New Holland-trekker favoriet bij akkerbouwers

De meeste akkerbouwers bezitten een New Holland-trekker, zo blijkt uit onderzoek van AgriDirect. Ruim 13 procent van de akkerbouwers wil investeren in een trekker.

Deel dit topic

Reacties

+1
arjanvw
Ben blij dat ik deze informatie weet...
+1
hoest
Jezus wat een boel open deuren
CaseCS130
@hoest Ach ja, open deuren intrappen kost geen 13.000 euro zullen ze wel bij nieuweoogst denken.
+1
mf 6150
Heb het nieteens gelezen, maar is het deftige onderzoek gedaan in de buurt van een new Holland dealer? Wieringermeer ofzo
valmet6400power
@mf 6150
Ik heb de moeite genomen omdat dit geen Trekkerweb is, overigens was dit óók zonde van de energie.

Quote:
Dit blijkt uit de jaarlijkse telefonische actualisatie van AgriDirect onder Nederlandse akkerbouwbedrijven in 2019. Tijdens dit onderzoek werden in totaal circa 7.500 agrariërs met minstens 10 hectare akkerbouwgrond en/of 2 hectare vollegrondsgroenteteelt benaderd met vragen over bedrijfsactiviteiten, investerings- en toekomstplannen.

Dit zegt ook niks, ik kan ook 1000 boeren benaderen en als er dan maar 40 reageren dan is de steekproef ook niet betrouwbaar.
Loeideutz
@valmet6400power AgriDirect belt op en vraagt. Die 7500 agrariërs hebben ze dus gesproken. Het bedrijf belt dus ook 52 weken per jaar. Informatie is dus niet helemaal vers. Maar aantallen die ze vermelden zijn wel betrouwbaar.

Wat de klant verder met de informatie doet is zijn of haar keus. Ook de conclusies die er uit getrokken worden.
valmet6400power
@Loeideutz
Ben ik niet met je eens. 7500 mensen benaderen óf 7500 mensen hebben de vragen beantwoord is een wezenlijk verschil. Anders hadden ze wel vermeld dat er 7500 (!!) mensen gereageerd hebben op hun vragen. Net wat je zegt, ze liegen niet dat ze 7500 mensen benaderd hebben dat geloof ik wel.
Ik zou in een afstudeerverslag ook zetten dat ik 100 telers benaderd heb voor vragen over weet ik veel aardappels. Als 90 telers niet mee willen doen en 10 wel, heb je een steekproef die niet representatief is maar heb je wel 100 telers benaderd.
Loeideutz
@valmet6400power U begrijpt het niet helemaal goed. Het bedrijf belt en stelt vragen. De eerste vraag is of je tijd hebt en ze een paar vragen mogen stellen. Cijfers zijn gebaseerd op antwoorden die ze gekregen hebben op de vragen die ze gesteld hebben. Het aantal respondenten dus. Niet het aantal vragen die ze uitgezet hebben.
+1
a3vandiejen
Quote Reactie van @valmet6400power:
steekproef ook niet betrouwbaar.

steekproef ook niet betrouwbaar.
Net als de stikstof metingen dus...
@a3vandiejen
Een steekproef is toch wat anders dan een enquete.
a3vandiejen
@Ford revisiemotor Ja is zo, steekproef word er letterlijk hier en daar iemand uitgehaald om te controleren zonder aantallen.
De enquête is vaak de meningen van....of een ja of nee.
Wat ik bedoel is, hoe of wat zegt dat iets goed is uitgevoerd.....wat voor jou telt hoeft niet voor mij te tellen. Wat is goed en kwaad...etc.
contitour
New Model voor New Holland: De New Holland Favorit!

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden trekker , investeren en agridirect geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
12
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
0