnen we ook deze site nét dat beetje beter maken. Help je mee? Maak dan ook een (gratis) account aan!

REACTIES
2
PUNTEN
17
WEERGAVES
2.091
MEER FOTO'S
MEER INFORMATIE