Mechaman: Russen ontwikkelen autonome maaidorser

Het Russische bedrijf Agropolis gaat in de komende vijf jaar 225 miljoen dollar investeren in de ontwikkeling van een autonome maaidorsers. Dat meldt Profi.

Agropolis, gehuisvest in Tatarstan, hoopt binnen nu en twee jaar een prototype in het veld te kunnen testen. Het bedrijf verwacht dat de prijs van een autonome maaidorser tussen de 15 en 20 procent hoger ligt dan van een ‘gewone’ maaidorser.

Deel dit topic

Reacties

erik9831
Titel is ook verkeerd eigenlijk ... Ze gaan eentje ontwikkelen, hij is er nog niet ... 😄

15 tot 20% duurder ... Tja als je 300.000€ moet betalen voor eentje met bestuurder, dan komt de andere op autonoom uit op een 345.000 - 360.000€

Op jaarbasis kost een personeelslid ook een 35.000€ alles in. Dan zou je dus op 2 jaar de meerkost kunnen terugverdienen. Alleen rijd een maaidorser geen 12 maanden of 365 dagen rond.

Is het dan wel de meerprijs waard denk ik dan ?

Als ik de AI bekijk van farming simulator ... Dan zou ik toch eentje nemen met bestuurder, want die AI is het toch ook niet in dat spel 😁
walker1
@erik9831 In 2 jaar zal je het dan niet terug verdienen, maar een maaidorser gaat natuurlijk langer als 2 jaar mee. Verder zullen de meerkosten ook dalen als de serieproductie op gang komt.
Als het straks 100% goed werkt en het kan en mag zonder personeel op het land rijden dan hoeft er uiteindelijk ook geen luxe cabine meer op en dat scheelt ook behoorlijk in de kosten.
erik9831
@walker1 Dat is wel, dat de prijs daalt naarmate er meer van verkocht zal worden. Is allemaal toekomst, kan je nooit volledig zeggen het zal zo uitdraaien ... Je kan momenteel alleen maar gissen. Ik zie het nog niet direct gebeuren eigenlijk ... Toch niet in de eerste 10 - 15 jaar. Er gaan en zullen inderdaad wel dingen in de toekomst veranderen, daar is geen discussie over mogelijk. Maar of het echt zo ingrijpend gaat zijn, daar twijfel ik nog wat aan 😄
mike_v
Quote Reactie van @erik9831:
Als ik de AI bekijk van farming simulator

Ligt er maar net aan in welk land je woont 😂 .

Maareuh ... Dit is toch helemaal niets nieuws? Ze kunnen werktuigen al jaren volledig autonoom laten rijden/werken. Het is gewoon een kwestie van wetgevingen dat het niet "de moeite" is om in te investeren.
Tinus
Ik denk dat er geen enkele werktuigen / tractor fabrikant is die niet investeert in autonomie. En als ze er niet direct in investeren dan investeren ze wel in een startup die het ontwikkelt. En als ze dat niet doen dan nemen ze de gok dat ze de technologie later op kunnen kopen, zodat ze besparen op de R&D kosten.

Een groot veld oogsten met een gerobotiseerd machinepark kan gewoon veel geld besparen.

De benodigde hard- en software is verwaarloosbaar en straks te vergelijken met de kosten voor het ontwerpen van een nieuwe versnellingsbak.

George Hotz ontwikkelde een zelfrijdende auto in zijn garage:

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
5
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
3
TREFWOORDEN