Vleesfabriek Offerman dicht en handel gesloten vanwege listeriabacterie

De Aalsmeerse fabriek van vleeswarenproducent Offerman moet voorlopig gesloten blijven vanwege de problemen met de listeriabacterie. Ook is de beurshandel stilgelegd.
 Oproep: heb jij te maken gehad met besmet vlees? (gelderlander.nl)

De met listeria besmette vleeswaren, waardoor inmiddels drie mensen zijn overleden, komen van vleesproducent Offerman in Aalsmeer. Dat heeft de Nederlandse Voedsel- en Warernautoriteit (NVWA) bekend gemaakt. Twintig mensen raakten de afgelopen twee jaar besmet met de bacterie via de vleeswaren, waarvan één vrouw een miskraam heeft gehad.

 Vleesfabriek Offerman dicht en handel gesloten vanwege listeriabacterie (nu.nl)

De Aalsmeerse fabriek van vleeswarenproducent Offerman moet voorlopig gesloten blijven vanwege de problemen met de listeriabacterie. Ook is de beurshandel stilgelegd.

 Jumbo: vleeswaren Offerman uit schap (nieuws.nl)

VEGHEL (ANP) - Jumbo heeft alle vleeswaren van producent Offerman die mogelijk besmet zijn met de listeria-bacterie uit de schappen gehaald. Alles wat nog in de winkel ligt is veilig om te consumeren, aldus de winkelketen. Eerder maakte de supermarktketen bekend 130 soorten vleeswaren uit de schappen te halen. Het bericht Jumbo: vleeswaren Offerman uit schap verscheen eerst op Nieuws.nl.

 Dit zijn de 139 soorten vleeswaren die je kunt terugbrengen naar Jumbo en Aldi (lc.nl)

Supermarkten Jumbo en Aldi roepen meer dan 130 soorten vleeswaren terug omdat ze mogelijk besmet zijn met de listeria-bacterie.

 Doden door besmetting bij zusterbedrijf Offerman Borculo (gelderlander.nl)

De vleeswarenfabriek van Offerman in Borculo draait de komende tijd extra productie, nadat werd ontdekt dat het zusterbedrijf in Aalsmeer de bron van besmetting is die drie consumenten het leven heeft gekost.

 Vader Sam (25) ging door hel na listeriabesmetting: ‘Zes uur later en ik was er niet meer geweest’ (ed.nl)

Het voedselschandaal rond de listeriabacterie brengt bij Sam van Riel (25) verschrikkelijke herinneringen naar boven. De jonge Brabantse vader raakte vorig jaar besmet met de bacterie en kwam in een levensbedreigende situatie terecht. ,,Als ik zes uur later bij de huisartsenpost was gekomen, was ik er nu niet meer geweest.”

Nieuwsgrazer

De beste boeren staan aan wal

De agrarische sector staat bol van de ontwikkelingen. Op boeren.online worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de agrarische sector kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!