Europees hof bevestigt verbod op pulskorvisserij

Het Europees hof van justitie heeft het beroep verworpen dat Nederland had ingesteld tegen het verbod op visserij met schepen die gebruik maken van een elektrische pulskor.
 EU-hof wijst Nederlandse eis schrappen pulsvisverbod af (ad.nl)

Het Europese verbod op pulsvisserij blijft van kracht. De hoogste Europese rechter wijst het Nederlandse verzoek af om de verordening nietig te verklaren die per 1 juli het vissen met stroomstootjes op platvissen totaal verbiedt. Vooral Nederlandse vissers worden zwaar door het verbod getroffen.

 Europees hof bevestigt verbod op pulskorvisserij (focus-wtv.be)

Het Europees hof van justitie heeft het beroep verworpen dat Nederland had ingesteld tegen het verbod op visserij met schepen die gebruik maken van een elektrische pulskor.

 Nederlandse pulsvissers vangen bot bij Hof van Justitie van de EU (nos.nl)

Het blijft verboden om in de wateren van de Europese Unie te vissen met de elektrische pulskor. Het Hof van Justitie van de Europese Unie heeft het beroep van Nederland tegen het verbod op pulsvissen verworpen. Het Europees Parlement besloot in april 2019 om pulsvissen te verbieden met het argument dat alle leven uit de zee is verdwenen waar een pulsvisser aan het werk is geweest. Vooral de lobby uit Frankrijk overtuigde het Europees Parlement om voor een verbod te stemmen. Voor Nederlandse vissers was het besluit rampzalig, aangezien een groot deel van de Nederlandse vloot was overgestapt op pulsvissen. Daarvoor waren grote investeringen gedaan.

 Pulsvissers ‘uit het veld geslagen’ door besluit EU-hof (nieuws.nl)

URK (ANP) - Nederlandse pulsvissers zijn zeer teleurgesteld dat het Europees Hof van Justitie geen streep zet door het Europese verbod op de pulsvisserij. "Helaas gaven de wetenschappelijke feiten onvoldoende aanleiding voor het hof om op juridische gronden de besluitvorming terug te draaien", zeggen woordvoerders van de Nederlandse Vissersbond en VisNed. Het bericht Pulsvissers ‘uit het veld geslagen’ door besluit EU-hof verscheen eerst op Nieuws.nl.

Nieuwsgrazer

De beste boeren staan aan wal

Hebben de trefwoorden europees en visserij geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de agrarische sector kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!